LMT rallija komanda startēs Viru rallijā Igaunijā

 
28.jūlijs 2006 0:00

Šajā nedēļas nogalē Igaunijā, Viru apkārtnē, notiks sacensības „Louna Eesti Ralli”. Starp 120 dalībniekiem ir arī divas „Latvijas Mobilā telefona rallija komandas” ekipāžas – Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons un Andis Neikšāns/Edgars Utāns.

Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons trasē dosies ar 21. starta numuru uz sava Mitsubishi Lancer Evo 9 sāniem. Šajā sacensībā ekipāža gan necer uz cīņu par uzvaru, jo viltīgajos Dienvidigaunijas ceļos vasarā Māris Neikšāns pēdējoreiz ir braucis 2003. gadā vēl ar „Lada Samara” automobili. „Mūsu galvenais uzdevums būs pārbaudīt jaunu aktīvā diferenciāļa vadības bloku. Protams, centīsimies neatpalikt no vadošajiem Baltijas rallistiem, tomēr apzināmies, ka viņiem pieredze Igaunijas trasēs ir daudz lielāka,” stāsta Māris Neikšāns. „Protams, nedrīkstam arī aizmirst par Baltijas kausa izcīņas kopvērtējumu, kurā patlaban ieņemam otro vietu. Katrā ziņā sacensības Viru apkārtnē noteikti būs ļoti interesantas!”



Jāatzīmē, ka N4 klasē uz Dienvidigaunijas ralliju sabraucis viss Baltijas rallija zieds – igauņi Martins Rauams, Andruss Laurs, Prīt Saluri un Rainers Auss; lietuvieši Vitauts Šveds un Vilius Rožuks; latvieši Māris Neikšāns un Aivis Egle. Pietrūkst vienīgi Ivara Vasaraudža un Jāņa Vorobjova.

Anda Neikšāna/Edgara Utāna duets (Renault Clio, 40. starta numurs) dodas uz Viru kā uz pēdējo treniņnometni pirms pasaules autorallija čempionāta posma Neste Oil Rally Finland, kurš risināsies no 17. līdz 20. augustam. „Viru ceļi ir ļoti ātri un viltīgi – tādi paši kā pasaules čempionāta posmā Somijā,” stāsta Andis Neikšāns. „Šis noteikti būs labs treniņš pirms šīs sezonas nozīmīgākā starta. Negribu prognozēt, par kuru vietu varētu cīnīties, jo Dienvidigaunijā vasarā braucis neesmu. Konkurentiem noteikti pieredze šeit ir lielāka.”

Arī N3 klasē, kurā startē Andis Neikšāns, gaidāma sīva konkurence. Par favorītiem noteikti jāuzskata igauņi Egons Kaurs, Aigars Pērss un Prīts Ollino, tomēr viņiem sīvu pretestību sola izrādīt vairāki vadošie Latvijas sportisti – Andis Neikšāns, Dans Leščs un Kaspars Šimkus. Būs interesanti salīdzināt, ko ātrākie N3 klases braucēji spēs izdarīt pret jaudīgajām un ātrajām Super 1600 mašīnām, ar kurām brauks igauņi Urmo Āva un Jāns Molders, kā arī zimbabvietis Konrāds Rautenbahs.

Kopumā „Louna Eesti Ralli” startēs 120 ekipāžas no Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Somijas un Zimbabves. Rallijs sāksies ar trim ātrumposmiem piektdien un turpināsies ar septiņiem „dopiem” sestdien. Bez brāļiem Neikšāniem Latviju pārstāvēs arī Aivja Egles, Andra Baumaņa, Dana Lešča, Kaspara Šimkus, Normunda Verbeļa, Normunda Dobuma un Ulda Apsīša ekipāžas.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas”
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti