Prioritāte - transporta plūsmas uzlabošana pilsētā 9

 
13.janvāris 2006 9:35

12.janvārī, Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL) tikās ar Satiksmes departamenta vadību, lai pārrunātu šā gada veicamos uzdevumus un rīcības plānu, 2005.gadā nepadarīto, kā arī apspriestu 2006.gada pilsētas budžeta grozījumos satiksmei nepieciešamo finansējumu.

A.Aksenoks atzinīgi novērtē departamenta iecerētos projektus satiksmes un transporta plūsmas uzlabošanai, rūpes par gājēju drošību un rasto risinājumu veloceliņa izveidei. Pēc mēra ierosinājuma turpmāk arī Rīgā ielu horizontālajos apzīmējumos izmantos plastikāta materiālu.

Tikšanās ar Satiksmes departamentu piedalījās arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Birks (TB/LNNK), Satiksmes komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) un pilsētas izpilddirektors Ēriks Škapars (JL).

Rīgas dome šogad iecerējusi vairāku lielu projektu īstenošanu, kas ļaus būtiski uzlabot transporta plūsmu pilsētā. Īpaša uzmanība tiks pievērsta Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojuma projekta izstrādei un realizācijai. Finansējums šim projektam piešķirts no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

Rekonstrukcija dzelzceļa pārvadā Rīga – Skulte savukārt ļaus atslogot Sarkandaugavas pārbrauktuvi un nodrošināt iedzīvotājiem ērtāku satiksmi.

Satiksmes departaments arī informēja, ka šogad notiks remontdarbi Viestura prospektā. Tāpat tiks veikta arī priekšizpēte divu līmeņu krustojumam Vienības gatves un Ulmaņa gatves krustojumā un izstrādāts Vienības gatves rekonstrukcijas tehniskais projekts.

Notiks estakādes pār Zunda kanālu renovācija un Slokas – Kalnciema ielas krustojumā –tramvaja sliežu remonts. Ņemot vērā, ka vasarā iecerētie remontdarbi ir nopietni un apjomīgi, un radīs izmaiņas ierastajā transporta kustībā, A.Aksenoks uzdeva par satiksmi atbildīgajām amatpersonām savlaicīgi gatavot un sniegt iedzīvotājiem nepieciešamo informāciju par gaidāmajiem remontdarbiem, kā arī plānot satiksmes plūsmas organizēšanu to norises laikā.

Nopietns darbs notiek pie Austrumu maģistrāles projekta īstenošanas, tāpat pilsētā turpināsies ielu seguma rekonstrukcija un atjaunošana.

Pirmo reizi galvaspilsētā ielu horizontālajiem apzīmējumiem izmantos plastikāta materiālus, kas ir ļoti svarīgi ne tikai satiksmei, bet arī cilvēku drošībai. Līdz šim Rīgā ceļu apzīmējumi tika krāsoti katru gadu no jauna, nelietderīgi tērējot pašvaldības līdzekļus. Plastikāta materiālu izmantošana savukārt ir ilgtermiņa risinājums.

Rīgas mērs atzinīgi vērtē, ka rasts risinājums veloceliņa Centrs - Vecmīlgrāvis izveidei, kam paredzēts piešķirt finansējumu budžeta grozījumos. Aksenoks atzinīgi novērtē šo Satiksmes departamenta ieceri, jo uzskata, ka Rīga jāpadara par riteņbraucējiem draudzīgu pilsētu. Pēc Aksenoka domām finansējums veloceliņam bija jāpiešķir jau šā gada budžetā, tomēr Satiksmes komiteja pēdējā brīdī no tā kā prioritātes atteicās.

No Eiropas Savienības piešķirtajiem līdzekļiem Rīgas transporta uzlabošanai tiks īstenoti arī projekti luksoforu modernizācijai, kā arī veikta vairāku ielu un satiksmes mezglu rekonstrukcija. A.Aksenoks pārliecinājās, ka kopumā Satiksmes departaments ar iepriekšējā gada iecerēm un tām piešķirto finansējumu tikuši galā veiksmīgi. Neparedzētu darbu un laika apstākļu dēļ līdz aprīlim vēl tupināsies darbs pie ielu izbūves ap hokeja halli. Rīgas mērs uzdeva Satiksmes departamentam izvērtēt iespēju uzlabot laukuma pie Brīvības pieminekļa segumu, nomainot esošo un daudzkārt laboto asfaltu pret bruģi. A.Aksenoks uzskata, ka šī ir ļoti svarīga vieta ne tikai Rīgai, bet visai Latvijai, tāpēc nepieciešams pievērst lielāku uzmanību tās sakoptībai.

Lai izvērtētu departamentu šā gada rīcības plānus, nepadarītos darbus un budžetā piešķirto līdzekļu izmantošanu, kā arī apspriestu budžeta grozījumos nepieciešamo finansējumu, Rīgas domes priekšsēdētājs tiksies ar visu domes departamentu un izpilddirekciju vadību. Nākamā tikšanās paredzēta ar Vides departamentu 17.janvārī.

 
Visi komentāri
 
190516. viesis 13.janvāris 2006 9:51
0 0 Atbildēt

nu ko var njemties!!!

VEEL VIENU TILTU VAJAG,VAJAG TILTU vai TUNELI!!!

Smiekliigi maz tiltu Riigai paar Daugavu!!!

nepietiks ar Dienvidu tiltu NEPIETIKS!!!

man liekas ka pauze Ziemelju tiltam,lai Aksjonokam liidziigie sapirktu zami sajaas vietaas - lai uzvaariitos!!!

TA NE VELLA VINJI PAR MUMS NEDOMAA!!!

ne velti darbiibas laiku terminjos meera!!! KAS???

NOZIEDZNIEKI (cietumaa) UN DEPUTAATI !!!

190519. viesis 13.janvāris 2006 10:00
0 0 Atbildēt

Ta buutu tos debeskraapjus beigushi celt, ta nebuutu visiem vajadziiba dziities uz to srano riigu! :|

190524. viesis 13.janvāris 2006 10:16
0 0 Atbildēt

Ursis, davai izvelc no kabats tos 100 milj, un uzsauc riigai kaadu jaunu tiltu.

Tavupraat, tas ka tiltus vajag, noziimee ka neko citu nevajag?

Galugalaa - ir visas tiesiibas tiities no riigas prom, ja viss taa nepatiik. Vai paarvietoties ar velo, vai kaajaam.

190528. viesis 13.janvāris 2006 10:29
0 0 Atbildēt

a paarpirkt zemi no spekulantiem,aarzemju - nejeedziigiem komandeejumiem?

es maksaaju godiigi nodokljus un nevaru SAZAGT miljonus

un kas tu taacs buus VIESI kas NORAAADIISI!!! kur man dziivot???

un AIZLIEGSI ZAGLI SAUKT PAR ZAGLI ?

ja esi sazadzies TAD NU UZSAUC PATS!

190529. viesis 13.janvāris 2006 10:31
0 0 Atbildēt

un ar VELO es ar paarvietojos!!! un arii SHEIT NEKAS !!! netiek dariits...kungime svariigaakas lietas...kaa naudu norakstiit/teereet

190538. viesis 13.janvāris 2006 11:20
0 0 Atbildēt

Ursi, ja tu būtu skolā gājis, tad iespējams, ka tev naudiņa būtu pavairāk un nebūtu tagad ar dusmām jāskatās uz visiem, kas to prot nopelnīt...

Un teikumu arī mācētu pareizi sastādīt...

190575. viesis 13.janvāris 2006 14:25
0 0 Atbildēt

Ursi, iemācies rakstīt, topi ievēlēts Rīgas Domē un izdari visu kā vajag! Taču pagaidām tu izskaties pārāk tērēts, lai tas varētu piepildīties :(

190674. viesis 13.janvāris 2006 18:21
0 0 Atbildēt

beeeidzot, saak attapties! ka redz vajag normaalus divliimenju krustus magjistraalajaas trasees etc

nu labak veelu nekaa nekad. tiesa paliek atklaats jautajums, kad veel reali mes jamos ieraudziisim ;)

190786. viesis 15.janvāris 2006 20:08
0 0 Atbildēt

zeel ka viesiem tik nozeelojami argumenti.

shai sakaraa aniitis...

armeenju radio.

jautaajums?

-vai taa taisniiba ka pie jums veikalos nekaa nav?

atbilde.

- a pie jums neegjerus sit !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti