Latvieši dodas mēroties spēkiem ar somiem 1

 
12.maijs 2005 7:56

Latviešu autosportisti Arvis Zārbergs, Oskars Laivenieks un Karlīne Štāla 12. maija agrā rītā devās ceļā uz Somiju, lai tur nedēļas nogalē 14. un 15. maijā Alastaro trasē mērotos spēkiem ar Somijas autosportistiem un mēģinātu pierādīt, ka Latvijas sportisti nav vājāki par citiem.

"Bensons Honda Racing" komandas piloti Arvis Zārbergs un Oskars Laivenieks startēs "Honda Challenge" seriālā, kur visi dalībnieki startē ar vienādi, speciāli sagatavotām Honda Civic Type-R sporta automašīnām. Šādi sacensību seriāli ir populāri visā pasaulē, jo visas sporta automašīnas ir sagatavotas identiski un rezultātu trasē ietekmē tikai sportistu meistarība, nevis vienas mašīnas jaudas pārsvars pār otru.

Arvis Zārbergs un Oskars Laivenieks pirms divām nedēļām veica apjomīgu treniņu sesiju Igaunijā un Somijā Alastaro trasē. Treniņos Somijā abiem latviešu sportistiem izdevās salīdzināt savus rezultātus ar nākamajiem konkurentiem. Arvja Zārberga rezultāts treniņos bija ļoti labs – tikai dažas sekundes simtdaļas sliktāks par pagājušā gada "Honda Challenge" uzvarētāju Janelu Nurminenu. Pēc treniņu nometnes abi sportisti piedalījās Latvijas čempionāta 1. posmā Biķerniekos, kas arī bija labs treniņš pirms gaidāmajām sacensībām Somijā.

Arvim Zārbergam un Oskaram Laiveniekam Somijā būs jāstājas pretim vismaz desmit somu sportistiem starp kuriem vismaz četri, ja pirms pašām sacensībām nepieteiksies arī citi, šajā sacensību piedalījās arī pagājušajā sezonā. Vēl nav ziņas vai sacensībās Alastaro piedalīsies pagājušā gada čempions Janels Nurminens, kurš bija redzams treniņos, bet ne mazāk spēcīgi konkurenti noteikti būs 2. un 3. vietas ieguvēji Mikko Heinonens un Jani Jeonsū. "Honda Challenge" 2005. gada sezonai pieteikušās arī trīs Somijas sportistes - Nita Arpiainen, Viivi Avellan un Heini Jārvinen, kura pagājušajā sezonā izcīnīja 5. vietu.

Karlīne Štāla piedalīsies „Legends” klases sacensībās, kur sacentīsies ar divdesmit deviņiem somu sportistiem. Šajā klasē sacensības notiek ar maza izmēra, speciāli izgatavotām automašīnām, kuras vizuāli atgādina antīkus 34. un 37. Fordus, bet patiesībā izgatavotas no cauruļu rāmja un apgādātas ar motociklu motoriem. Karlīnes treneris un daudzkārtējs „Legends” klases čempions Jari Nurminens aprīļa beigās bija ieradies Biķernieku trasē, lai Karlīni apmācītu braukt ar šādu auto. Jari būs arī galvenais konkurents sacensībās, jo viņš katru apli veic par pussekundi ātrāk kā citi šīs klases dalībnieki.

Alastaro trase ir viena no lielākajām autosporta bāzēm Somijā, tajā bez 3km garās un ātrās sacensību trases ir testa, rallijsprinta, moto, motokrosa, dragreisa un traktoru vilkšanas trases.

 
Visi komentāri
 
167260. viesis 12.maijs 2005 9:16
0 0 Atbildēt

Latvieši dodas mēroties krāniem (IQ) ar somiem

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti