Arvis Zārbergs un Jānis Vorobjovs brauc uz Pērnavu

 
13.jūlijs 2006 12:05

Šīs nedēļas nogalē Pērnavā notiks kārtējais, pēc skaita ceturtais „Honda Challenge” seriāla posms, kurā „Bensons Honda Racing” pilots Arvis Zārbergs centīsies nepārtraukt uzvaru sēriju, un viņam pievienosies pieredzējušais autosportists Jānis Vorobjovs.

Lai gan Arvis Zārbergs ir vairāk kā pārliecinošs līderis „Honda Challenge” kopvērtējumā, viņa galvenais uzdevums Pērnavā būs iegūt pēc iespējas vairāk ieskaites punktu, lai sarežģītajos sezonas noslēguma posmos Somijā Seinajoki un Ahvenisto trasē būtu vieglāk izturēt mājinieku spiedienu.


Foto: Raimonds Volonts (V4 Motors)

Šosezon Arvis Zārbergs ir uzvarējis piecos no sešiem „Honda Challenge” finālbraucieniem, tikai vienreiz Pēterburgā piekāpjoties Aleksejam Kočujevskim. Kopvērtējumā Arvis Zārbergs sakrājis jau 120 punktus, Kočujevskim ir 63 punkti, bet labākais no somu braucējiem – Mikko Heinonens - ar 48 punktiem atrodas trešajā vietā.

Arvis šogad ir teicami licis lietā pērn uzkrāto pieredzi, pirmoreiz piedaloties „Honda Challenge” seriālā, un, lai arī konkurenti ir palikuši tie paši, klāt nākot arī jauniem braucējiem, jaunais latviešu pilots šogad ir nepārspējams gan kvalifikācijas, gan finālbraucienos.

Tā kā Latvijas rallija čempionātā ir pauze līdz pat septembra beigām, Jānis Vorobjovs atkal var pievienoties „Honda Challenge” seriālam, kurā aizvadījis vienu posmu Rīgā. Piedaloties savā primārajā sporta veidā – Latvijas rallija čempionātā, Jānis izlaida divus „Honda Challenge” posmus un kopvērtējumā ir noslīdējis uz pēdējo vietu, tāpēc viņa uzdevums Pērnavā būs šo situāciju labot.

„Pērnavas trase ir salīdzinoši īsa – sportistiem jāveic 18 apļi – un interesanta ar to, ka ļauj labot kļūdas un saķert diezgan daudzus konkurentus,” stāsta „Bensons Honda Racing” komandas menedžeris Džo Labuckas. „Trasē ir daudz vietu, kur parādīt konkurentiem savus nolūkus apdzīšanas manevram, un daudz vietu, kur šo manevru izpildīt.”

Tradicionāli sacensības Pērnavas trasē ir komplekss pasākums, kurā piedalās daudzu klašu pārstāvji – šoreiz līdz ar „Honda Challenge” izcīņas „hondām” trasē savas sacīkstes aizvadīs Igaunijas motošosejas čempionāta dalībnieki, „Formula Estonia” klases pārstāvji un Igaunijas junioru čempionāta dalībnieki ar 1600 cm3 klases automašīnām.

Kvalifikācija „Honda Challenge” braucējiem paredzēta sestdien, 15. jūlijā, plkst. 12:50, bet pirmais finālbrauciens – plkst. 16:30. Otrs finālbrauciens notiks svētdien, 16. jūlijā, plkst. 15:40.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti