Auto «aptin» ap koku 8

 
15.augusts 2006 16:05

Kā ziņo liepajniekiem.lv, pirmdien neilgi pēc sešiem pievakarē satiksmes negadījums notika Brīvības un Jelgavas ielas krustojumā pie Lutera dievnama – sadūrās automašīnas "Mazda" un "Renault", kā rezultātā cieta cilvēki.



Traģisks negadījums notika arī rajonā – tas dzēsa šofera dzīvību. Kā informēja Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes preses sekretāre Jolanta Knīse, 1988.gadā dzimušais Romāns stūrēja automašīnu "Mazda 626" pa 1905.gada ielu uz Brīvības ielu, kad krustojumā ar Jelgavas ielu neņēma vērā ceļa zīmes "Dodiet ceļu!" prasības un izraisīja sadursmi ar pa galveno ielu braucošo "Renault Kango", ko vadīta 36 gadus vecs vīrietis. Sadursme bija gana spēcīga – "Renault", kas ir autoservisa "Auto Liepāja" darba spēkrats, ar sānu ietriecās kokā. Negadījumā cieta "Renault" vadītājs. Cietušais tika nogādāts slimnīcā. Avārijas izraisītājs gan necieta.



Savukārt īsi pēc četriem pēcpusdienā traģisks negadījums notika Bunkas pagastā, uz autoceļa Durbe - Priekule. 1953.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Ford" virzienā no Tadaiķiem uz Bunku, nobrauca no ceļa un spēkrats apgāzās. Vadītājs izkrita pa automašīnas logu un transportlīdzeklis uzgāzās vadītājam. Cietušais vīrietis no gūtajām traumām notikuma vietā mira. Policija par notikušo uzsākusi kriminālrocesu pēc Krimināllikuma 21.nodaļas – par noziedzīgu nodarījumu pret satiksmes drošību.

Pirmdien reģistrētas arī vairākas avārijas bez cietušajiem. Ap vieniem dienā "Mercedes Benz" vadītājs, stūrējot auto Liepājā pa Lielo ielu, krustojumā ar Graudu ielu neizvēlējās drošu braukšanas distanci un ietriecās priekšā braucošajā "Ford Galaxy", kam pie stūres sēdēja dāma. Ap četriem pēcpusdienā negadījums notika Dzērves un Lauku ielas krustojumā. 1939.gadā dzimis "Peugeot" vadītājs neizpildīja ceļa zīmes "Neapstājoties tālāk braukt aizliegts!" prasības un izraisīja sadursmi ar pa Lauku ielu braucošo "Volvo 760". Bet ap puspieciem pēcpusdienā 19 gadus vecs "Honda Civic" vadītājs, braucot pa Raiņa ielu, neizvēlējās piemērotu ātrumu un distanci un ietriecās "Audi 80", kas bija apstājusies pie luksofora sarkanās gaismas.

Policija neizslēdz iespēju, ka daļas avāriju iemesls bija lietus. Tas atmiekšķēja ilgā sausuma periodā uz brauktuves sakrājušos putekļus un netīrumus, braucamā daļa kļuva slidena, un daļa vadītāju, nebūdami šādai situācijai gatavi, nespēja valdīt savus spēkratus.
 
Visi komentāri
 
208828. viesis 15.augusts 2006 16:11
0 0 Atbildēt

pirms tam garām braucot manīts melns bmw, tā kā mazda un renis ņipričom :D

208845. viesis 15.augusts 2006 16:27
0 0 Atbildēt

nu tie ar tām nēsājēs nenormāli... visi pilnīgi atsaldēti!!!kur skatās CP???

208847. viesis 15.augusts 2006 16:27
0 0 Atbildēt

mazdām....

208871. viesis 15.augusts 2006 18:02
0 0 Atbildēt

Laikam nemot vera vietejas satiksmes ipatnibas ir verts padomat par vecuma palielinasanu, lai lautu iegut tiesibas.... lidz teiksim 21 gadam.

208873. viesis 15.augusts 2006 18:12
0 0 Atbildēt

Negribētos piekrist Trumulim - dažs labs arī 16 gados būtu pilnvērtīgs vadītājs, cits arī 25 gados brauc kā pirmo reizi pie stūres palaists atsaldētais. Tā ka pēc bioloģiskā vecuma to vērtēt īsti korekti nebūtu. Un arī uz stāžu likt ierobežojumus nebūtu korekti - viens brauc ikdienā, cits pēc tiesību saņemšanas kādā lauku pilsētiņā nebrauc 5 gadus un tad izdomā pa Rīgas satiksmi pārvietoties. Tad jau drīzāk tiesības saņēmušajiem reizi gadā (kādus trīs gadus pēc kārtas) vajadzētu obligāti ar csdd inspektoru izbraukt, atrādīt savas iemaņas. Ne jau nu baigi drāzt šamos, bet nu reāli redzēt, vai cilvēks ir piemērots satiksmei, vai tomēr galīgi nav braucējs. Labi, tas tāds apsurds variants. Bet man nav ideju, kā savādāk pārbaudīt noteikta indivīda braukšanas prasmi, vērtēt pieredzi un tā.

208881. viesis 15.augusts 2006 19:35
0 0 Atbildēt

nekur nemin Audi, kas noplaava betona laternu uz Juglas ielas.

208901. viesis 16.augusts 2006 9:18
0 0 Atbildēt

A kur tad BMW?

208910. viesis 16.augusts 2006 9:37
0 0 Atbildēt

mja, otraja gadijumaa droshiibas josta puisim butu nodereejusi...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti