LMT un Siemens Latvijas rallija čempionāts turpinās

 
26.janvāris 2006 11:46

LMT un Siemens 2006. gada Latvijas Rallija čempionāts pēc nepilnu divu nedēļu pārtraukuma turpināsies ar otro posmu – nākamo ziemas ralliju “Sarma 2006”, kurā gaidāma rallijā “Vidzeme 2006” aizsākto cīņu turpināšana.

Rallijs “Sarma” ir viens no leģendārākajiem Latvijas rallijiem. Pirmais rallijs ar šādu nosaukumu Gulbenes pusē notiek ik gadus kopš 1976. gada, un šogad notiks jau 31. reizi. Kā jau katru gadu, rallija organizatori arī šogad ir parūpējušies par ļoti interesantu un vietām pat ļoti sarežģītu ātrumposmu izveidi, lai cīņa par uzvarētāja lauriem nebūtu “bērnu spēlīte”.

Divu dienu laikā, 4. un 5. februārī, sportistiem nāksies sacensties trīspadsmit ātrumposmos ar kopējo distanci 124,56 km. Šajos ātrumposmos sagaidām rallijā „Vidzeme 2006” aizsākto cīņu turpinājumus, kā arī iespējamos revanšus.


Foto: Raimonds Volonts (V4 Motors)

Klasē N4 Aivim Eglem ar Normundu Aizkalnu nāksies darīt visu, lai apsteigtu savus principiālos pretiniekus Jāni Vorobjovu ar Gunti Ervaldu, un pierādītu, ka pagājušā gada čempiona tituls nav tikai tukši vārdi. Savukārt Ivaram Vasaraudzim un Valdim Spredzim godu nedara Alda Pīlēna un Pavela atgriešanās līderu trijniekā. Rallija „Vidzeme 2006” finišā šīs ekipāžas šķīra tikai divas sekundes, gaidīsim Gulbenē tikpat dinamisku sacensību. Kurai no šīm ekipāžām pietrūks vietas uz pjedestāla? Līdz pieteikumu pieņemšanas beigām, 30. janvārī, grūti paredzēt kādas ekipāžas vēl iesaistīsies tiešā cīņā par uzvaru N4 klasē.

LMT un Siemens Latvijas Rallija čempionāta otrajā posmā – rallijā „Sarma 2006” gaidāma arī principiāla cīņa N3 klasē. Pēc rallija „Vidzeme 2006” revanšu noteikti kāro Kaspara Šimkus / Armanda Šimkus ekipāža. Savukārt Ivars Caune nav tik vecs, lai jaunajiem konkurentiem piedotu vietas neatstāšanu uz goda pjedestāla Siguldā. Slavas un uzvaras garša iegaršojusies ir gan Danam Leščam ar Jāni Vīksnu, gan teju, teju arī Andim Neikšānam ar Edgaru Utānu, kurš rallijā „Vidzeme 2006” bija tik tuvu uzvarai. Iespējams, ka cīņā iesaistīsies arī šeit nepieminētas ekipāžas, bet to rādīs laiks un dalībnieku saraksts.

„A plus” ieskaitē par iespējamo konkurenci būs iespējams spriest tikai pēc visu ekipāžu pieteikumu saņemšanas, bet „AR2000” ieskaitē par godalgotām vietām noteikti atkal cīnīsies jau rallijā „Vidzeme 2006” novērotā trijotne – brāļi Īles, Arvis Vecvagars un apņēmības pilnais Artūrs Priednieks, kura mehāniķi cenšas novērst iepriekšējā rallijā radušos tehniskos defektus stūres mehānismā.

Papildus rallija automašīnām rallijā „Sarma 2006” startēs arī apvidus sporta automašīnas, kurām bez trīspadsmit rallija ātrumposmiem nāksies veikt arī 35,33 km garo prologu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti