Lietuvieši rada zaudējumus 5

 
22.maijs 2003 13:30

Latvijas autopārvadātājiem lietuviešu zemnieku nemieri un robežpārejas punktu blokāde rada vismaz 75 tūkstošus eiro (apmēram 49,6 tūkstošus latu) lielus zaudējumus dienā, BNS pavēstīja Latvijas Starptautisko autopārvadātāju asociācijas "Latvijas Auto" prezidents Valdis Trēziņš.

Viņš paskaidroja, ka minētie aprēķini veikti, ņemot vērā, ka dienā Lietuvas un Latvijas robežu šķērso vismaz 250 kravas automašīnu no Latvijas. Turklāt aprēķinos ņemta vērā tikai automašīnu dīkstāve pie robežas, bet nav iekļauti zaudējumi, kas rodas tiem autopārvadātājiem, kuri pārvadā ātri bojājošās kravas, uzsvēra Trēziņš.

Pēc "Latvijas Auto" prezidenta teiktā, pašreiz situācija Grenctāles robežpārejas punktā ir nedaudz uzlabojusies, jo pa laikam caur robežpunktu tiek laists cauri noteikts automašīnu daudzums, bet tajā pašā laikā no Lietuvas izbraukt ir ļoti problemātiski, jo centrālais robežpārejas punkts uz Lietuvu Kalvarijos ir bloķēts pilnībā.

Trēziņš piebilda, ka visi aprēķini par nodarītajiem zaudējumiem autopārvadātājiem ir iesniegti arī Satiksmes ministrijai un pašreiz asociācija gaida valsts institūciju atbilstošu reakciju, cerot, ka jau ceturtdien tiks iesniegta nota Lietuvai. "Kaut kādai kārtībai taču ir jābūt, ņemot vērā to, ka arī Lietuva plāno iestāties Eiropas Savienībā," sašutis pauda Trēziņš.

Lietuvas zemnieki, pieprasot lielāku finansējumu lauksaimniecībai, ceļus sāka bloķēt jau trešdien un turpināja protestu visu nakti. Naktī protestētāji ļāva šķērsot Saloču/Grenctāles robežkontroles punktu desmit kravas automašīnām stundā. Pašreiz ir bloķēta arī automaģistrāle, kas savieno Viļņu un Klaipēdu. Tā kā daudzi autopārvadātāji, lai šķērsotu Lietuvas un Latvijas robežu, devās uz Kalvju/Meitenes robežpunktu, tad arī tur ir izveidojusies kravas automašīnu rinda.

RĪGA, MAI 22, BNS

 
Visi komentāri
 
79749. viesis 22.maijs 2003 15:00
0 0 Atbildēt

Man liekas, ka lietuvieši rada zaudējumus visiem..., varētu viņus iekarot (okupēt)!

79770. viesis 22.maijs 2003 15:24
0 0 Atbildēt

tikko paziistams vodjila no turienes tika laukaa... shonakt leishi pacentushies divas fuuras iebraukt pljavaa un apgaazt...

79774. viesis 22.maijs 2003 15:32
0 0 Atbildēt

Okupēt Lietuvu - laba doma, vismaz buutu kaads pielietojums Latvijas armijai.

Un pec okupacijas visiem lietuvieshiem likt iemaciities latvieshu valodu!

XLV

79839. viesis 23.maijs 2003 9:10
0 0 Atbildēt

vot vot!!! iemācīt valodu :) :) :) labs :)

82273. viesis 10.jūnijs 2003 22:06
0 0 Atbildēt

Lietuvieshus - Latvieshu valodu...?! Vai tas nebuus paaraak ilgi? Vinjiem savu vaardu ir gtruuti pusstundaa izrunaat.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti