Vasaraudzis prognozē sīvu cīņu Talsos 3

 
19.maijs 2004 0:06

No 22.-23.maijam Talsu apkaimē norisināsies Latvijas atklātā rallija čempionāta trešais posms, rallijs „Talsi 2004”, kurā pašreizējais A8 klases līderis Ivars Vasaraudzis par galveno uzdevumu izvirza nosargāt līderpozīcijas, savukārt otrs Skandi Auto Rally Team komandas pilots Armands Maspāns gatavojas cīņai par uzvaru.

„Šī gada laikā pēc pagājušā Latvijas čempionāta esam strādājuši pie „Mitsubishi Lancer Evo 7” tehniskā snieguma, uzlabojot dzinēja vadības bloku, ātrumkārbu un strādājot pie citām ļoti būtiskām auto sastāvdaļām,” informē I.Vasaraudzis.

vasaraudzis410.jpg
Ivars Vasaraudzis, Valdis Spredzis (foto no www.mitsubishi.lv)

„Pagaidām ir grūti kaut ko prognozēt, jo oficiālā rallija dalībnieku iepazīstināšana ar trasi būs tikai 20. un 21.maijā. Par spēcīgiem konkurentiem uzskatu visus A8 un N4 klases braucējus, ar kuriem gaidāma sīvākā sacensība, un arī pārējos,” stāsta I.Vasaraudzis, piebilstot, ka viens no spēcīgākajiem viņa konkurentiem – Matīss Mežaks – ir izstājies.

„Tomēr rallijs ir tehnisks sporta veids, un ne vienmēr visu izšķir braukšanas prasme. Būtiska ir arī auto tehniskā sagatavotība un, protams, veiksme,” uzskata I.Vasaraudzis. 

Abas Skandi Auto Rally Team ekipāžas pirmajos divos Latvijas čempionāta posmos ir startējušas ļoti veiksmīgi, ieņemot pirmo un otro vietu savās klasēs, un arī komandu vērtējumā Skandi Auto Rally Team ierindojas otrajā vietā.

Šobrīd zināms ir tas, ka trases kopējais garums ir līdz 315 km, un tajā būs 10 ātrumposmi ar kopējo garumu 125 km, no kuriem garākais ātrumposms būs 33,49 km garš, savukārt īsākais – 1,80 km. Ātrumposmos ceļa segums būs grants, un dažos ceļa posmos arī asfalts. Talsu rallijs sastāvēs no diviem apļiem, un katrā no tiem būs pa divām sekcijām.

Divkārtējie Latvijas čempioni Ivars Vasaraudzis un Valdis Spredzis startē A8 klasē, savukārt otra ekipāža ar pilotu Armandu Maspānu un stūrmani Normundu Aizkalnu N4 klasē, abas ar „Mitsubishi Lancer Evo 7”.

A8 un N4 klasēs kopā startē 25 ekipāžas, un 17 no tām brauc ar dažāda tehniskā aprīkojuma Mitsubishi markas auto.

Pirmais Latvijas čempionāta posms notika Igaunijā, Veru, savukārt otrais – Gulbenē, rallijs „Sarma”. Bez Talsu rallija Latvijas čempionāts iekļauj vēl četrus posmus – 3 no tiem norisināsies  Latvijā (Cēsīs, Liepājā un Rīgā)  un viens Lietuvā (Aukšaitijā).

 
Visi komentāri
 
126909. viesis 19.maijs 2004 10:15
0 0 Atbildēt

Cīņa jau notiks tikai par 2. utt. vietu, ja vien V&S brauks savā līmenī.

Jautājums MaD: Kurš no pirmās dienas dopiem Pastende vai Dārznieki skatāmāks un kurās vietās? Pag. gad biju Pastendē likās tāds pliekans. Kuru dopu iesakāt apmeklēt otrajā dienā (Strazde pats par sevi, bet gribas jaunas asinis)?

126911. viesis 19.maijs 2004 10:16
0 0 Atbildēt

Agent, turies!!!

127008. viesis 19.maijs 2004 14:58
0 0 Atbildēt

Nabaga Vasarinjsh, no sevis nobijies vai?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti