Vai kāds spēs apturēt Kasparoviču?

 
11.augusts 2006 10:33

Latvijas autotreka čempionāta ceturtais posms risināsies šo sestdien Jēkabpilī, Daugavsalas trekā. Šoreiz bez treka braucējiem trasē dosies arī vadošie 4x4 sportisti, sacenšoties Latvijas rallijreidu čempionātā.

Sestdienas sacensības paredzētas kā patiesi lielisks šovs. Ja pl. 12:00 trasē var gaidīt rallijreida braucējus, kuri veiks ātrumposmu pa motokrosa trasi. Pl. 13:00 paredzēti pirmie autotreka kvalifikācijas braucieni, bet pl. 14:00 jau notiks atklāšanas parāde Latvijas autotreka čempionāta 4. posmam.



Autosporta svētki Jēkabpilī risināsies līdz pat vēlam vakaram, jo pl. 20:00 pilsētas centrā paredzēta balle ar Normunda Jakušonoka, Ufo un „Karakuma” piedalīšanos. Autotreka un 4x4 sacensību uzvarētāju apbalvošana notiks ap pl. 21:30. Drīz pēc tam notiks arī izloze, kurā kāds no autotreka skatītājiem savā īpašumā iegūs VW Golf automobili. 30 vakara izlozes dalībnieki jau ir zināmi (skatītāji, kur tika izlozēti iepriekšējos divos posmos), bet vēl 15 viņiem pievienosies šo sestdien. Pēc tam starp šiem 45 laimīgajiem tiks izlozēta automašīna.

No sportiskā aspekta lielākā intriga ir, vai autosportā rūdītie Aivars Laipnieks un Gints Bujāns spēs uzvarēt Aldi Kasparoviču, kurš triumfējis pēdējos divos posmos un ir Latvijas čempionāta pārliecinošs līderis? Iepriekšējie divi etapi ir pierādījuši, ka gan Laipnieks, gan Bujāns spēj turēt līdzi Kasparovičam, tomēr izšķirošajos braucienos allaž Aldis tomēr bijis nedaudz labāks.

Vēl pie uzvaras pretendentiem noteikti jāpieskaita arī Vladimirs Ribņikovs, kurš lieliski brauca Latvijas čempionāta 3. posmā, un Sergejs Blažēvičs, kuram pirmie trīs posmi bijuši ļoti neveiksmīgi, tomēr Sergejs allaž bijis pazīstams kā cīnītājs. Vēl starp uzvaras favorītiem jāmin arī Māris Trofimovičs, Kaspars Skrūzmans un Aigars Zadināns, kuriem pēdējie divi etapi nebija tik sekmīgi, kā viņi cerēja.

Patlaban Latvijas čempionātā pārliecinošā vadībā ir Aldis Kasparovičs un ir skaidrs, ka arī pēc 4. posma viņš šo vadību saglabās, neatkarīgi no Jēkabpils sacensības rezultātiem. Tomēr līdz čempionāta finišam vēl atlikuši trīs posmi, tādēļ viss vēl var mainīties.

Latvijas čempionāta kopvērtējums pēc trešā posma
1. Aldis Kasparovičs (Optimus Racing, Jēkabpils, VW Golf) 44 punkti
2. Māris Trofimovičs (Jēkabpils, VW Golf) 29 punkti
3. Aigars Zadināns (Jēkabpils, VW Golf) 24 punkti
3. Aivars Laipnieks (Latgale, Rīga, VW Golf) 24 punkti
5. Gints Bujāns (Intrac Latvija, Cēsis, VW Golf/Seat Ibiza) 19 punkti
6. Jānis Ikers (Kuldīga, VW Scirocco) 18 punkti
7. Kaspars Skrūzmans (Intrac Latvija, Jēkabpils, VW Golf) 16 punkti
8. Guntis Rupeiks (Saulkrasti, VW Golf) 15 punkti
9. Reinis Safonovs (Jēkabpils, VW Golf) 14 punkti
10. Vladimirs Calko (Weis Motorsport, Daugavpils, Opel Kadett) 10 punkti
10. Kaspars Ģiģens (Krustpils, Jēkabpils, VW Golf) 10 punkti
10. Vladimirs Ribņikovs (Autosporta klubs Daugavpils, Daugavpils, VW Golf) 10p.

Latvijas čempionāta kopvērtējums komandām pēc trešā posma
1. Optimus Racing (Aldis Kasparovičs, Kristaps Kasparovičs) 52 punkti
2. Intrac Latvija (Kaspars Skrūzmans, Gints Bujāns) 35 punkti
3. Latgale (Leonards Tenis, Aivars Laipnieks) 32 punkti
4. Weis Motorsport (Vladimirs Calko, Stepans Calko) 17 punkti
5. Krustpils (Kaspars Ģirģens, Aivars Ģirģens) 10 punkti
5. Autosporta klubs “Daugavpils” (Vladimirs Ribņikovs, Sergejs Blažēvičs) 10 punkti

Latvijas Automobiļu federācijas
treka komisijas preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti