Audi pilotes Vaninas Iksas portrets 7

 
6.jūlijs 2006 0:01

Viņa lec ar izpletni, ir bijusi pirmā sieviete, kas šķērsojusi Lamanša šaurumu īpaši vieglā lidmašīnā, un viņai pieder ātruma rekords lēkšanā ar slēpēm no tramplīna - 136 km/h. Un kopš gada sākuma, viņas jaunās “darba telpas” ir spēcīgs 460ZS Audi A4 DTM.



Vanina Iksa nodarbojas ar lietām, par kurām daudzi vīrieši var tikai sapņot un, ņemot vērā viņas auguma proporcijas - viņa sver nedaudz vairāk kā 50kg un ir 1.55m gara -, visdrīzāk nemaz neticētu, ka tas ir iespējams. „Es pati esmu pārsteigta, cik drosmīga es esmu kļuvusi,” tā Audi rūpnīcas pilote. „Bērnībā es biju ļoti piesardzīga un baidījos gandrīz no visa.”



Toreiz viņai pat prātā neienāca, ka reiz varētu kļūt par autosacīkšu braucēju. Bet tas ir tikai pašsaprotami, ka bijušā Formula-1 pilota un seškārtējā Lemānas (Le Mans) uzvarētāja Džekija Iksa (Jacky Ickx) meita seko sava veiksmīgā tēva pēdās. Tomēr autosportā viņa nokļuva 21 gada vecumā un arī tikai nejauša gadījuma rezultātā: „Pēdējā mirklī man bija jāaizstāj kāds, kurš nevarēja tikt uz sacīkstēm. Toreiz es sajutu autosporta īsto garšu.”



Pirms tam jaunās beļģietes, kuras šarmu un valdzinājumu DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters) aprindās neapšauba neviens, aizraušanās bija jāšanas sports. „Katru brīvo brīdi es pavadīju ar savu zirgu,” atceras Vanina. „Pēc stundām es devos izjādēs vai trenējos sacensībām, kas parasti notika nedēļas nogalēs vai brīvdienās.”



Skolā viņas mīļākais priekšmets bija bioloģija, kas arī bija tā joma, kuru viņa izvēlējās augstskolā. Daudzsološā bioloģe rakstīja savu disertāciju par ģenētiku un embrioloģiju. „Es dievinu dabu, augus, kokus, dzīvniekus, putnus un kukaiņus,” skaidro DTM pilote ar sajūsmas pilnām acīm. „Manuprāt, ir daudz interesantāk izzināt dabā notiekošos procesus nekā studēt, piemēram, ekonomiku.”



Ja Vanina Iksa nebūtu kļuvusi par sacīkšu autobraucēju, viņa, visticamāk, būtu nodevusies zinātnei. „Bet tas nebūtu darbs laboratorijā,” viņa uzsver. „Man tas nepatika jau rakstot disertāciju; manuprāt, es galu galā būtu strādājusi tieši dabā, piemēram, pētot kukaiņus. Kukaiņi un jūras dzīvnieki kvalificēto bioloģi sajūsmina visvairāk.

Citādi Vaninu Iksu aizrauj ātrums. „Nezinu, kāpēc tā,” viņa sapņaini smaida. „Pusaudža vecumā tu visu vienreiz izmēģini un visvairāk iepazīsti sevi tieši procesā: vispirms uz slēpēm, vēlāk – ar auto. Šobrīd tā ir mana priekšrocība - es nebaidos.”



Nebaidos, bet cienu. „Nešauboties varu teikt, ka DTM ir manas karjeras lielākais izaicinājums,” tā Vanina. „Es jūtos labi Audi ģimenē - kā princese. Un tomēr man ir arī jāpierāda, ka esmu šo vietu pelnījusi, un tas DTM nav viegli.”



Viņas komanda Futurecom TME tāpat kā viņa pati ir jaunpienācēji šāda līmeņa autosacīkstēs. „Mēs cenšamies attīstīties kopā,” piebilst Vanina Iksa, kura ir dzimusi un kuras mājas ir Briselē, bet šobrīd dzīvo kopā ar draugu Fabienu (Fabien) Vīsbādenē (Wiesbaden), Vācijā. Kopš viņa ir kļuvusi par Audi „rūpnīcas” piloti, viņš Vaninu sastop arvien retāk. Kā kompensējot draudzenes biežo prombūtni, Fabiens reizi pa reizei drīkst vadīt Vaninas Audi RS 4 – un arī tā ir lieta, par kuru daudzi vīrieši var tikai sapņot…
 
Visi komentāri
 
205898. viesis 6.jūlijs 2006 0:23
0 0 Atbildēt

jaaa, nu, vinja diez vai uzauga nabadziigaa gjimenee :D

205904. viesis 6.jūlijs 2006 8:41
0 0 Atbildēt

A kur kailfoto?

205919. viesis 6.jūlijs 2006 10:50
0 0 Atbildēt

Tas tipa precību sludinājums ir vai?

:))

205921. viesis 6.jūlijs 2006 10:55
0 0 Atbildēt

diezvai jo ir piemineets viņas tur tjipa draugs :P bet kaa miiljaakais vareetu piespeeleeties tjipa draugu redz reti :D

205943. viesis 6.jūlijs 2006 18:47
0 0 Atbildēt

tagad man skaidrs kaa radies latvieshiem miiljais vaards : Iciks :)

205950. viesis 6.jūlijs 2006 23:51
0 0 Atbildēt

mišelmutona...

206011. viesis 7.jūlijs 2006 15:35
0 0 Atbildēt

Marchik, man liekas, ka tur sekss nespīd ne tev, ne viņas "draugam" - "Katru brīvo brīdi es pavadu ar savu zirgu"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti