Vinters ieņem 17.vietu Dakaras rallijreida posmā 3

 
7.janvāris 2004 10:10

Latvijas motosportists Jānis Vinters otrdien Marokā finišēja 17.vietā Dakaras rallijreida 6. posmā, bet no Latvijas autobraucējiem labākā bija Jāņa Āža ekipāža, kas mērķa līniju šķērsoja ceturtajā desmitā, informēja sacensību rīkotāji.

Rallijreida dalībnieki kopumā nobrauca 803 kilometrus no Uarzazates līdz Tantanai, bet ātrumposma garums bija 351 kilometrs.

Vinters no posma uzvarētāja Spānijas braucēja Nanni Romas atpalika 24 minūtes un 48 sekundes. Otrais finišēja spānis Isidrs Esteve Puhols un saglabāja vadību kopvērtējumā, bet trešo labāko laiku sasniedza austrālietis Endijs Kaldekots.

Kopvērtējumā Vinters pakāpās uz 17. vietu, atpaliekot no Puhola 54 minūtes un 56 sekundes.

Autobraucējiem posmā uzvarēja pašreizējais Dakaras rallija čempions japānis Hiroši Masuoka ar "Mitsubishi", kļūstot par līderi arī kopvērtējumā. Pārējās vietas trijniekā ieņēma dienvidafrikānis Giniels de Viljērs un britu rallists Kolins Makrejs.

No Latvijas autobraucējiem Āzis ierindojās 34. vietā, Andra Dambja ekipāža uzrādīja 40. labāko laiku, bet Andra Lukstiņa un Jāņa Nagļa sasniegtie rezultāti ļāva viņiem ieņemt attiecīgi 42. un 56.vietu.

Neraugoties uz pirmdien piedzīvotajām tehniskajām problēmām, cīņu turpina arī Dambja ekipāža. Par neierašanos ātrumposma finišā pirmdien ekipāža saņēma soda laiku, taču drīkstēja turpināt sacensības.

Rallijreida finišs paredzēts 18.janvārī Senegālas galvaspilsētā Dakarā. Sacensību dalībniekiem kopumā jāveic 11 091 kilometrs, tostarp 5431 kilometrs - ātrumposmos. Garākais ātrumposms braucējus gaida sacensību 7.dienā, kad sacensību ieskaitē iekļaus rezultātu 736 kilometru distancē. Sacensību maršruts šķērso septiņas valstis, divas no tām bija Eiropā, bet pēc pārcelšanās no Spānijas uz Āfriku sportisti cīnīsies Marokā, Mauritānijā, Mali, Burkinafaso un Senegālā.

Trešdien rallija dalībnieki finišēs Atarā Mauritānijā.

RĪGA, JAN 06, BNS

 
Visi komentāri
 
110174. viesis 7.janvāris 2004 10:53
0 0 Atbildēt

Vai jus zinajat ka benzinu Dakara sponsore SIA Kurshi un attiecigi ar to tad ari tiek braukts. Nozjelojami, bet fakts. Statoils galigi nerulle.

110191. viesis 7.janvāris 2004 12:43
0 0 Atbildēt

tas tak jau bij vakar... Jāskatās, kā šodien ies. Diez cik augstu Dambis pakāpsies. Grūts posmiņš priekšā.

110195. viesis 7.janvāris 2004 13:19
0 0 Atbildēt

Pēc šitāda posmiņa gribās iekāpt siltā vanā nomazgāties, tad iekāpt tīrā gūltā ar baltiem palagiem un tad tā riktīgi apdirsties!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti