Renault un Nissan gatavi apvienoties ar GM 3

 
4.jūlijs 2006 10:30

Investors Kirks Kerkorjans, kurš ar 9,9% akciju ir lielākais privātais General Motors akcionārs, piektdien nosūtījis GM direktoru padomei vēstuli, kurā viņš paziņojis par Renault-Nissan alianses gatavību piedāvāt amerikāņu autogigantam pievienoties viņu aliansei.

Pēc Kerkorjana vārdiem, Renault-Nissan vadītājs Karloss Gons viņu sarunas laikā esot paziņojis, ka šāds notikumu pavērsiens patiesi esot iespējams, bet tikai tajā gadījumā, ja piedāvājums gūs GM vadības „absolūtu atbalstu”.

Kerkorjana izteiktajā piedāvājumā teikts, ka Renault un Nissan ir gatavi izpirkt pa 10 % akciju, kuru kopējā cena būtu aptuveni 3,3 miljardi dolāru. Šādā gadījumā jaunā alianse varētu kontrolēt teju ceturto daļu pasaules auto tirgus, bet tās gada apgrozījums pārsniegtu 326 miljardu dolāru. Gaidāms, ka pārrunas starp GM un Renault-Nissan šī piedāvājuma sakarā notiks tuvākajās dienās.

Tomēr daži analītiķi uzskata, ka šis Kerkorjana solis nav nekas cits, kā vēlme atgūt pašam savas investīcijas, jebkādā veidā paceļot GM akciju cenu. Pirmā informācija par iespējamo auto kompāniju apvienošanos pacēla Kerkorjanam piederošās akciju paketes cenu par 140 miljoniem - līdz 1,67 miljardiem dolāru.
 
Visi komentāri
 
205642. viesis 4.jūlijs 2006 10:37
0 0 Atbildēt

kautkāds sviests :| priekš kam to GM, tiem tak velk uz bankrotu jau.

205648. viesis 4.jūlijs 2006 11:23
0 0 Atbildēt

Nu vo , beigas raxtam jau man izklausaas tuvaak patiesiibaai, neticau ka Renault kursh ir diezgan veiksmiigs koncerns( ja neskaita paars vieglo modeljus) ir vajadziigs taads liels suu vaardaa GM kuram lielaaka dalja modelju ir neveiksmiigi pat pasaah USA tirguu.

205741. viesis 4.jūlijs 2006 21:30
0 0 Atbildēt

tā arī vajadzēja rakstīt visrakstā, ka renault/nissan alianse domā par 20% GM akciju iegādi....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti