Motoru sporta fanu saiets Ķīpsalā 6

 
13.janvāris 2004 0:00

Tehnisko sporta veidu profesionāļu un fanu ievērībai: no 16. līdz 18. janvārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiek gada vērienīgākais motoru sporta pasākums – 5. reģionālā tehnisko sporta veidu izstāde MOTORU SPORTS 2004.

Trīs dienu garumā vienuviet būs iespējams apskatīt visu rūcošo agregātu klāstu – sākot no maziem automodelīšiem, sporta motocikliem un automašīnām līdz pat lidmašīnai un formulai uz ūdens F2. Rīgā varēs pieteikt dalību “Monoformulā Rusj”.

Īpaša uzmanība šogad tiks veltīta Parīzes–Dakaras rallijreida notikumiem. Tāpat šeit būs iespējams noskatīties dažnedažādas sacensības un paraugdemonstrējumus, satikt čempionus un vadošos motoru sporta pārstāvjus, kā arī pašiem izbaudīt asas izjūtas, braucot ar kartingiem un bokartiem.

No modeļiem līdz čempionu spēkratiem
Izstādes MOTORU SPORTS laikā Ķīpsalā būs iespējams apskatīt vispilnīgāko sacīkšu tehnikas, atribūtikas un aprīkojuma klāstu – šosejas, krosa, spīdveja, triāla motociklus, rallija, autotreka, autokrosa, autošosejas un kartinga automašīnas, sporta laivas. Tāpat izstādē interesenti varēs saņemt informāciju par tehnisko sporta veidu federācijām, klubiem un dažādu sacensību organizatoriem.

Projekta vadītājs Māris Ozoliņš sola, ka apmeklētāji varēs aplūkot un iesēsties jaunā un sacīkstēs jau pārbaudītā tehnikā – autokrosa, autošosejas un autotreka mašīnās, kā arī iemēģināt četrriteņu motociklu, šosejas un krosa motociklus, – sportistu izjūtas izbaudot uz savas ādas. Tāpat fani varēs tikties arī ar sporta komandām un sportistiem, kā arī iegūt čempionu autogrāfus – vadošo Latvijas motošosejas braucēju Agra Neijas un Bruno Rožkalna, Baltijas un Latvijas čempiona autokrosā Jāņa Bogdanoviča, Latvijas čempiona autošosejā Ģirta Krūzmaņa, autošosejas speciālista Arņa Jurševska un daudzu citu autogrāfus. Izstādē piedalīsies arī formulas uz ūdens F2 pasaules čempionāta dalībnieks Uvis Slakteris ar savu spēkratu. Katru sporta veidu Ķīpsalā pārstāvēs vairāki sporta klubi un komandas no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas.

Izstādes organizatori prognozē, ka skatītāju uzmanību īpaši varētu piesaistīt pirmā Krievijā radītā jauniešu monoformula “Monoformula Rusj” – šobrīd vienīgā sacīkšu formula, kas tiek ražota bijušā Austrumeiropas bloka valstīs. Kā uzsver formulas radītāji, Krievijas uzņēmuma “AKKC” pārstāvji, “šai sacīkšu automobiļu klasei vajadzētu kļūt par vienu no demokrātiskākajām un pieejamākajām, kas veicinātu sportistu sagatavošanu un atlasi dalībai lielākajās starptautiskajās sacensībās”. Prakse liecina, ka ikviens Formulas 1 pasaules čempionātu pilots savulaik startējis kādā no monoformulas klasēm. Ražotāji prezentēs formulu, kā arī piedāvās iespēju pieteikt sportistu dalību Krievijas čempionātā vai Baltijas kausa izcīņā, izīrēt monoformulu dalībai kādā no sacensību posmiem vai visai sezonai.

Tradicionāli izstādes laikā tiksies arī Latvijas tehnisko sporta veidu veterāni, izrādot tehniku (motociklus, aviotransportu, bokartus u. c.), ar kādu paši savulaik startējuši, un demonstrējot videomateriālus par savulaik izcīnītajām uzvarām.

Parīzes–Dakaras rallijreids arī Ķīpsalā
Šogad rallijreidā Parīze–Dakara, kurš notiek no 1. līdz 18. janvārim, piedalās arī Latvijas pārstāvji, kuru gaitām būs iespējams sekot izstādē īpaši izveidotā stendā. Ķīpsalā varēs iegūt jaunākās ziņas par Latvijas braucēju panākumiem un aizkulišu informāciju par mūsējiem. Būs gan tiešās reportāžas no Dakaras, profesionāļu un rallija ekspertu komentāri, kā arī dažādi videomateriāli par rallijreidu.

Nonstop šovi un paraugdemonstrējumi
Visās trīs izstādes dienās 1. hallē notiks dažādas sacensības, profesionālu sportistu paraugdemonstrējumi. Ķīpsalā būs sacīkšu arēna Ovāls ar iedzīšanas sacensībām motocikliem un dažādām automašīnām – autokrosa, autotreka, rallija, kartinga u. c. Trasē vienlaikus sacentīsies ne vairāk kā divi auto vai četri motocikli. Notiks stadionkrosa sacensības un mototriāla paraugdemonstrējumi.

Pirmo reizi fani Ķīpsalā varēs just līdzi supermoto mačiem telpās.

Pirmo reizi notiks arī Ķīpsalas kauss radiovadāmo rallijkrosa automodeļu sacensībās. Projekta vadītājs stāsta, ka šādi modeļi var sasniegt ātrumu līdz pat 150 kilometriem stundā. Lielākie entuziasti radiovadāmos automodeļus Ķīpsalā varēs arī iegādāties. Izstāžu centrā risināsies arī Latvijas kauss radiovadāmo automodeļu sacensībās.

Bērnu un jauniešu klubs “Kurzeme” rīkos kausa izcīņu kuģu modeļiem, kas notiks īpaši izveidotā baseinā.

Jaunākajai paaudzei īpaši interesanti solās būs četrriteņu motociklu paraugdemonstrējumi, kurus rādīs 3–16 gadus veci bērni un jaunieši. Četrriteņu motociklu paraugdemonstrējumi notiks divās grupās: “meiteņu motorgrupai” un aktīvajiem sportistiem. Vispirms savu māku braukt ar dzelzs rumakiem demonstrēs pirmklasnieces, bet pēc tam skatītājus priecēs četrriteņu motociklisti, kas savas spējas apliecinājuši starptautiskās sacensībās. Sportisti savu māku prezentēs ar Latvijā izgatavotiem un Eiropas mačos jau sevi pierādījušiem motocikliem (Micuki 4wf). Bērnu sporta kluba “Motorprieks” direktors Jānis Mickēvičs norāda: “Mūsu galvenais mērķis ir iepazīstināt bērnus ar rūcošo motortehniku kā drošu un interesantu sporta un atpūtas veidu. Mūsu klubs ir vienīgais Baltijā, kas nodarbojas ar bērnu jau no 3 gadu vecuma apmācību un izglītošanu par motoru sportu.”

Apbalvos autošosejas sezonas uzvarētājus
Izstādes laikā (16. janvārī) notiks Latvijas atklātā čempionāta autošosejā 2003 uzvarētāju apbalvošana. Kā uzsver Latvijas Automobiļu federācijas Šosejas komisijas padomes priekšsēdētājs Uldis Pastnieks, “šis sportistiem ir nozīmīgs brīdis pēc “darba perioda”, kad notiek paveiktā izvērtēšana un uzvarētāju sumināšana”. Tiks sveikti gan Latvijas čempionāta autošosejā uzvarētāji, gan “Schenker” kausa izcīņas līderi. Apbalvošana notiks 5 automašīnu klasēs – VW Golf 1600, Super 1600, Formula Baltic, B2000, kā arī brīvajā klasē. Tāpat tiks noteikti uzvarētāji komandu ieskaitē kopvērtējumā.

Baudi izjūtas ne tikai ar acīm!
Savas autovadīšanas prasmes, braucot ar kartingu Ovālu sacīkšu arēnā, varēs izmēģināt arī ikviens apmeklētājs. Tāpat varēsiet ļauties asām izjūtām, braucot ar kartbagiju. Vajadzības gadījumā visus braucējus pirms iesēšanās auto apmācīs profesionāls instruktors.

Drošību un kārtību izstādes laikā nodrošinās trases apsardze un citi profesionāli palīdzības dienesti. Projektu veido Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju, Latvijas Motosporta federāciju un Latvijas Ūdens motosporta federāciju.

Informatīvais atbalsts:
www.iauto.lv un autoraidījums “Zebra”

Biļetes, darba laiks

Darba laiks:
16.–17. janvāris   10.00–20.00
18. janvāris   10.00–18.00

Biļetes cena:    Ls 2,5
Studentiem –    Ls 2
Skolēniem, pensionāriem –  Ls 1,5
Skolēniem grupās –   Ls 1

 
Visi komentāri
 
110212. viesis 7.janvāris 2004 14:05
0 0 Atbildēt

Buus laikam jaaiziet :D

110216. viesis 7.janvāris 2004 14:13
0 0 Atbildēt

Aizej gan.

110235. viesis 7.janvāris 2004 15:43
0 0 Atbildēt

Mekleeju to tjuninga firmu kura decembrii reklameeja likt neonu pa 100 Ls.

110286. viesis 8.janvāris 2004 10:10
0 0 Atbildēt

......un jau kuro gadu izstaade sakriit ar Ikaunijas ralli.....:P pilniiga nelogjika :E

110513. viesis 9.janvāris 2004 10:54
0 0 Atbildēt

vērienīgākais pasākums, bet rallista neviena... kā tad tā?

110915. viesis 13.janvāris 2004 9:18
0 0 Atbildēt

jaa jaa un Rallijreida parstavji arii neviena ja nu vienigi pa televizoru :))))

a uz to orandzo zebru tris gadus pec kartas skatities galigi nav interesanti

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 6

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 3

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 2

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti