Arī telefons var sasalt 12

 
22.janvāris 2013 14:26

Iestājoties aukstajam laikam, strauji pieaug mobilo telefonu lietotāju skaits, kas saskārušies ar problēmām, lietojot iekārtas ziemas aptsākļos.

 Lai pasargātu savu telefonu no sala, “DT Mobile” eksperti iesaka glabāt to sausā un siltā vietā, kā arī iespēju robežās izvairīties no garām telefonsarunām un īsziņu rakstīšanas atrodoties ārpus telpām.

“Ikviens no mums ir saskāries ar situāciju, kad aukstajā laikā tālruņa ekrāns un pogas nereaģē uz mūsu komandām. Tas ir saistīts ar to, ka vairākas tālruņa sastāvdaļas ir aukstumjūtīgas. Līdzīgi kā automašīnas akumulatoram, arī tālruņa baterijai aukstumā var būt darbības traucējumi - iekārta var strādāt lēnāk vai pat izslēgties. Turklāt dienas laikā tālrunim vairākās reizes tiek radīts “temperatūras šoks”, jo starpība starp gaisa temperatūru ārā un telpās var sasniegt līdz pat 40C. Tieši tādēļ tālruņa lietošanai ziemā ir jāpievērš papildu uzmanība, lai tas darbotos ilgāk,” uzsver “DT Mobile” Tehniskā dienesta direktors Jānis Ducmanis.

Iestājoties ziemai, ikvienam mobilā tālruņa lietotājam ir jāatceras, ka strauja temperatūras maiņa var izraisīt kondensācijas procesu, norāda J.Ducmanis. Mitrumam nokļūstot tālrunī, var tikt bojātas tā sastāvdaļas, radot tehniskas problēmas iekārtas darbībā. Savukārt ekrāna kvalitātes pasliktināšanās aukstumā ir saistīta ar LCD displeja šķidro elementu sasalšanu. Līdzīgas problēmas var piedzīvot arī planšetdatoru un portatīvo datoru īpašnieki.

“Skārienjūtīgo tālruņu modeļu īpašniekiem ir jāatceras, ka traucējumi ekrāna darbībā var būt saistīti ne tikai ar displeja sasalšanu. Šāda veida tālruņa ekrāni reaģē uz pirkstu kustībām, proti, uz kapacitāti, ko tie rada. Darbinot iekārtu ar sasalušiem pirkstiem, displejam var tikt nodots nepietiekams kapacitatīvais daudzums, kas ir nepieciešams tā efektīvai darbībai,” turpina J. Ducmanis.

Lai mobilais telefons ziemā darbotos bez traucējumiem, svarīgi ir izvēlēties tam piemērotu glabāšanas vietu, kurai jābūt siltai un sausai, norāda “DT Mobile” eksperti. Piemēram, tā varētu būt jakas iekšējā kabata. Ja soma vai mugursoma ir silta un pasargāta no mitruma, tālruni var glabāt arī tajā. Īpaši noderīgs ziemā ir tālruņa maciņš no biezāka materiāla.

Aukstajā laikā ārpus telpām telefonsarunas ilgumam ir jābūt pēc iespējas īsākam. Tas mazinās iespēju, ka kāda no iekārtas detaļām sasals un pēc nokļūšanas siltumā telefona iekšienē radīs mitrumu. Tāpēc “DT Mobile” eksperti aicina, esot ārā, izvairīties no telefona izņemšanas no kabatas vai somas, lai atbildētu uz zvaniem. Tā vietā iespējams izmantot austiņu un aktivizēt automātiskās atbildēšanas funkciju.

Jāatceras, ka telefona adaptēšanās temperatūru maiņai var ilgt līdz stundai. Ienākot siltajā telpā pēc ilgstošas pastaigas, “DT Mobile” eksperti iesaka izņemt no telefona akumulatoru (ja to atļauj iekārtas modelis), lai mazinātu komponentu korozijas veidošanās iespēju. Nekādā gadījumā šī procesa paātrināšanai nedrīkst izmantot radiatorus, fēnus un citas žāvēšanas iekārtas.


Madara Kalniņa
“DT Mobile” reklāmas un mārketinga projektu vadītāja

 
Visi komentāri
 
289121. viesis 23.janvāris 2013 11:10
0 0 Atbildēt

vāji apmaksāts reklāmraksts, kurš mākslīgi tiek celts augšā mainot "publicēšanas datumu"

vēl tikai vajadzēja pierakstīt, ka pie tiem pajoļiem pirktie aifoni nesasalast :D

"displejam var tikt nodots nepietiekams kapacitatīvais daudzums" jau vien ko vērts vārdu salikums :D

289124. viesis 23.janvāris 2013 11:39
0 0 Atbildēt

Man bija prikols ar fočiku. Kādu laiku bildējot patreizējos mīnusos ātri izbeidzās aķis. Neko darīt, ieliku bikšu kabatā. Pēc kāda laika joka pēc izdomāju vēl pabildēt un šis, maita, rāda, ka aķis labs. Tātad siltums tomēr palīdz.

289127. viesis 23.janvāris 2013 11:56
0 0 Atbildēt

palīdz, palīdz. tāpēc arī cepuri nēsāt vajag ziemā

289131. viesis 23.janvāris 2013 12:13
0 0 Atbildēt

Jā, un reizēm tā arī sigas pulti, iebāžot ... (siltumā) var "atdzīvināt"....

289135. viesis 23.janvāris 2013 12:32
0 0 Atbildēt

un tūlīt blakus šitam vajag otru reklāmrakstu, kur tiek reklāmēts kāds elektroauto latvijas apstākļiem :D

iebraucot mašīnu no -20 apsildāmā garāžā vēlams ir izņemt akumulatorus uz pāris stundām un nekādā gadījumā nesildīt ar fēnu :D:D:D:D

289136. viesis 23.janvāris 2013 13:00
0 0 Atbildēt

Šķidrie kristāli vairs nav šķidri, attēls kļūst kristāldzidrs :D

Vajadzēs no novembra lietot tikai ziemas mobilos...

289184. viesis 24.janvāris 2013 15:40
0 0 Atbildēt

Ar skārienjūtīgajiem ziemā tiešām problēmu vairāk. reizēm rodas vēlme to aizmest kaut kur tālu, tālu..... Un ne tikai ziemā. Vispār, ar tiem ir liela ņemšanās, pārāk daudz lieku un nevajadzīgu opciju. Reizēm tiešām rodas vēlme atgriezties pie parastajiem podziņtelefoniem, kas nav tik kaprīzi un fēlīgi...

289192. viesis 24.janvāris 2013 17:47
0 0 Atbildēt

DT mobile ir sliktie,nepareizi reklamē kaut ko , nav kā Pirmā firma, viss tik pareizi un precīzi :D

289194. viesis 24.janvāris 2013 21:21
0 0 Atbildēt

īauto ir īstā vieta kur reklamēt :D

tagad visi 30 jaunpiereģistrētie lietotāji sapirks nesasalstošos mabiļņikus....

par pārējiem....

Sviestcs ir mākslinieks Miglis - ar mobīlo fotogrāfē (parasti telpās)

bomžudakterītim Ozzam ir radiācija.... tur strādā tikai vecās nokijas ar pogām

gābē12 sēž ofisā un visi zvana viņam

fanam merivā ir silti

purvā jau mabilu vajag tikai lai aizsūtītu īsziņu smskredītam :D:D:D

289198. viesis 25.janvāris 2013 9:20
0 0 Atbildēt

man jautājums tādiem ikdienas viesiem. nahren jums tas skārienjūtīgais, ja faktiski iespējas nevajadzīgas? pagarināt kaut ko vajag?

289200. viesis 25.janvāris 2013 9:36
0 0 Atbildēt

Ekrāna izmērs, tas ir būtisks. Man ir divi telefoni - parastais un skārienjūtīgais. Pēdējo izmantoju tikai lai kontrolētu objektos notiekošo. Un arī tikai tāpēc, ka planšetnieks īsti neietilpst kabatā.

289235. viesis 26.janvāris 2013 16:54
0 0 Atbildēt

Jā, jāpiekrīt rakstam - manam 12 gadus vecajam klucijas pusķieģelim atdziestot sāk gļukot ekrāns... :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti