Somi uzvar Eiropas čempionātā ūdens motosportā

 
1.septembris 2004 0:01

Somijas sportisti aizņem visu Eiropas čempionāta T-400 motorlaivu klasē goda pjedestālu. Labākais no ne-somiem zviedrs Ola Petersons 5.vietā (!). Veiksmīgākais no Latvijas sportistiem Valts Sīlis paliek 7.

Sacensības sākās ar pārliecinošām soma Juhas Pekkas Manninena divām uzvarām no kopumā veicamajiem četriem iebraucieniem aiz sevis atstājot vēl divus Somijas sportistus Kristoferu Eriksonu un Marko Pāsonenu – 2002.gada Eiropas čempionu. Kad likās, ka uzvara trešajā braucienā un līdz ar to čempionātā ir rokā Manninenam (kopvērtējumā tiek skaitīti trīs labākie rezultāti), tad notika neparedzamais – Manninena laiva apmeta gaisā salto un brauciens viņam bija beidzies un uzvaru izcīnīja Pāsonens. Savukārt intriga – kurš kļūs par 2004.gada labāko vecā kontinenta ūdens motosportistu T-400 laivu klasē saglabājās. Pēdējā 4.braucienā spēcīgāks izrādījās Pāsonens (1100 punkti), kurš kļuva par divkārtējo Eiropas čempionu pateicoties tikai divām sekundes desmitdaļām, par kurām viņš bija veicis ātrāk trasi nekā J.P. Manninens (1100 p.). Bronzas medaļu izcīnīja Ville Makinens (694 p.).

Labākais no Latvijas ar 336. punktiem bija 2003.gada Eiropas čempions JT-250 klasē Valts Sīlis (Kalnciems Racing Team, Jūrmala), kurš spēja vienīgais no Latvijas sportistiem aizcīnīties līdz 4.vietai kādā no braucieniem, bet divas kļūdas startos  liedza pakāpties augstāk par 7.vietu. 8.vietu izcīnīja Gatis Gibners no Liepājas, bet devītais noslēguma tabulā ierindojās Sīļa komandas biedrs Edgars Dedumets.

Viktora Kuņiča māte, kura speciāli bija ieradusies no Maskavas, lai tradicionāli pasniegtu V.Kuniča piemiņai veltīto sacensību speciālbalvu sacensību uzvarētājam bija patīkami pārsteigta par saspringto bezkompromisu cīņu sacensību trasē un novēlēja sportistiem tiekties pēc panākumiem arī nākotnē un kādreiz mēģināt uzvarēt    Formula-1 kā to paveica viņas dēls Viktors Kuņičs.

“Šis bija jau trešais gads pēc kārtas, kad notiek tik augsta mēroga sacensības un V.Kuniča piemiņas balvas izcīņa Jūrmalā. Ceram, ka sadarbība ar Jūrmalas pilsētas domi un Jūrmalas uzņēmējiem būs veiksmīga un šāda mēroga notiks arī turpmāk”, atzīst sacensību organizatoru, Jūrmalas ūdens sporta kluba “Kalciems RT” pārstāvis Modris Kalnciems. Eiropas čempionāta veiksmīgu norisi atbalstīja Jūrmalas pilsētas dome, „Grifs AG”, AS Hansabanka, SIA “Flēra”, BRAUN un SIA “Jūrmalas ATU”.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti