«Domenikss» aicina uz bērnu drošībai veltītu pēcpusdienu

 
31.maijs 2012 11:26

Aizsāktās tradīcijas ietvaros, Domenikss Starptautiskajā Bērnu Aizsardzības dienā aicina vecākus uz bērnu drošībai veltītu pēcpusdienu.

Piektdien, 1.jūnijā Domenikss Auto tirdzniecības centrā, Krastā ielā 34, vecākiem būs iespēja iztaujāt ekspertus par bērnu drošu pārvadāšanu un auto sēdeklīšu pareizu lietošanu. Pasākums norisināsies no 17:00 līdz 19:00, tā ietvaros kā bērni tā viņu vecāki varēs ne tikai ieklausīties ekspertu padomos, bet arī piedalīties dažādās izklaidējošās aktivitātēs. Bērnu drošības pēcpusdienā Domenikss aicina vecākus pievērst uzmanību ne tikai savu bērnu drošībai, bet arī to bērnu drošībai, kuru vecāki ir mazāk turīgi. Tāpēc Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis aicina ziedot vairs neizmantotos bērnu auto sēdeklīšus, par kuru nonākšanu pareizajās rokās rūpēsies Ziedot.lv.

„Bērnu drošībai nevajadzētu pievērst uzmanību tikai vienā dienā gadā. Taču, mūsuprāt, šis ir īstais brīdis, kad par to atgādināt un runāt,” stāsta Domenikss valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska, „vēlamies ne tikai pastāstīt katram vecākam vairāk par bērna drošību automobilī, bet aicināt atbalstīt arī tās ģimenes, kuras pašas nevar nodrošināt savu bērnu drošību. Tāpēc vēršamies pie vecākiem, kuri vairs neizmanto bērnu auto sēdeklīšus, tos ziedot un nogādāt Domenikss Auto tirdzniecības centrā, no kurienes tālāk tie nonāks ģimenēm, kurām tie ir nepieciešami un kuri paši nevar tos nevar sarūpēt.”

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka zīdaiņiem un maziem bērniem, kas tiek pārvadāti automašīnā, visu brauciena laiku ir jābūt piesprādzētiem bērnu sēdeklītī. Diemžēl nereti vecāki pārkāpj šos noteikumus pakļaujot riskam savas atvases. Galvenokārt tas notiek divu iemeslu dēļ – vai nu vecāki nav izglītoti par pareizu bērnu sēdeklīša lietošanu vai arī vecāki nevar atļauties iegādāties atbilstošu sēdeklīti bērna svaram un augumam. Domājot par bērna drošību automašīnā, jāatceras, ka tā ir pašu vecāku rokās. Bērnu drošība ir tieši atkarīga no pieaugušo zināšanām un rūpēm. Sevišķi tas ir aktuāli sākoties vasaras sezonai, kad pieaug ģimenes izbraukumu skaits.

Bērnu drošībai veltītajā pēcpusdienā vecākiem būs iespēja iztaujāt ekspertus, savukārt mazajiem piedalīties zīmēšanas darbnīcā, fotografēties improvizētā foto studijā, darboties „sejiņu” zīmēšanas stūrītī, klausīties Alda Kalniņa grāmatas „Zili brīnumi” lasītavā, iespēja apskatīties un fotografēties pie jaunākajiem Mercedes-Benz automobiļiem kā arī iesaistīties vēl citās izklaidējošās aktivitātēs. Tie vecāki, kuri nevarēs apmeklēt pasākumu klātienē, varēs sekot līdzi pasākuma gaitai un ekspertu ieteikumiem Mercedes-Benz Latvija Facebook lapā, kurā būs reāllaika reportāža no notikuma vietas.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti