Kādi vēji pūš no austrumiem? 2

 
13.janvāris 2004 0:01

Ibuki parāda, kāda nākotnē izskatīsies Mazda MX-5. Honda HSC nākotnē varētu nomainīt NSX. Ar Scrambler Japāņu auto ražotājs Subaru iekaro jaunas virsotnes. Šodien par to, kas sagaidāms nākotnē.

hondahsc.jpg

Uji Jušio (Honda galvenais dizaineris) prezentē sudraba kumeļu, kuru ieraugot, katram aizraujas elpa. Knapi 1,14 metrus augsts, ļoti, ļoti plats un sudraba krāsā – īsts sporta auto. Grēks būtu teikt, ka šādu auto negribētu izmēģināt katrs no mums. Ar nožēlu jāpiebilst, ka aizkadrā dzirdama murmināšana: “Enzo, Ferrari.” Līdzību saskatīs ne tikai lietpratējs. Kā izrādās, dzīve ir negodīga – arī auto ražotājam.

hondahsc2.jpg

Var jau būt, ka Uji Jošio savas idejas mazliet pasmēlies no itāļu superauto, taču par to grūti spriest. Pats galvenais, ka 2005. gadā Honda taisās prezentēt jauno NSX, kas būs līdzīgs HSC. To, ka automobilis varētu būt nopietns konkurents pat Ferrari Modena, parāda auto sirds- 3,5 litru V6 turbodzinējs, kas spēs attīstīt gandrīz 400 Zs. Priecē fakts, ka Honda beidzot uzbūvēs automobili, kura centrā atradīsies cilvēks. Tas nozīmē, ka tikai un vienīgi cilvēks kontrolēs dzinēja jaudu, stūrēs un bremzēs. Ar dievu, elektronika.

hondahsc3.jpg

Ui Jošio par dažiem sporta auto izsakās šādi: “Daudzos mūsdienīgos automobiļos atrodamas ierīces, kuras normālam cilvēkam ir grūti saprotamas.” Kā rādās, jaunais NSX būs kārtīgs braucamrīks, ar kuru varēs izbaudīt kārtīgu sānslīdi. Tiem, kuri cerēja uz demokrātiskām cenām, varu ieteikt tālāko nelasīt. NSX varētu maksāt aptuveni 90000 eiro. Varbūt tomēr labāk iegādāties Porsche?

subaru B9rambler.jpg

Pietiks par naudu. Daži no mums noteikti būs informēti par Subaru rodsteru B9 Scrambler, kas jau oktobrī bija ieraugāms auto izstādē Tokijā un martā atkal tiks rādīts Ženēvā. Kā izrādās, tieši Scrambler dizaina elementi nākotnē tiks izmantoti sērijveida automobiļos. Un varbūt arī ne tikai dizaina elementi – 4,20 metrus garajā automobilī paslēpti interesanti tehniskie risinājumi.

Pirmkārt jāmin 2,0 litru boksermotors, kurš spēs attīstīt 140 Zs jaudu un piedzīs visus četrus riteņus. Un kā gan savādāk – tradīcijas ir tradīcijas. Mazliet netradicionāli ir tas, ka Scrambler bagāžas nodalījumā pašlaik neatrodas jumts salocītā veidā, bet gan elektromotora baterijas. Kā izrādās, ne tikai Mercedes GST ir aprīkots ar diviem dzinējiem. Scrambler elektrodzinējs spēs attīstīt 136 Zs. Ar ātrumu 80 km/h automobilis spēs pārvietoties tikai ar šā dzinēja palīdzību. Kad baterijas būs izlādējušās, darboties sāks otrs dzinējs un ar ģeneratora palīdzību baterijas tiks uzlādētas.

Līdzīgas tehnoloģijas izmantotas arī Toyota Prius. Jāsaka, ka Scrambler kļūs vēl modernāks – automobilī drīzumā tiks izmantotas mangāna-litija baterijas, kuras aizņem stipri mazāk vietas un ir daudz vieglākas. Tādējādi jumtu beidzot būs iespējams novietot tam paredzētajā vietā – bagāžas nodalījumā.

Shearer, speciāli iauto

 
Visi komentāri
 
110971. viesis 13.janvāris 2004 12:36
0 0 Atbildēt

tas strupulis pedeja bilde gan velk uz veco mb cabrio ar kuru Arnijs komandosaa rulleja. bet nu ta honda gan man patik.

111143. viesis 14.janvāris 2004 12:10
0 0 Atbildēt

Interesanti no kurienes tad izvelkas tie 90000 ja tam NAV nekaadas elektronikas??? Bet visvairaak man besii pakaljdarinaajumi, kauru "karalis"ir Nissan. Tik daudz parodeet, kaa tas bija 90-tajos, vienkaarshi kretiinisms...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti