Fotoreportāža: Federālais ceļš uz Jakutsku (+ foto) 101

 
22.septembris 2006 9:28

Tie kas ir bijuši Krievijā, ļoti labi zina, kādi tur ir ceļi. Pēdējā laikā viens no lielākiem izaicinājumiem 4x4 dzīvē ir izbrukt cauri Krievijai 2 nedēļās, kopā 16000 km. Šis attālums, iespējams, nav liels, ja iet runa par ceļiem, bet pēc šīs reportāžas izlasīšanas jūs sapratīsiet, par kādiem ceļiem ir runa.

Krievijas nomalēs vienīgā iespēja kaut kur nokļūt ir Federālās šosejas. Jūs varat nobraukt simtiem kilometru pa grants ceļu un neredzēsiet nevienu ciematu, krustojumu, elektrības līniju... neko. Un iedomājaties, ja kaut kur – nekurienes vidū ir nolijis kārtīgs lietus, bet ceļš tiek remontēts ar tuvāk pieejamo izrakteni – mālu?! Te bildēs jūs varat apskatīt rezultātu:

Šeit vēl grants nav pilnīgi izjukusi, šeit vēl visi pārvietojas.



Parādās pirmie ‘’cietušie’’, kas ar smago a/m palīdzību vēlas tikt tālāk.



šāds izskatās vilcieniņš no traktora, Kraza un žiguļa



šeit jūs redzat, kur tas viss beidzas... cilvēki stāv 12 km!!! Garā sastrēgumā. Daži pa malu cenšas vinčoties garām.



sastrēguma otrā galā - cilvēki dodas tuvākās apdzīvotās vietas virzienā (tā ir ~ 50 km atālumā)



Situācija nemaz nav komiska, kā varētu likties no pirmā acu uzmetiena. Mašīnas stāv sastrēgumā jau vairāk par 3 diennaktīm, cilvēkiem beigusies pārtika, degviela, dzeramais ūdens. Sastrēgumā stāv 10 maršrutu autobusi, kuros ir daudz bērnu. Viena sieviete dzemdēja bērnu bez ārstu palīdzības.

Cilvēki ir uzlauzuši kravas automašīnas ar pārtiku. Strādnieki nebrauc, jo zina ka tos piekaus. Divi traktoristi mēģina glābt situāciju, velkot tehniku cauri uz sauso ceļa daļu, neizbraucamais gabals ir liels, tāpēc vienas a/m aizvilkšana aizņem aptuveni stundu. Viens traktors jau ir salūzis, otram tūlīt beigsies sajūgs. „Ķīlnieku krīze” tika sākta risināt tikai vakar, un valdība pieņēma lēmumu slēgt šoseju.

Šis gadījums tiek veiksmīgi slēpts no mēdiju acīm, jo pašlaik visas bildes ir iegūtas no privātpersonām un vietējā reportiera.

TIGER
 
101 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
212040. viesis 22.septembris 2006 9:33
1 0 Atbildēt

Un mums vēl esot slikti ceļi :D

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti