Latvian Baja brauks arī itāļi, poļi, čehi un lietuvieši

 
20.aprīlis 2006 11:12

Gatavību piedalīties starptautiskajā rallijreidā „Latvian Baja”, kas Madonas apkārtnē notiks no 30. jūnija līdz 2. jūlijam, jau izteikuši septiņu valstu sportisti, taču oficiāli pieteikumi pagaidām saņemti tikai no Latvijas, Vācijas un Itālijas sportistiem.

Līdz 19. jūnijam automobiļu konkurencē ir pieteikušās 12 ekipāžas – deviņas no Latvijas, divas no Vācijas un viena no Itālijas, bet motociklu un kvadrociklu grupā pagaidām ir pieteikušies deviņi sportisti, kuru vidū ir tikai viens Latvijas pārstāvis, bet pārējie no Vācijas. Rallijreida rīkotāji lēš, ka pašmāju autobraucēji uz starta izvedīs vismaz divdesmit automobiļus, jo pieteikumus pagaidām vēl nav iesūtījusi pat puse no Latvijas čempionāta regulārajiem braucējiem, tanī skaitā tādi pazīstami piloti kā Jānis Naglis, Raivis Zeltiņš, Guntars Laugalis un Jānis Motte.

Zināms, ka intensīvi gatavojas arī kaimiņi lietuvieši, kuri tikai pagājušajā gadā nodibināja rallijreidu komisiju, bet tās vadītājs Merkis Saukjavičus jau pērn izmēģināja „Latvian Baja”. M. Saukjavičus ziņoja, ka Lietuvā pašreiz ir astoņas rallijreidu mašīnas, un ka lielākā daļa braucēju gatavojas sacīkstēm Madonā. Cerams, ka Dakaras rallija dalībnieks Valdas Vaļukjavičus jūlija sākumā uz Latviju atkal atvedīs vēl 2004. gada sākumā Mārim Saukānam piederējušo Mitsubishi Pajero, kas bija pirmā augstas klases rallijreidu mašīna Latvijā.

Iepriekšējā gada dalībnieks Miloslavs Janačeks, telefoniski ziņoja, ka no Čehijas uz „Latvian Baja” plāno ierasties trīs auto ekipāžas un motociklists. 2005. gadā divas čehu ekipāžas startēja ar mazajiem Suzuki Jimny automobiļiem, bet šogad Miroslavs Zapletals/Miloslavs Janačeks ir iegādājušies T1 grupas Mitsubishi Pajero, ar kuru martā Eiropas kausa izcīņas posmā „Italian Baja” tika izcīnīta augstā ceturtā vieta. Otra ekipāža Zdeneks Porizeks/Premisls Korejžs tāpat kā pērn brauks ar Jimny, bet ar Nissan Navara pirmoreiz uz Latviju dosies Jirži Pribils/Staņislavs Masa.

Pieteikumu ir atsūtījusi itāļu ekipāža Davids Poloni/Roberts Rose, kuri gatavojas startēt ar T1 grupas pakaļpiedziņas bagiju Pontiac 2RM. Par itāļu braucējiem informācija ir visai skopa, vien zināms, ka viņi pagājušajā gadā startēja pirmoreiz rīkotajā „Baja de France”, kā arī ir izmēģinājuši tuksneša smiltis Ēģiptē.

Bagiju ar nosaukumu ORCA MP05 uz Latviju gatavojas atvest poļi Patriks un Tomašs Lozevski no Krakovas. Sarunas par dalību „Latvian Baja” tiek vestas arī ar pazīstamāko slovaku pilotu Jozefu Sikoru, kurš pagājušajā gadā aiz mūsu Māra Saukāna un ungāra Šandora Kisa bija trešais rallijreidā „Hungarian Baja”. Ar komandas „Riga RRT” dalībnieku starpniecību ir cerības atvilināt uz Latviju arī kādu no Pasaules kausa izcīņā rūdītajiem ungāru braucējiem – piemēram, jau pieminēto Kisu vai Lazlo Paliku. Gandrīz simtprocentīgi droši, ka Latvijā startēs arī baltkrievu pilots Sergejs Škeļs, kura sporta automobilis Bowler Wildcat kopš 2005. gada vasaras brauc ar Latvijas reģistrācijas numuriem.

Grūtāk ir prognozēt dalībnieku sastāvu moto un kvadrociklu grupā. Īpaši pēc tam, kad Latvijas Motosporta federācijas pilnsapulce noraidīja iniciatīvu dibināt atsevišķu rallijreidu komisiju un interesentiem ieteica darboties ar enduro komisijas starpniecību. Diemžēl pirms dažiem gadiem aizsākusies sadarbība starp LMSF Enduro komisiju un LAF Cross Country komisiju ir apsīkusi. Enduro komisijas vadība jau otro gadu vienā laikā ar rallijreidu „Latvian Baja” ieplānojusi rīkot enduro sacensības.

Toties intriģējoša ir ziņa, ka par „Latvian Baja” interesi ir izrādījis Vācijā populārākais kvadrocikliem veltītais žurnāls „Quadwelt”, kas tiek uzskatīts par tādu kā vācu kvadrociklistu bībeli. Žurnālam ir sava kvadrociklu komanda – „Quadwelt Racing Team” – kuras braucējs Jurgens Mors kvadrociklu grupā ir bijis Vācijas enduro čempions. Tiesa, dalībai „Latvian Baja” ir pieteikts cits sportists - Ēriks Pols.

Ainārs Zariņš,
Rallijreida „Latvian Baja”
preses sekretārs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti