Sestdien rallijs «Milzis 2006» Jaunpiebalgā

 
30.augusts 2006 8:01

Sestdien Jaunpiebalgas apkārtnes ceļos tiks aizvadīts Latvijas minirallija čempionāta piektais posms – rallijs „Milzis 2006”. Dienas garumā sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi.

Vēlēšanos startēt rallijā „Milzis 2006” izteikušas vairāk nekā 90 ekipāžas no Latvijas, Lietuvas un Krievijas. Ar SIA „Latgranula” un „HSM Latvija” atbalstu rallija rīkotājs autoklubs „TBM” izveidojis vairāk nekā 150 km garu distanci, no kuras 37,51 km veidos ātrumposmi. Trīs no ātrumposmies sportistiem būs jāveic divreiz, bet vēl divus pa reizei. Sacensību starts plānots sestdien pl. 12:30, bet servisa parks tiks organizēts Taurenes lidlaukā.


FOTO: ERVĪNS REINVERTS.
Jau čempionu godā rallijā „Milzis 2006” startēs Jānis Dūcis/Aivars Anevics („Mitsubishi EVO VIII”), kuri zelta medaļas 4WD+ klasē izcīnījuši otro gadu pēc kārtas. Pārējās grupās cīņa par čempionu nosaukumiem vēl priekšā. 4WD klasē līderpozīcijās jau no sezonas sākuma atrodas Didzis Blūms/Aigars Rencis („Mitsubishi Galant”), taču tikai par vienu punktu mazāk ir Gatim Balgalvim/D. Arājam („Audi 80”) .

Reālas izredzes uz pirmo vietu saglabā vēl vairākas ekipāžas. 1600 grupā divus posmus līdz čempionāta izskaņai vienāds punktu skaits ir ekipāžām Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis („VAZ 2108”) un Andris Andiņš/Māris Ešmanis („VW Golf”). Trasē ātrāki ir Kalniņš/Dombrovskis, kuri uzrāda konkurētspējīgus rezultātus arī salīdzinājumā ar jaudīgāko klašu pārstāvjiem, tomēr rallijā rezultātu veido vēl daudzi citi komponenti, tāpēc ar šī dueļa uzvarētāju pasludināšanu steigties nedrīkst.

1600+ klasē šķietami drošā līderpozīcijā atrodas Raivo Pikke/Artis Dreimanis („VW Golf II”), kuri par desmit punktiem apsteidz Edgaru Poriņu/Ģirtu Roļskiju („Opel Kadett”). Cerības uz čempionu godu nav zaudējuši arī Jānis Kārkliņš/Armands Šimkus („Honda Civic TypeR”), kuri sezonu iesāka ar divām nullītēm.

Visneskaidrākā situācija ir ROAD klasē – visvairāk punktu šobrīd ir Mārim Freibergam/Itaram Siliņam („Seat Leone”), taču tuvākie sekotāji atrodas dažu punktu attālumā. Komandu vērtējumā pretim pirmajai vietai droši soļo „Veģi”, kuras sastāvā startē Jāņa Dūča, Gata Balgalva un Raimonda Dūča pilotētās ekipāžas.

Latvijas 2006. gada čempionāts minirallijā
Kopvērtējums pirms 5. (no 6) posma

4WD+
Jānis Dūcis/Aivars Anevics 60*, Roberts Vuguls/Normunds Vuguls 34, Guntars Miķelsons/Aivars Maļavkins 28, Vilis Bulāns/Andrejs Bulāns 28.
* nodrošināts čempionu tituls

4WD
Didzis Blūms/Aigars Rencis 44, Gatis Balgalvis/Lauris Kaktiņš 43, Mikus Bērzkalns/Māris Kulšs 36.

1600+
Raivo Pikke/Artis Dreimanis 49, Edgars Poriņš/Ģirts Roļskijs 39, Uldis Apsītis/Māris Liepiņš 35.

1600
Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis 45, Andris Andiņš/Māris Ešmanis 45, Raivis Grīnfelds/Iveta Grīnfelda 33.

ROAD
Māris Freibergs/Itars Siliņš 36, Mārcis Ķenavs/Armands Ķenavs 33, Mareks Vītols/Elvis Stankevičs 32.

Komandas
„Veģi” 108, „GM Auto/V4 Motors” 88, „Auto Stils rally team” 82.

LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti