Rodsters «Pagani Zonda F» Ženēvai gatavs 2

 
13.februāris 2006 11:16

Viens no visinteresantākajiem Ženēvas jaunumiem nenoliedzami ir itāļu kompānijas Pagani superauto, kas ir modeļa Zonda pēdējā reinkarnācija rodstera F veidolā.

Runā, ka burts F pievienots kā cieņas apliecinājums leģendārajam argentīniešu sacīkšu braucējam, pieckārtējam F1 čempionam Huanam Manuelam Fanhio. Greznais Horācio Pagani auto tiks pie pēdējās versijas 7,3 litru Mercedes-AMG V12 dzinēja, tāpat kā kupejai Zonda F Clubsport.



Šoreiz spēka agregāta jauda būs 650 Zs. Turklāt kompānija turpinās ražot rodstera Zonda bāzes modeli ar 555 Zs dzinēju. Ja kupeja spēj 100 km/h sasniegt 3,7 sekundēs, atliek tikai minēt, ko spēs parādīt Zonda F rodsters.



No „parasta” rodstera auto atšķirsies ar jauniem lukturiem, jaunu aizmugurējo antispārnu un neskaitāmu daudzumu dažādu sīku izmaiņu. Auto svars samazināts uz plastmasas un vieglu kompozītmateriālu rēķina. Kompānija apņēmusies pārdot savus superauto Ziemeļamerikā un gaidāms, ka Pagani izstrādās divus jaunu modeļus tieši šim tirgum. Sīkāka informācija par rodsteru un tā cena tiks izziņota autosalonā.

Iepriekšējā Ženēvas autosalonā Pagani arī izrādīja Zonda F, tikai tad tā bija kupeja ar 602 Zs dzinēju. Kupejas ekstremālajai versijai bija sešpakāpju transmisija, 20 collu riteņu diski ar 335/30 izmēra riepām aizmugurē un 19 collu diski ar 255/35 izmēra riepām priekšā. Šī versija 100 km/h spēja sasniegt 3,6 sekundēs, bet 200 km/h - 9,8 sekundēs. Maksimālais auto ātrums bija 345 km/h.

 
Visi komentāri
 
192695. viesis 13.februāris 2006 11:36
0 0 Atbildēt

nosaukums laps :D

192704. viesis 13.februāris 2006 13:59
0 0 Atbildēt

baigi viegls tas aparāts, tur arī slēpjas tā pārākums! izraut ar tādu pa kādu trassi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti