Daugavpils autoosta apsteidz iepriekšējo gadu līderus 1

 
28.jūnijs 2005 14:35

Gada sākumā atklātā jaunā Daugavpils autoosta atzīta par Latvijā labāko pilna apjoma pakalpojumu autoostu, veicot ikgadējo autoostu pavasara apsekošanu. Vērienīgie ieguldījumi ļāvuši daugavpiliešiem apsteigt iepriekšējo gadu līderus - autoostas Jēkabpilī un Ventspilī.

Autoosta Daugavpilī pirmoreiz atzīta par vislabāk sagatavoto autoostu (AO) vai citu, ar pasažieru apkalpošanu saistītu, līniju būvi LR Satiksmes ministrijā reģistrēto autoostu apsekošanā. Saskaņā ar skates komisijas vērtējumu, pilna apjoma autoostu grupā otrā vieta pienākas Rīgas Starptautiskajai autoostai, bet trešā vieta netika piešķirta. Satiksmes ministrijas rīkojums paredz pirmās grupas trešās vietas prēmiju sadalīt vienādās daļās Jēkabpils AO (pagājušajā gadā atzīta par labāko) un Valmieras AO. Veicināšanas prēmijas saņems arī Madonas un Ventspils (labākā 2002. un 2003. gada apsekošanā) autoostas. Prēmijas uzņēmumiem, kuru valdījumā atrodas rīkojumā minētās autoostas, izmaksā Valsts SIA „Autotransporta direkcija”.



Daugavpils vecā autoosta tika celta 1954.gadā un neatbilda pēdējos gados pieaugušajiem autobusu satiksmes pārvadājumu apjomiem reģionā. Kopš 2002. gada pašvaldības uzņēmums „Daugavpils autobusu parks” veica priekšdarbus, nodrošinot projekta realizāciju pirms uzņēmuma 50 gadu jubilejas svinībām šā gada maijā. Saskaņā ar iepriekš sniegto informāciju, realizētais pārbūves projekts izmaksāja nedaudz vairāk kā 1,5 miljonus latu un to par saviem līdzekļiem veica SIA „Rēznes centrs”, vienlaicīgi izbūvējot apjomīgu tirdzniecības centru.

Vērtēšanas komisija jau trīs gadus pirmo vietu nepilna pakalpojuma autoostu grupā piešķir Krāslavas AO. Šogad otrā vieta minētajā grupā piešķirta Dagdas AO, bet trešā – Dobeles AO. Ar veicināšanas prēmiju otrajā grupā atzīmēta Ainažu AO un virkne autoostu minētas kā labi sagatavotas ikdienas pasažieru apkalpošanai un komisijas veiktajai apsekošanai. Satiksmes ministrijas rīkojuma pilns teksts būs pieejams direkcijas mājas lapā (www.atd.lv) sadaļas „Autopārvadātājiem” iedaļā „Autoostu skates”.

Šogad autoostu apsekošanas komisijā savu pārstāvi deleģēja arī Latvijas Pasažieru autopārvadātāju asociācija. Valsts SIA „Autotransporta direkcija”, Satiksmes ministrijas deleģēto pilnvaru ietvaros, jau desmito gadu pavasarī nosaka labākās autoostas, izvērtējot tās pēc vairāk nekā 20 dažādiem to darbību raksturojošiem kritērijiem. Autoostas tika izvērtētas laika posmā no maija vidus līdz jūnija sākumam, sadalot tās divās grupās pēc sniegto pakalpojumu apjoma. 1996. gadā, kad tika atjaunots autoostu pavasara konkurss, uzvarētājus noteica trijās grupās, ar dažāda lieluma naudas prēmijām atzīmējot labākās AO no katra pakalpojumu apjoma autoostu un citu, ar pasažieru apkalpošanu saistītu, līniju būvju saraksta, kuru sastāda Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departaments.

 
Visi komentāri
 
171520. viesis 4.jūlijs 2005 22:00
0 0 Atbildēt

Riigas SAO jau patiesiibaa ir aarpus konkurences ar savu apjomu.

127.0.0.1 212.93.97.204

SIE-S55/91 UP.Browser/6.1.0.5.c.6 (GUI) MMP/1.0

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti