Balso par Latvijas populārāko autosportistu! 1

 
25.janvāris 2006 9:59

Vēl tikai līdz piektdienas rītam iespējams nodot savu balsi par 2005. gada Latvijas populārāko autosportistu, kuram pienāksies „Hansa Līzings Gada balva”. Balsošana notiek internetā – www.delfi.lv vai autosports.delfi.lv.

Latvijas Automobiļu federācija sadarbībā ar ģenerālsponsoriem „Hansa Līzings” aptauju par gada populārāko Latvijas autosporta čempionu rīko jau trešo gadu pēc kārtas. Pērn par „Hansa Līzings Gada Balvas” ieguvējiem kļuva rallija ekipāža Raimonds Strokšs/Jānis Volmanis, bet vēl gadu iepriekš triumfēja rallijreidu duets Andris Dambis/Ainārs Princis.

Patlaban, kad līdz balsošanas beigām atlikušas divas pilnas dienas, vadībā izvirzījusies 4x4 ekipāža Jānis Auziņš/Ilmārs Gibala, rallisti Kaspars Šimkus/Armands Šimkus un auto šosejas meistars Ģirts Krūzmanis. Auziņa/Gibalas 4x4 duets šogad bija pārliecinoši labākais N1 kategorijā, esot nepārspējami deviņās no 12 sacensībām, kurās viņi startēja. Auziņš ir aizvadītā gada čempions N-1 klasē kā rallijreidā, tā arī rallijā-karuselī un divu bronzas medaļu ieguvējs absolūtajā vērtējumā. Savukārt brāļi Šimkus pērn bija Latvijas labākie rallija braucēji, izcīnot valsts čempiona godalgas AN2000 un junioru kategorijās. Lieliska sezona padevās arī Latvijas vadošajam auto šosejas braucējam Schenker B-2000 klasē Ģirtam Krūzmanim, kurš pērn kļuva gan par Latvijas, gan par Ziemeļeiropas zonas čempionu.

Tomēr balsošana internetā vēl nav beigusies un labāko trijnieks var mainīties arī pēdējās balsošanas minūtēs. Patlaban savu balsi par Latvijas populārāko autosporta čempionu jau atdevuši vairāk nekā astoņi tūkstoši www.delfi.lv lasītāju.

Atgādinām, ka tikai trīs no 26 Latvijas čempioniem piedalīsies fināla balsošanā, kas notiks piektdien, 27. janvārī, pasākuma „Čempions 2005” ietvaros Rīgas Biržas Namā. Šos trīs labākos noteiks tieši interneta balsojums, bet finālā visi sportisti cīņu uzsāks no jauna – ar nulle punktiem. Balsošanā piedalīsies visi pasākuma „Čempions 2005” apmeklētāji – pērnā gada Latvijas autosporta čempioni, VIP personas, Latvijas Automobiļu federācijas amatpersonas, masu mediju pārstāvji u.c. pasākuma viesi.

„Hansa Līzings Gada Balvas” ieguvējiem tiks pasniegta īpaša balva automašīnas ātrumpārslēga formā un čeks 1000 latu vērtībā.

Visi „Hansa Līzings Gada Balvas 2005”pretendenti


1. Aigars Nitišs (treks)
2. Aivars Šilabrits/Aivars Maļavkins (standartauto)
3. Aivis Egle/Normunds Aizkalns (rallijs)
4. Andris Daugaviņš (šoseja)
5. Andris Kuļikovskis (kross)
6. Dzintars Kristapsons (kartings)
7. Egīls Īle (rallijs)
8. Ģirts Krūzmanis (šoseja)
9. Haralds Garkaklis (kartings)
10. Henrijs Grūbe (kartings)
11. Jānis Auziņš/Ilmārs Gibala (4x4)
12. Jānis Āzis/Gundars Liepiņš (4x4)
13. Jānis Boks (kross)
14. Jānis Dūcis/Aivars Anevics (standartauto)
15. Jānis Kārkliņš/Andris Kārkliņš (standartauto)
16. Juris Kuļikovskis (kross)
17. Kaspars Bloms (kross)
18. Kaspars Šimkus/Armands Šimkus (rallijs)
19. Kristians Audze (kartings)
20. Mareks Kairis (standartauto)
21. Mareks Štolcermanis (standartauto)
22. Margus Murakas/Aare Ojamae (rallijs)
23. Mārtiņš Šteinerts (kartings)
24. Ulvis Bujāns (standartauto)
25. Vidas Čebatavičius (šoseja)
26. Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis (standartauto)

Latvijas Automobiļu federācijas preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis
 
Visi komentāri
 
191576. viesis 25.janvāris 2006 11:19
0 0 Atbildēt

Kāpēc nevar sakarīgi uzrakstīt rakstu! Par ko tad īsti jābalso - par populārāko autosportistu vai populārāko autosporta čempionu? Ir taču starpība!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti