Latvijas rallija zvaigznes – «Mūsas» trasē!

 
24.jūlijs 2006 10:08

Jau pēc divām nedēļām – 5. un 6. augustā – „Mūsas” trasē Bauskā risināsies Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta rallijkrosā otrais posms.

Jau šobrīd sacensībās pieteikušies vairāk nekā 30 dalībnieki no Somijas, Igaunijas, Latvijas, Krievijas un Lietuvas. Tomēr bez klasiskā rallijkrosa trasē būs iespējams redzēt arī Latvijas labākos autorallija braucējus, kuri sacentīsies par „Rīgas Brīvostas kausu”.

Latvija rallija zvaigznes, startējot ar saviem kaujas automobiļiem (sacensībām tiek pielaisti sportisti, kuri Latvijas rallija čempionātā startē kategorijās N4 un A+), sacentīsies tajā pat rallijkrosa trasē, kur pārējie NEZ čempionāta dalībnieki. Tomēr atšķirībā no rallijkrosistiem, viņiem starts tiks dots ar intervālu, nevis visiem kopā.



„Braucienu formula ir ļoti līdzīga rallijkrosa formulai,” stāsta sacensību galvenais tiesnesis Arnis Vēza. „Tiek vērtēts brauciena laiks. Sportists, kurš veicis trīs apļus garo trasi visātrāk, saņem vienu punktu. Otrā labākā laika īpašniekam ir divi punkti, trešā – trīs utt. A un B finālos iekļūst septiņi sportisti, kuri trijos kvalifikācijas braucienos savākuši mazāko punktu summu. Domāju, ka rallistiem būs interesanti izmēģināt savus spēkus leģendārajā „Mūsas” trasē!”

Jau šobrīd dalību „Rīgas Brīvostas kausā” apstiprinājuši vairāk nekā 10 sportisti, no kuriem dažas patiesi ir šībrīža Latvijas autorallija spožākās zvaigznes – Jānis Vorobjovs, Māris Neikšāns, Raimonds Kisiels, Matīss Mežaks, Mārtiņš Svilis, Mārtiņš Būčiņš un citi. Vēl vairāki vadošie sportisti – Aivis Egle, Gatis Vecvagars, atraktīvais Edmons Džigurs un citi – nav devuši savu gala atbildi dalībai šajās aizraujošajās sacensībās.

„Nav šaubu, ka rallijs šobrīd Latvijā ir ļoti populārs,” stāsta sacensību rīkotājs „Mūsas” sporta kompleksā Edgars Maišelis. „Tādēļ mēs vēlējāmies, lai vadošie Latvijas rallisti startētu Latvijas labākajā autokrosa un rallijkrosa trasē „Mūsas” sporta kompleksā Bauskā. Liels paldies sportistiem par atsaucību un domāju, ka tādi rallisti kā Vorobjovs, Neikšāns, Kisiels, Mežaks un citi spēs skatītājiem dāvāt patiesi aizraujošu šovu!”

NEZ rallijkrosa čempionāta posma ģenerālsponsori ir „SEB Unilīzings” un „Balta”. Pilnu sacensību programmu iespējams apskatīt internetā – www.musa.lv. Tur redzams arī provizoriskais sacīkšu dalībnieku sastāvs, kurš gan papildināsies līdz pat pašai sacensību dienai.

NEZ rallijkrosa čempionāta posma „Mūsas” trasē
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti