Sestdien minirallijs «Rietumi 2006» Saldus apkārtnē

 
9.jūnijs 2006 9:18

Sestdien Saldus apkārtnē tiks aizvadīts Latvijas minirallija čempionāta otrais posms – rallijs „Rietumi 2006” „Yokohama” kauss. Uz starta stāsies 70 ekipāžas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Pēc gandrīz četru mēneša pārtraukuma ar ralliju „Rietumi 2006” „Yokohama” kauss Kurzemes pusē atsāksies Latvijas minirallija čempionāts. Pirmie vairāk nekā 120 km garajā trasē, kas tapusi ar SIA „Ozols” atbalstu, sestdienas rītā dosies „ROAD” klases pārstāvji, kas ātrumposmus veic galvenokārt kā regularitātes sacensības ar noteiktu vidējo ātrumu.

Sporta automašīnām starts tiks dots pl. 13 pie veikala „Kalni” Nīgrandes pagastā. Sacensību rīkotāji sporta biedrība „Rietumi” sagatavojuši četrus ātrumposmus, kurus sportistiem būs jāveic divas reizes. Minirallijs, atbilstoši nosaukumam, būs ļoti kompakts bez lieliem pārtraukumiem un jau pl. 18 gaidāms pirmo ekipāžu finišs. Ātrumposmu kartes ir pieejamas internetā www.4rati.lv.

2006. gada minirallija čempionātā ir aizvadīts tikai viens posms, tāpēc galvenās cīņas vēl tikai priekšā. Trasē redzēsim gandrīz visus minirallija labākos braucējus, ieskaitot ziemas rallija uzvarētājus Jāni Dūci/Aivaru Anevicu, Didzi Blūmu/Vladimiru Jemeļjanovu, Raivo Pikki/Arti Dreimani un Zigurdu Kalniņu/Ģirtu Dombrovski.

Iepriecinoša ziņa skatītājiem - pēc kūleņa nesenajā rallijā „Talsi 2006” savu „Audi S2” paspējusi saremontēt viena no atraktīvākajām ekipāžām - Roberts Vuguls/Normunds Vuguls. Interesi izraisa arī vairāku Igaunijas un jo īpaši Lietuvas ekipāžu starts, jo šī ir pirmā mūsu dienvidu kaimiņu vizīte Latvijas minirallija sacensībās. Ātrākās un modernākās automašīnas pilots sestdienas sacensībās būs Raimonds Strokšs, kurš kaujas apstākļos izmēģinās savu atbilstoši N4 grupas noteikumiem sagatavoto „Mitsubishi EVO VIII” pirms rallija „Cēsis 2006”, kas risināsies 17. un 18. jūnijā.

Iepriekšējos gados bija pierasts, ka rallijs „Rietumi” risinājās Liepājas apkārtnē, tomēr šogad sacensības mainījušas dislokācijas vietu uz Saldus apkārtni. Tā ka sacensību distance virzīsies arī pierobežas zonā, skatītājiem un arī dalībniekiem līdz jāņem pases. Sacīkšu rīkotāji lūdz skatītājus ievērot drošības noteikumus un nebradāt pa labības sējumiem. Minirallijs „Rietumi 2006” „Yokohama” kauss risināsies ar SIA „Oms”, „AVS Sports” un „BTA” atbalstu.

Latvijas 2006. gada čempionāts minirallijā
Kopvērtējums pirms 2.posma
4WD+
Jānis Dūcis/Aivars Anevics 15 punkti, Roberts Vuguls/Normunds Vuguls 12, Jānis Meiers/Jānis Krastiņš 10.
4WD
Didzis Blūms/Vladimirs Jemeļjanovs 15, Gatis Balgalvis/Lauris Kaktiņš 12, Edgars Piļka/Aivars Augstkalns 10.
1600+
Raivo Pikke/Artis Dreimanis 15, Mārtiņš Balodis/Reinis Lilienšteins 12, Edgars Poriņš/Ģirts Roļskijs 10.
1600
Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis 15, Uldis Briedis/Ints Palma 12, Andris Andiņš/Māris Ešmanis 10.
„ROAD”
Mareks Švarcs-Švampāns/Zigmunds Nurža 15 punkti, Oļegs Teļežņikovs/Irina Teļežņikova 12, Ēriks Stalīdzāns/Artis Mugurevičs 10.
Komandas
„Veģi” (piloti Jānis Dūcis, Gatis Balgalvis, Raimonds Dūcis) 27 punkti, „GM Auto/V4 Motors” (Didzis Blūms, Roberts Vuguls, Guntars Miķelsons) 27, „RETRO Racing” (Raivo Pikke, Mārtiņš Balodis, Mareks Kreišmanis) 27.

LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti