Auto nodokļi 2010. To kontrole un optimizācija 1

 
14.janvāris 2010 16:26

Transporent rīko semināru – kurā dažādu nozaru vadošie eksperti analizēs risinājumus, kas mazinātu nodokļu pieauguma ietekmi uz saimnieciskās darbības rezultātiem.

No 1. janvāra ir būtiski mainīta nodokļu politika uzņēmuma autoparkiem, jo spēkā ir stājušies grozījumi likumā par transportlīdzekļu ikgadējo nodevu, veiktas izmaiņas transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos un likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas paredz papildus nodokļus par dienesta auto izmantošanu personīgām vajadzībām.

Lai noskaidrotu nodokļu izmaiņu būtību, autoparku vadības uzņēmums Transporent 2010.gada 21.janvārī rīko atvērtu diskusiju, kuras laikā Latvijas lielāko autoparku īpašnieki, uzņēmumu vadītāji, finanšu direktori, nodokļu konsultanti un valsts institūciju pārstāvji meklēs atbildes uz tādiem jautājumiem kā kontrolēt un optimizēt nodokli par dienesta automašīnas izmantošanu personiskām vajadzībām, kā sakārtot un automatizēt autoparka ceļazīmju uzraudzības procesu, kā pareizi izvēlēties labāko auto uzraudzības sistēmu.

Pasākuma moderators būs pazīstamais žurnālists Haralds Burkovskis.

„Šobrīd, kad sabiedrībā valda daudz neskaidrību, kā jaunie nodokļi ietekmēs uzņēmuma autoparka izmaksas un, līdz ar to, arī uzņēmuma saimniecisko darbību, ir pats piemērotākais laiks gan privātajiem uzņēmējiem, gan valsts iestāžu autoparku pārvaldītājiem pilnveidot izmaksu uzskaites procesus un rast risinājumus, kas mazinātu nodokļu pieauguma ietekmi uz saimnieciskās darbības rezultātiem.

Rūpīgas normatīvo aktu izpētes rezultātā esam izvērtējuši vairākus risinājumus, kas nodrošinātu ērtāku un efektīvāku nodokļu administrēšanas procesu, samazinot nodokļu pieauguma radīto ietekmi. Kā viens no tiem ir tehnoloģiju intensīvāka izmantošana autoparku pārvaldē - licencētas auto uzraudzības sistēmas, kas nodrošina maršrutu uzskaiti un kontroli, kopējā autoparka nobraukuma un degvielas patēriņa optimizāciju, kā arī kalpo par neapstrīdamu apliecinājumu automašīnu izmantošanai saimnieciskās darbības nodrošināšanā,” skaidro Vita Štelmahere, SIA Transporent valdes priekšsēdētāja.

Šobrīd autoparku īpašniekiem nav skaidrības, kā veicama izdevumu norakstīšana, ja automašīna daļēji tiek izmantota darbinieka privātajām vajadzībām un tiek maksāts iedzīvotāju ienākuma nodoklis: kā notiek degvielas patēriņa uzskaite; kādā veidā jaunie nodokļi tiks administrēti un kā tie saskan ar esošajiem nodokļiem.

Lielākā interese par jaunajiem nodokļiem ir vērojama no privāto uzņēmumu autoparku īpašnieku puses, taču tikpat aktuāls nodokļu vadīšanas jautājums ir arī valsts autoparkiem.

Par Transporent

Transporent ir pirmais uzņēmums Baltijā, kas uzsāka korporatīvo klientu autoparku vadību. Jau ilgāk nekā desmit gadus mēs apkalpojam un konsultējam Baltijas lielāko uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu. Transporent patlaban apkalpo vairāk nekā 2000 transporta līdzekļu un sadarbojas ar vairāk nekā 200 piegādātājiem. Šobrīd uzņēmumā strādā 25 darbinieki ar profesionālu pieredzi autoparku vadībā, uzturēšanā un modernizēšanā. Lietuvā (Viļņa, Kauņa) un Igaunijā (Tallina).

Vairāk informācijas: www.transporent.lv/nodokli
 

 
Visi komentāri
 
274058. viesis 18.janvāris 2010 8:02
0 0 Atbildēt

Lai darbinieki nebrauc, '

ar kājām lai skrien!

P.S tad nespēs darbiniekus ar apaviem nodrošināt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti