WRC: Francijā par favorītu uzskata Sebastianu Loebu 2

 
7.aprīlis 2006 9:59

Pašreizējais pasaules rallija čempionāta līderis – francūzis Sebastians Loebs tiek uzskatīts par neapšaubāmu Francijas rallija favorītu, tomēr viņa sāncenši, Loeba teritoriālajās mājās sola izrādīt pietiekami spēcīgu konkurenci.

Pasaules rallija čempionāts veiks īsu lēcienu pāri Vidusjūrai – no siltās Spānijas uz ne mazāk silto Francijai piederošo Korsikas salu. Leģendārais WRC „Tour de Course” posms šogad atzīmē savu 50 gadadienu un no 7-9. aprīlim norisināsies apkārt Korsikas galvaspilsētas Ajaccio ielām. Līdzīgi kā Katalonijas rallijs arī Francijas rallijs norisināsies pa asfaltētu segumu, kaut arī katra ātrumposma tips ievērojam atšķiras. Braucēji saskarsies ar 12 ātrumposmiem, kuru kopējais garums ir 355 kilometri.



„Kronos Total Citroen” pilots Sebastians Loebs šeit startēs septīto reizi. „Mēs centīsimies parādīt maksimāli labāko sniegumu, tomēr jāatzīst, ka būs nepieciešams arī nedaudz veiksmes. Patiesībā laikapstākļi mainās tik strauji, ka tas var izmainīt konsekventi un gudru lēmumu pataisīt par kļūdu,” apgalvo Loebs. Sebastians atrodas čempionāta vadībā – viņam 36 punkti, savukārt tuvākajam sekotājam – Markusam Gronholmam 27. Otrs „Citroen Xsara” pilots – Daniēls Sordo kopvērtējumā atrodas augstajā trešajā pozīcijā.

Tikmēr „OMV Peugeot” pilots Manfrēds Štols šeit divreiz svinējis uzvaru, bet kopš pēdējās uzvaras 2000. gadā posma maršruts ir ievērojami mainījies. „Daudzi līkumi joprojām ir saglabājušies kā senāk, tomēr ceļi kļuvuši platāki un līdz ar to arī rallijs – ātrāks. Lai nu kā „Peugeot 307” stūre ne uz mirkli nepaliks mierīgi stāvoša,” savās domās par gaidāmo posmu dalās Štols. Manfrēda kontā pēc Spānijas posma ir 11 punkti un ceturtā vieta. Vēl viens „Peugeot 307” braucējs – Tonijs Gārdemeisters izlaidīs arī šo ralliju. Iemesls – nespēja atrast komandu, kura spētu pietiekamā mērā finansēt šo talantīgo somu. Viņa kontā līdz šim tikai viens starts, 6 punkti un 7. vieta kopvērtējumā.

Vēl šajā rallijā par labām vietām, iespējams, varēs pacīnīties „Subaru” pilots Peters Solbergs. Vēl nelielāka ir iespēja uz pjedestāla redzēt otru WRC francūzi - Aleksandru Bengu.

Sacensības sākas piektdien, finišs paredzēts svētdien. Kurš kļūs par uzvarētāju Francijas rallijā – tas zināms vēl nav nevienam. Tieši tādēļ no piektdienas līdz svētdienai Francijas ralliju daļēji translēs britu telekompānija Eurosport.

www.srt.lv
 
Visi komentāri
 
197468. viesis 7.aprīlis 2006 10:45
0 0 Atbildēt

Njaa, shodien jau pirmie aatrumposmi... Redzees kaa Loebam veiksies

197483. viesis 7.aprīlis 2006 11:44
0 0 Atbildēt

Jau veicas! Pirmais dops astoņas sek. ātrāks par Gronholmu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti