Auto norakstīšanas process kļūs ērtāks 6

 
28.septembris 2004 9:06

No 1. oktobra transportlīdzekļu norakstīšanas process Latvijā kļūs videi draudzīgāks un civilizētāks. Saskaņā ar „Nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumu” turpmāk īpašnieks, kas vēlēsies norakstīt transportlīdzekli, nodos to apstrādes uzņēmumam, kas turpmāk parūpēsies par videi un cilvēkiem kaitīgo, bīstamo un indīgo auto detaļu ekoloģisku pārstādi un realizāciju.

Auto īpašniekiem, kas vēlēsies veikt transportlīdzekļa norakstīšanu, šis process būs bezmaksas un atsevišķos gadījumos, ja transportlīdzeklim būs zināma materiālā vērtība, īpašnieks saņems kompensāciju no apstrādes uzņēmuma.

Ja līdz šim īpašniekam bija pašam jānāk uz Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) veikt norakstīšanu un pēc tam jālemj, kur likt norakstīto auto, tad no 1. oktobra šis process kļūs ievērojami vienkāršāks. Īpašniekam būs tikai jāsazinās ar apstrādes uzņēmumu, kurš pats transportlīdzekli savāks un veiks visas tālākās nepieciešamās darbības. Transportlīdzekļa īpašnieks, nododot transportlīdzekli apstrādes uzņēmumam, saņems likvidācijas sertifikātu par nodošanas faktu. Līdz ar sertifikāta saņemšanu īpašuma tiesības un atbildība par transportlīdzekli un tā norakstīšanu pāries apstrādes uzņēmumam. Mēneša laikā apstrādes uzņēmumam auto būs jānoraksta CSDD.

Atļauju nodarboties ar norakstāmo transportlīdzekļu izjaukšanu atbilstoši ES direktīvu prasībām uzņēmumi var saņemt Vides ministrijā vai attiecīgajā Reģionālās vides pārvaldē.

Lai arī Latvijā vidēji gadā noraksta 25 000 transportlīdzekļus, apstrādes uzņēmumu darbībai nav paredzama īpaša rentabilitāte. Tomēr, lai norakstītie auto netiktu pamesti mežā, kā tas bieži bijis līdz šim, valsts apņēmusies dotēt apstrādes uzņēmumus, izmantojot šim nolūkam ieņēmumus no Dabas resursu nodokļa.

No 1. oktobra tas tiks piemērots arī visiem pirmo reizi Latvijā reģistrējamiem vieglajiem, kravas transportlīdzekļiem līdz 3,5t, tricikliem un kvatricikliem. Nodokļa summa – 22Ls.


Džoanna Eglīte
 
Visi komentāri
 
141399. viesis 28.septembris 2004 9:15
0 0 Atbildēt

" turpmāk īpašnieks, kas vēlēsies norakstīt transportlīdzekli, būs jānodod apstrādes uzņēmumam" -- taatad iipashnieks tiks nodots paarstraades uznjeemumam :) cool

141400. viesis 28.septembris 2004 9:17
0 0 Atbildēt

un tas buus obligaati jaadara (tb jaanodod auto tam uznjeemumam) ?

141401. viesis 28.septembris 2004 9:17
0 0 Atbildēt

nabaga iipasnieks

141425. viesis 28.septembris 2004 10:35
0 0 Atbildēt

a kaiminja auto ar' var nodot luuzhnjos?

141445. viesis 28.septembris 2004 11:49
0 0 Atbildēt

Izklausās jau skaisti,tikai pagaidām vēl pat nevienam nav tie sertifikāti :( Varbūt līdz 1.oktobrim vēl pagūsim dabūt-tad laipni gaidīti :)

141640. viesis 29.septembris 2004 11:44
0 0 Atbildēt

Ja reģistrācijas apliecību nodot nav iespējams (tā ir nozagta, nozaudēta vai tml.), tās vietā Apstrādes uzņēmumam jāiesniedz CSDD izziņa par transportlīdzekļa piederību. Šādu izziņu var saņemt pēdējais reģistrētais īpašnieks vēršoties ar rakstisku iesniegumu jebkurā CSDD nodaļā. Izziņas cena Ls 3.23.

Likvidācijas sertifikātu komplekta paredzētā cena Ls 0.35.

Likvidācijas sertifikātu nav jāizsniedz, ja transportlīdzeklis ir iznīcināts, gājis bojā vai citu iemeslu dēļ transportlīdzekli nodot Apstrādes uzņēmumam nav iespējams un persona iesniedz šo faktu apliecinošus dokumentus. Šādā gadījumā norakstīšanu veic transportlīdzekļa īpašnieks.

Kur šeit ir redzamas ĒRTĪBAS????

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti