Aizvadīts autošosejas 3. NEZ posms Kauņā

 
19.jūnijs 2006 10:29

No 16-17. jūnijam Kačergines trasē Kauņā, Lietuvā, norisinājās šī gada 3. Ziemeļeiropas zonas(NEZ) autošosejas čempionāta posms. Posms, negaidīti veiksmīgs izvērtās tieši Latvijas sportistiem – valstu rangā, kopš ilgākiem laikiem, izcīnīta pirmā vieta.

Uz posmu Pērnavā nebija sabraukuši īpaši daudz autosportistu – tas bija galvenais iemesls, lai vairākās klasēs sacensības pat nenotiku. Sacensības nenotika sekojošās klasēs(3 no 6 NEZ čempionāta klasēm): Super 2000, B1600, Baltic GT(ieskaite notika tikai Lietuvas čempionātā).

Pašas spraigākās un interesantākās cīņas no Latvijas braucējiem bija gaidāmas tieši B2000 klasē. Uz revanšu par pēdējo posmu Pērnavā cerēja gan „SRT” pilots Juris Sprūde, gan „AMB” komandas stratēģis Dins Bergans Berģis, ar savu pilotu – Arni Jurševski ierindā. Protams, par neveiksmīgo finišu un tehnikas trūkumiem Pērnavas sacīkstē, šeit, samērā kalnainajā trasē, uz labu rezultātu tēmēja arī Jānis Horeliks. Kvalifikācija labākais, bez variantiem, ir Arnis Jurševskis. Otrajā vietā ierindojas igaunis Raimo Kulli. Kā trešais kvalificējas Jānis Horeliks. Tiesa, vēlāk izrādās, ka braukšanai izvelētas nepareizās riepas – problēmas ar riepu marķējumiem Jāni, pēc šosejas komisāru apspriedes, noliek pēdējā starta vietā. Līdz ar to kā trešais kvalificējas Juris Sprūde, kurš joprojām par savu mājvietu sacensību laikā uzskata Krūzmaņa pērnā gada „Honda Civic Type-R” automobili. Kā ceturtais un pēdējais kvalificējas otrs „SRT” komandas pilots – Egons Lapiņš. Taču ar to viņa nedienas vēl nebija beigušās – reto reizi nedienas piemeklē arī „Opel Astra” automobili. Līdz ar to Egons Lapiņš tā arī neizgāja uz starta nevienā no sestdienas diviem braucieniem.

1. brauciens. Startētāji un secība: Jurševskis, Kulli, Sprūde un Horeliks. Jau pirms starta skaidrs – ja mašīna Arnim izturēs –, uzvara ir viņa. „AMB” komanda ar Arni priekšgalā tik tiešām neatstāj nekādas cerības – tiek izcīnīta droša pirmā vieta. Arnis burtiski ir aizmucis no saviem konkurentiem – cīņas notiek vairs tikai par 2-4. vietu. Trešajā vietā izvirzās Horeliks, tomēr tad seko kārtējā Jāņa neveiksme – pārplīst riepa un Horeliks ir spiests doties boksos. Lai gan jau šī būtu uzskatāma par milzīgu neveiksmi – tai seko vēl lielāka –, pēc izbraukšanas no boksiem, līdz ar viņa izkūpošo motoru, izkūp arī Jaņa cerības finišēt šo braucienu. Jānis neveic obligāti veicamos 75% distances un līdz ar to arī nesaņem nevienu NEZ čempionāta ieskaites punktu. Raimo Kulli izdodas nedaudz atrauties no Jura Sprūdes un galu galā finišēt šo braucienu 2. vietā. Kā trešais finišu sasniedz Sprūde.

2. brauciens. Arnis atkal ‘lido’ – apļa laikā apdzīti visi priekšā startējošie konkurenti. Tālākā un spraigākā Kauņas sacīkstes cīņa izvēršas par 2. vietu. To nosargāt cenšas Juris Sprūde, taču spēcīgā igauņa Raimo Kulli uzbrukumi, šķiet, ir ļoti bīstami. Juris apliecina savu rallija meistarību – 2. vietu izdodas nosargāt. Kā pēdējais finišu sasniedz Jānis Horeliks. Pēdējos apļos savu tempu samazina Arnis Jurševskis – tehnika, pat šķiet ka var neizturēt, tomēr ūdens benzīna vietā šoreiz gan no mašīnas netek un Arnis finišē kā līderis.

Līdz ar to šajā posmā maksimālo punktu skaitu šajā posmā savāc Arnis Jurševskis(50 p.), otrajā pozīcijā Juris Sprūde(36 p.), trešais Raimo Kulli(36 p.), bet ceturtais paliek Jānis Horeliks(14 p.). Kopvērtējumā līderi tagad ir palikuši divatā – pa 107 punktiem ir gan Jurim Sprūdem, gan Raimo Kulli. Trešo vietu ar 85 punktiem ieņem Jānis Horeliks, bet kā ceturtais un līderu trio tuvojas Aris Jurševskis, kura kontā tagad jau 75 punkti. Pēc tam seko Margus Pihlaks(56 p.) un Egons Lapiņš(54 p.). Jau tagad skaidrs, ka cīņa par uzvaru atlikušajos 4 posmos šajā klasē būs spraiga!

Super 1600 klasē atkal divi mūsējie – Atis Veismanis un Lauris Vidžis. Šoreiz jau iesildīšanas braucienos, ietriecoties ap trasi izvietotajās riepās, kaskadieru cienīgus trikus uzrāda Atis Veismanis. Atis savai mašīnai salauza gan pusasi, gan citas vērtīgas detaļas, kuru atjaunošana bija laikietilpīgs process un līdz ar to Atis startēja tikai 2. braucienā. Tikmēr pirmo braucienu labi veic Lauris Vidžis – 7 dalībnieku konkurencē viņš ierindojas 2. vietā, garām palaižot tikai lietuvieti Neliubši. 2. braucienā uz starta, ar pilnībā nesaremontētu automobili, dodas arī Atis Veismanis – diemžēl finišā viņam tikai 5. vieta. Lauris Vidžis atkal uzrāda labus rezultātus un finišu sasniedz kā trešais. Labākais otrajā braucienā ir vēl viens lietuvietis Čiutele. Abu braucienu summā Laurim Vidžim godpilnā, 3. vieta!

Formula Baltic klasē 1. braucienu uzvar igaunis Erko Valbaums, bet otrajā braucienā labākais izrādās vēl viens igaunis – Raivo Tams.

Pats patīkamākais ir tas, ka Latvijai beidzot izdevies uzvarēt NEZ čempionāta posmu, tieši pēc valstu ranga tabulas – sasummējot visu pilotu veikumus, var secināt, ka Latvija šajā posmā izcīnījusi 1. vietu (134 p.), otrajā vietā ar tik pat daudz punktiem atstājot spēcīgos igauņus.

Tagad arī šosejniekiem iestājusies vasaras off-sezona, jo nākošais, 4. NEZ čempionāta posms norisināsies Pērnavā, no 5.-6. augustam. Tikmēr mūsu pašu mājās, Biķerniekos, 8. jūlijā gaidāms trešais nacionālās klases posms.

www.srt.lv


 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti