Lieliska Trevisa Pastranas uzvara FMX 4

 
18.septembris 2006 11:38

Treviss Pastrana, 22 gadus vecais amerikānis apliecināja savu favorīta statusu motokrosa brīvā stila disciplīnā (FMX), izcīnot uzvaru prestižajās „Red Bull X-Fighters” sacensībās 14. septembrī Madrides vērienīgākajā vēršu cīņas arēnā „Plaza de Toros de Las Ventas”.

f1.jpg Pagājušā gada Madrides „Red Bull X-Fighters” posma uzvarētājs amerikānis Neits Adams ierindojas 2.vietā un šveicietis Mets Rebo palika trešais.

Jau piekto reizi pasaules izcilākie brīvā stila motosportisti pulcējās Spānijas vecākajā vēršu cīņas arēnā, lai, šogad kļūtu par acu lieciniekiem ASV superzvaigznes Trevisa Pastranas atkārtotai uzvarai pēc viņa triumfa 2004.gadā šajā paša vietā.

„Red Bull X-Fighters” sacensību pirmajā kārtā sportisti tika sadalīti piecos pāros un katra dueļa uzvarētājs iekļuva finālā. No favorītiem vissarežģītākā cīņa bija japānim Eigo Sato, kurš stājās pretī favorītam Trevisam Pastranam. Āzijas sportists izpelnījās lielas skatītāju ovācijas, tomēr Pastranas meistarības līmenis Sato izrādījās pārlieku augsts.

Fināla braucienā Pastrana 23 000 klātesošus skatītājus un 5 tiesnešus pārsteidza ar tādiem trikiem kā „superman flip”(supermeņa atmuguriskais salto ar sēdekļa satvērienu), „nac nac flip”, „heelclicker flip one hand landing”(atmuguriskais salto piesitot papēžus un turot motociklu ar vienu roku) un „superman indian flip”, taču diemžēl neizpildot tik ļoti gaidītu dubulto salto (backflip), ko viņš pirmo reizi pasaulē izpildījis „X-Games” sacensībās. Par šādu izpildījumu tiesneši Pastranam piešķīra 95,5 punktus no 100, praktiski neatstājot nekādas cerības pārējiem finālistiem. Otrās vietas ieguvējs Neits Adams saņēmis 92 punktus un Mets Rebo – 90,5 punktus, tikai par 0,5 punktiem apsteidzot publikas mīluli spāni Dani Toresu.



"The Red Bull X-Fighters sagādā lielāki prieku un baudu nekā citas sacensības” teica Pastrana pēc savas otrās uzvaras Madridē. "Mums visiem tas ir liels gods šeit atrasties. Atmosfēra ir vienkārši unikāla!” viņš piebilda.

Neits Adams apsveicis savu tautieti un atzina, ka „patreiz nevienam nav pa spēkam cīnīties pret Pastranu, jo viņš vienkārši ir labākais”. Savukārt Mets Rebo bija „vairāk nekā laimīgs” ierindojoties trešajā vietā, jo iepriekšējās „X-Games” sacensībās ir savainojis roku, kas tika operēta.„Būt spējīgam piedalīties šajās sacensības pēc operācijas ir jau atzīstams sasniegums” saka sportists.

Par šī sporta veida risku atgādināja 29 gadus vecais Ronijs Reners, kurš šī gada martā „Red Bull X-Fighters” Meksikā izcīnīja otro vietu. Ronnijs atklājis sacensības un arī šoreiz plānojis startēt uz riska robežas, bet neveiksmīgi. Izpildot „Whip Flip”, Reners piedzīvoja asinis stindzinošu kritienu un palika nekustīgi guļam „Las Ventas” arēnas smiltīs. Par laimi, jau pēc dažām minūtēm sportists uz savām kājām spēja atstāt cīņas lauku.

Red Bull X-Fighters no Madrides tiešraidē vēroja 35 pasaules valstu iedzīvotāji, turklāt FMX faniem bija iespēja sekot līdzi savu varoņu cīnām kinoteātros un intentetā www.redbullxfighters.com

Red Bull X-Fighters Madridē fināla rezultāti:
1. Treviss PASTRANA (ASV), 95.5 punkti
2. Neits ADAMS (ASV), 92 punkti
3. Mets REBO (Šveice), 90.5 punkti
4. Dani TORRES (Spānija), 90 punkti
5. Robbijs MADDISONS (Austrālija), 81 punkti

Pirmā kārta:
Robbijs Maddisons - Ronnie Renner (ASV)
Treviss Pastrana - Eigo Sato (Japāna)
Dani Torres - Libors Podmols (Čehija)
Mets Rebo - Remi Bizuārds (Francija)
Neits Adams - Karlos Kordoba (Spānija)



 
Visi komentāri
 
211490. viesis 18.septembris 2006 11:56
0 0 Atbildēt

a es aizgāju gulēt un neskatījos...uzspēlēšu FMX motocross un būšu laimīgs...

211495. viesis 18.septembris 2006 12:36
0 0 Atbildēt

Dažiem gan maz vajag :) Es gan noskatījos!

211531. viesis 18.septembris 2006 15:54
0 0 Atbildēt

Es noskatījos, Pastrana malacis, bet ir bijuši viņam arī labāki numuri.

214160. viesis 15.oktobris 2006 18:31
0 0 Atbildēt

fermer-x games

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti