Sveiks konkursa dalībniekus

 
14.marts 2006 11:00

Ceturtdien, 16.martā, plkst. 10:00 Rātsnama Kamīnzālē, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Birks (TB/LNNK) sveiks skolēnu konkursa "Kas jādara, lai velobraucēji ikdienā lietotu ķiveres" labāko darbu autorus. Konkursu akcijas "Brauc droši ar ķiveri" ietvaros rīkoja Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD).

 Labāko konkursa darbu autoriem Jānis Birks pasniegs īpašus diplomus, bet uzvarētājs no akcijas atbalstītāja TREK saņems velosipēdu un veloķiveri. Skolēnu idejas tiks izmantotas turpmāko pasākumu organizēšanā ar mērķi veicināt veloķiveru lietošanu galvaspilsētā.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Birks: "Marts ir pirmais pavasara mēnesis un, tiklīdz nokusīs sniegs, savu sezonu atklās velosipēdisti. Tāpēc, manuprāt, šis ir ļoti piemērots laiks, lai jautājumu par velobraucēju drošību aktualizētu no jauna. Esmu pārliecināts - Rīgā velosipēdistiem, braucot pa ielas braucamo daļu, būtu jālieto ne tikai atstarotāji, bet arī ķiveres. Pašu un apkārtējo drošībai. Jāsāk apzināties, ka veloķiveres pēc savas funkcijas var salīdzināt ar autobraucēju drošības jostām, kas jālieto obligāti."

Lai mazinātu bērnu – velobraucēju traumatismu un radinātu lietot veloķiveres, kopš septembra līdz pat decembrim RDSD Rīgas skolās rīkoja apmācības seminārus “Brauc droši ar ķiveri". Velokurjeri un velosportisti Rīgas skolēniem skaidroja nepieciešamību apgūt ceļu satiksmes noteikumus, iegūt velotransporta vadīšanas tiesības un ikdienā, braucot ar velosipēdu, lietot veloķiveres. Tika demonstrēts īpaši šai akcijai veidots videoklips, animācijas filma, videofilma no velosacensībām, kā arī informatīvs materiāls par auto avārijām, kurās iesaistīti velosipēdisti.

Konkursa ietvaros Rīgas skolu skolēniem bija jāizklāsta savas idejas vai jāizstrādā plāns, kas sniegtu atbildi uz jautājumu - kas būtu jādara, lai velobraucēji apzināti ikdienā lietotu ķiveres. Tādējādi skolēni tika stimulēti aktīvi piedalīties jautājumu risināšanā, kas saistīti ar velobraukšanu, un domāt ne tikai par savu, bet arī par apkārtējo drošību.

Informāciju sagatavoja
Rīgas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļa
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti