Sākas balsošana par populārāko autosporta čempionu 3

 
12.janvāris 2006 9:13

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Automobiļu federācija sadarbībā ar ģenerālsponsoru Hansa Līzings rīko aptauju par Latvijas populārāko autosportistu – Hansa Līzings Gada Balva. Sākot ar šodienu interneta portālā DELFI par savu 2005. gada iecienītāko čempionu var balsot visi autosporta līdzjutēji.

Jau otro gadu balsošanā tiek noteikts Latvijā populārākais čempions. Balsošana notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā sev tīkamāko sportistu (vai ekipāžu) izvēlas autosporta fani, nododot savas balsis interneta vortālā autosports.delfi.lv. Šajā balsojumā tiek noskaidroti trīs finālisti. 27. janvārī Rīgas Biržas namā risinās Latvijas autosporta čempionu godināšanas pasākums „Čempions 2005” un ap 300 pasākuma viesiem no trim finālistiem izvēlas Latvijā pašu populārāko sportistu vai ekipāžu, kuri tad arī tiek pie „Hansa Līzings Gada Balvas” – metālmākslinieka darinājuma ātrumpārslēga formā un čeka 1000 latu vērtībā.

Šogad par „Hansa Līzings Gada Balvu” cīnās 25 sportisti vai ekipāžas, kuri bijuši labākie šosejas, krosa, rallija, treka, 4x4, standartauto vai kartinga sacensībās. Pērn balvu ieguva Raimonda Strokša/Jāņa Volmaņa rallija ekipāža, bet pirms diviem gadiem – rallijreidisti Andris Dambis/Ainārs Princis.

Irīna Pīgozne, SIA Hansa Līzings direktore: „Jau trešo gadu pēc kārtas rokrokā ar Latvijas Automobiļu Federāciju rīkojam konkursu Hansa Līzings Gada Balva, kurā paši līdzjutēji var izlemt, kuri pēdējā gada laikā ir bijuši paši populārākie autosportisti, čempioni savās kategorijās. Mēs esam pagodināti, ka varam atbalstīt autosportu, jo arī mūsu ikdiena ir cieši saistīta ar automašīnām. Sportisti ir tie, kuri sniedz prieku cilvēku tūkstošiem – autosporta viskaismīgākajiem faniem”.

Dainars Dambergs, Latvijas Automobiļu federācijas prezidents: “Ņemot vērā, ka Latvijā ik gadu par čempioniem kļūst teju 30 sportisti vai ekipāžas dažādās autosporta disciplīnās, ir grūti un savā ziņā pat neiespējami noteikt, kurš no viņiem patiesi bijis sezonas labākais. Tādēļ jau trešo gadu rīkojam aptauju par populārāko Latvijas autosportistu un jau otro gadu populārāko nosakām tikai starp Latvijas čempioniem. Šīs aptaujas ģenerālsponsors nemainīgi bijis Hansa Līzings, tādēļ var teikt, ka Hansa Līzings Gada Balva jau kļuvusi par tradīciju un ir patiess kronis pasākumam “Čempions”, kurā tiek godināti aizgājušās sezonas paši labākie.”

Balsošana internetā risināsies līdz 26. janvāra pusnaktij un tad arī uzzināsim to finālistu vārdus, kuri par labākā godu sacentīsies lielajā finālā Biržas Namā.

Hansa Līzings Gada Balvas pretendenti
1. Aigars Nitišs (treks)
2. Aivars Šilabrits/Aivars Maļavkins (standartauto)
3. Aivis Egle/Normunds Aizkalns (rallijs)
4. Andris Daugaviņš (šoseja)
5. Andris Kuļikovskis (kross)
6. Dzintars Kristapsons (kartings)
7. Egīls Īle (rallijs)
8. Ģirts Krūzmanis (šoseja)
9. Haralds Garkaklis (kartings)
10. Henrijs Grūbe (kartings)
11. Jānis Auziņš/Ilmārs Gibala (4x4)
12. Jānis Āzis/Gundars Liepiņš (4x4)
13. Jānis Boks (kross)
14. Jānis Dūcis/Aivars Anevics (standartauto)
15. Jānis Kārkliņš/Andris Kārkliņš (standartauto)
16. Juris Kuļikovskis (kross)
17. Kaspars Bloms (kross)
18. Kaspars Šimkus/Armands Šimkus (rallijs)
19. Mareks Kairis (standartauto)
20. Mareks Štolcermanis (standartauto)
21. Margus Murakas/Aare Ojamae (rallijs)
22. Mārtiņš Šteinerts (kartings)
23. Ulvis Bujāns (standartauto)
24. Vidas Čebatavičius (šoseja)
25. Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis (standartauto)

Latvijas Automobiļu federācijas
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Visi komentāri
 
190424. viesis 12.janvāris 2006 9:21
0 0 Atbildēt

Balsojam par standartniekiem!

Piemeeram jauno zvaigzni:

6.JĀNIS KĀRKLIŅŠ/ANDRIS KĀRKLIŅŠ (standartauto)

190426. viesis 12.janvāris 2006 9:34
0 0 Atbildēt

es savu balsi atdotu Vorobjovam, bet šamējā pretendentu sarakstā nav, žēl !!!

190436. viesis 12.janvāris 2006 11:50
0 0 Atbildēt

kāds sakars ir m murakam no estijas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti