Eiropas čempionāta Mūsas posmā – supersastāvs!

 
2.jūnijs 2006 11:03

Eiropas autokrosa čempionāta trešajā posmā, kas šajā nedēļas nogalē norisināsies Sporta kompleksā Mūsa pie Bauskas, sapulcēsies Eiropas krosa supersastāvs – visās trīs EČ klasēs dalībnieku skaits ir gandrīz divi desmiti katrā, kas ir viens no labākajiem pēdējo gadu čempionāta rādītājiem.

Turklāt ne tikai kvantitatīvi, bet arī kvalitatīvi sportistu sastāvs vērtējams īpašu augstu – Mūsā ieradīsies vislabākie.

Lielākās Latvijas līdzjutēju cerības saistītas ar D-1 salonautomobiļu klasi. Šajā kategorijā uz starta stāsies 18 dalībnieki, un viens no tiem ir 2004. gada Eiropas vicečempions Aldis Zēbergs ar savu Toyota Corolla automobili. Viņa uzdevums šajā posmā būs tikt galā ar čempionāta pirmos divus posmus uzvarējušo vācieti, vairākkārtējo Eiropas čempionu Helmutu Vildu un VW Polo Turbo automašīnu. Noteikti pretendents uz pjedestālu ir arī Jānis Bogdanovičs, kura Ford Focus šī būs pirmā sacīkste šajā sezonā. Atgādinām, ka pērn Bogdanovičs Bauskā debitēja Eiropas čempionātā, uzvarot jau savā pirmajā kvalifikācijas braucienā. Tiesa, vēlākā avārija stūres mehānisma lūzuma dēļ Jāņa sacīksti apturēja.

Taču nopietnu konkurenci abiem latviešiem sagādās arī Tatarstānas braucējs Rustams Miņihanovs – visi trīs ir pērnā gada čempionāta pirmā četrinieka braucēji. Noteikti par vietām sešiniekā spēkosies Krievijas piloti brāļi Sergejs un Aleksandrs Kvašņini. Lai arī Sergejam pieredze ir ievērojami lielāka, šo sezonu veiksmīgāk sācis Aleksandrs, pirmajā posmā Portugālē gūstot otro, bet nākamajā sacīkstē Ungārijā – trešo pozīciju.

D-1 klasē augstākā līmeņa favorītiem jāuzmanās arī no lietuvieša Pauļa Pleskova un čehu veterāna Ladislava Brožeka. Ja pieskaitām spēcīgos Iļju Reziņičenko un Ašotu Jervandjanu, sanāk, ka uz pjedestālu pretendē praktiski puse dalībnieku!

Soli tuvāk virsotnei

Pēdējos gados Latvijā ievērojami uzziedējusi bagiju D-3A klase – gan tehniski, gan sportiski līmenis ievērojami audzis. Tas ļauj cerēt, ka Bauskas posmā latviešiem ir iespējas pacīnīties par vadošo sešinieku, kas mežonīgajā klases konkurencē būtu ideāls rezultāts. Latviešu līderis šobrīd ir Latvijas čempions Jānis Boks un tieši viņš tiek uzskatīts par galveno patīkamā pārsteiguma autoru 18 pilotu cīņā sestdien un svētdien. Tiesa, māņticība un iepriekšējā pieredze rada bažas: Bokam sacensības Mūsas trasē lielākoties bijušas pārpilnas ar visdīvainākajām neveiksmēm. Taču kādreiz dīvainībām ir jābeidzas!

Vēl no mūsējiem spēcīgi varētu būtu bijušais Latvijas čempions Armands Hohfelds un šā gada Eiropas čempionāta debitants Aldis Egle, kurš startēja arī iepriekšējā posmā Ungārijā. Tomēr bažas sagādā Armanda automobiļa pēdējā laika nedaudz atslābušais ātrums (šīs bažas gan apgāž viņa uzvara Baltijas čempionāta otrajā posmā Lietuvā), bet Alda sniegumu grūti prognozēt nemitīgo tehnikas problēmu dēļ. Auto ir ātrs, taču defektu nomocīts. Latviju šajā klasē pārstāvēs arī Guntis Kļaviņš un Oskars Justaments.

Tomēr par uzvaru, objektīvi, cīnīsies citi. Galvenie favorīti – čehi Petrs Tureks, Ladislavs Hanāks, Jirži Svoboda, varbūt arī citi. Klase ir neprognozējama, visādi var sanākt!

Ir Mūsa, ir Jaluņins!

Gluži kā labs vāciņš jaukam ķipītim ir Alekseja Jaluņina starts Mūsas trasē lielo bagiju D-3 klasē. Aleksejs, pat, ja izlaiž šo sezonu, neatsakās mērīties spēkiem ar Eiropas eliti savās mājās. Tas nozīmē, ka latviešu pārstāvniecība nedēļas nogalē būs visās trijās EČ kategorijās!

Jaluņina rezultāts būs uzskatāms par lielisku, ja viņš iekļūs klases, kurā startēs 17 automobiļi, vadošajā sešiniekā. Taču tas būs ļoti sarežģīti, jo nekur nav pazuduši čempionāta vadošie braucēji Petrs Bartošs, Matjass Bēringers, Jaroslavs Hošeks, Romans Kerška, Deniss Engels, Hermans Hinenkaps un vairāki citi, kuri satricinājuši kategoriju daudzu gadu garumā.

Cīņa par Rīgas Brīvostas kausu

Eiropas čempionāta posma satelītsacīkstes statusā Nacionālās klases sacensības! Uz starta graujošs vienas ass piedziņas braucēju sastāvs. Bijušie un esošie Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta medaļnieki – Kristaps Dambis, Ilgonis Krūmiņš, Raimonds Tiltiņš, Arkādijs Bogomolovs, Jānis Aleksejevs, Rolands Jaunzems, Latvijas čempionāta medaļas izbaudījušie Roberts Markāns, Jānis Spīķis, Žilvins Reiss un daudzi citi, turklāt šajā divdesmitniekā arī divas dāmas: mūsu skatītāju simpātija Liene Ozoliņa un Krievijas krosa speciāliste Tatjana Jeļisejeva! Skaidrs, ka Eiropas klasēs būs intriga, drāma un emocijas, bet – ka tikai nacionālās klases cīņas nav vēl dramatiskākas!

Visi 3. un 4. jūnijā – uz sporta kompleksu Mūsa!

www.musa.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 16

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti