Satiksmes organizācijas izmaiņas pār Zundas kanālu 6

 
27.marts 2006 10:13

Lai estakādes pār Zunda kanālu renovācijas darbus varētu veikt pilnā apjomā, laika posmā no 1.aprīļa līdz 1.oktobrim uz estakādes pār Zunda kanālu būs satiksmes organizācijas izmaiņas - transportlīdzekļu un gājēju satiksme tiks organizēta pa neremontējamo estakādes daļu.

Laika periodā no aprīļa līdz jūnijam, kad renovācijas darbi tiks veikti estakādes labajā daļā virzienā no centra, transportlīdzekļu un gājēju satiksme tiks organizēta pa kreiso daļu. Tā tiks sadalīta trijās joslās, no kurām vidējā būs maiņvirziena josla.

Tādējādi no plkst. 7.00 rītā līdz 14.00 dienā, kad cilvēki dodas uz darbu, divas joslas būs veltītas satiksmei virzienā uz centru, bet trešā – virzienā no centra uz Pārdaugavu. Savukārt no plkst. 14.00 dienā līdz 7.00 rītā, kad iedzīvotāji dodas mājup, divas joslas tiks veltītas satiksmei virzienā no centra uz Pārdaugavu, bet viena – uz centru.

Savukārt laika periodā no jūlija līdz septembrim transportlīdzekļu un gājēju satiksme tādā pašā veidā tiks organizēta pa otru estakādes daļu.

Lai regulētu satiksmi pa maiņvirziena joslu, uz estakādes tiks uzstādīti maiņvirziena joslas luksofori. Kā norāda RD Satiksmes departamenta Satiksmes organizēšanas un kustības drošības nodaļas vadītājs Tālivaldis Vectirāns, šāda veida luksofors Latvijā tiks uzstādīts pirmo reizi.

No 1.aprīļa līdz 1.oktobrim transportlīdzekļu satiksme tiks slēgta: ·uzbrauktuvē no Ķīpsalas uz estakādi pār Zunda kanālu virzienā no centra. Šeit varēs braukt tikai operatīvais transports un sabiedriskais transports. Savukārt autovadītāji, kas vēlēsies doties no Ķīpsalas uz Pārdaugavu, varēs braukt pa Daugavgrīvas ielu. ·uzbrauktuvē no Daugavgrīvas ielas uz estakādi pār Zunda kanālu virzienā uz centru.

Remontdarbu laikā būs izmaiņas arī 13. un 13.a autobusu satiksmē. Šajā laika periodā autobusu satiksme no Kleistiem uz pilsētas centru notiks pa maršrutu līdz Daugavgrīvas ielai, tālāk pa Kuldīgas ielu, Slokas ielu, Kr. Valdemāra ielu un tālāk pa līdzšinējo maršrutu. Slēgtajās pieturvietās tiks izvietota arī informācija par izmaiņām maršrutos.

Lai remontdarbu laikā autovadītājiem atvieglotu nokļūšanu no Pārdaugavas uz pilsētas centru, autovadītāji varēs braukt arī pa Kalnciema ielu, tālāk pa Raņķa dambi, Meža ielu un Balasta dambi līdz pat Vanšu tiltam. Raņķa dambja un Balasta ielas krustojumā tiks uzstādīts luksofors, kas ievērojami atvieglos šī krustojuma šķērsošanu virzienā uz centru.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus būt saprotošiem.

Jau ziņots, ka, lai uzlabotu estakādes pār Zunda kanālu tehnisko stāvokli un paaugstinātu satiksmes drošību, no 1. aprīļa sāksies estakādes pār Zunda kanālu renovācija.

"Šobrīd estakāde pār Zunda kanālu ir sliktā tehniskā stāvoklī, un tās renovāciju bija nepieciešams veikt jau pirms vairākiem gadiem. Man ir prieks, ka beidzot ir piešķirts nepieciešamais finansējums renovācijas darbu veikšanai. Estakāde nav kapitāli remontēta kopš tās uzbūvēšanas astoņdesmito gadu sākumā. Katru dienu Zunda kanāla estakādi šķērso 60 tūkstoši automašīnas, tāpēc ir īpaši svarīgi, lai šis ielas posms būtu teicamā tehniskā kārtībā," norāda Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora vietnieks transporta būvju jautājumos Andris Binde.

Estakādes pār Zunda kanālu renovācijas darbu ietvaros tiks remontēti estakādes balsti un citas bojātās dzelzsbetona konstrukcijas, ieklāts jauns brauktuves asfaltbetona segums, kā arī ierīkota jauna hidroizolācija, lai ūdens nepiekļūtu estakādes nesošajām konstrukcijām un tās nebojātu. Tiks izbūvētas arī jaunas, ūdens necaurlaidīgas deformācijas šuves. Tāpat tiks atjaunots apgaismojums, atjaunotas metāla drošības barjeras, margas, ietvju konstrukcijas u.c.

Iepriekš līdzekļi renovācijas darbu veikšanai netika piešķirti. Tika veikta tikai brauktuves asfaltbetona seguma periodiskā atjaunošana. Nepieciešamais finansējums Ls 1,8 miljonu apmērā renovācijas darbu veikšanai paredzēts 2006.gada pašvaldības budžetā.

Renovācijas darbi tiks veikti no š.g. 1.aprīļa līdz 15. oktobrim.


Informāciju sagatavoja
Ieva Prauliņa
Rīgas domes
Satiksmes departamenta
preses sekretāre
 
Visi komentāri
 
196168. viesis 27.marts 2006 10:39
0 0 Atbildēt

vareeja vismaz karti iemest ! :)

196174. viesis 27.marts 2006 10:42
0 0 Atbildēt

Tā ir augšējā estakāde (Vanšu tilta turpinājums pāri Daugavgrīvas ielai).

196216. viesis 27.marts 2006 12:04
0 0 Atbildēt

Neapskaužu cilvēkus, kuriem nāksies mērot šo maršrutu.

196239. viesis 27.marts 2006 13:14
0 0 Atbildēt

vareeja Aizliegt BT1 riikot izstaades kjiipsalaa uz shito periodu. Vai vismaz izdraazt tos sakainiishus par satiksmes organizaacijasnenodroshinaashanu. Ar atveertiem tiltiem jau taa viss pakaljaa, bet tagad, kad normaali nevarees tikt prom buus vispaar p****c

196268. viesis 27.marts 2006 15:52
0 0 Atbildēt

jipii sastreegumu laiks :)

196280. viesis 27.marts 2006 17:04
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti