Prasīs priekšlikumus satiksmes drošības uzlabošanai 22

 
4.decembris 2006 0:01

Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis šodien prasīs no Ceļu policijas priekšlikumus satiksmes drošības uzlabošanai uz Latvijas ceļiem. Tiks pieprasīta gan notikušo ceļu satiksmes negadījumu analīze, gan priekšlikumi esošās situācijas uzlabošanai.

"Jau vairākus gadus notiek informatīvā kampaņa gājējiem par atstarotāju lietošanu. Daudz darba ieguldīts iedzīvotāju brīdināšanā un ir izdalīti tūkstošiem atstarotāju. Tomēr būs jāizskata papildus priekšlikumi," sacīja ministra palīgs Krists Leiškalns .

Leiškalns norādīja, ka pašreiz esot smagākais laiks satiksmei - ātri paliek tumšs un neesot sniega. Tādēļ jāturpina informatīvā kampaņa un atstarotāju dalīšana, viņš uzsvēra.

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas ceļiem gājuši bojā astoņi cilvēki, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa. Savukārt divās diennaktīs ceļu satiksmes negadījumos Latvijā gājuši bojā 10 cilvēki.

Viens cilvēks gājis bojā Madonas rajonā, Praulienas pagastā, viens cil'veks miris negadījumā Limbažu rajonā, vēl viens - Alūksnes rajonā.

Valmieras rajona Ķoņu pagastā automašīna "Audi" notrieca pāri ceļam skrienošu 13 gadus vecu pusaudzi. Vēl viens cilvēks gāja bojā ceļu satiksmes negadījumā Cenas pagastā, divi cilvēki gāja bojā Līvānos, bet viens cilvēks - Aizkraukles rajonā.

Kā teica Rekšņa, minētajos negadījumos divi cilvēki gājuši bojā automašīnu avārijā. Pārējie ir notriekti gājēji un viens velosipēdists. Visi gājēji bijuši bez atstarotājiem. Trijos traģiskajos negadījumos liecinieki stāstījuši, ka cilvēki šķērsojuši ceļu tuvu braucošām automašīnām.
 
Visi komentāri
 
219602. viesis 4.decembris 2006 0:13
0 0 Atbildēt

visss atdursies pret -- a naudas ta nav....kautko uzlabot

219604. viesis 4.decembris 2006 0:23
0 0 Atbildēt

tam raxtam vareja pielikt klat vel to cik liela ir dzimstiiba latvija...

zel ir cilvekus, bet man kka tomer labpatiktos ka cilveka notrieksanu sauktu par cilveka paklusanu zem ritneim nu vai kka ta...

ko tas nabaga puika skreja pari ielai... vinu nenotrieca, vins uzskreja virsu masinai....

traki ir abiem, gan tiem kuriem notrieca gan tam kurs uztriecas...

negribas man ka kads skrien pari tur kur nevajag tad kad es vinu neredzu, paldies, bet es gribetu iztikt bez bojagajejiem, savaa dzivee....

gudraas galvas gan atri attopas...

gachoman

219608. viesis 4.decembris 2006 8:14
0 0 Atbildēt

Ģimenes lokā top jauna grāmata: "No premjera līdz iekšlietu ministram"... partijas biedram jāpaprasa tikai vecais scenārijs "Ko darīt?"

219609. viesis 4.decembris 2006 8:21
0 0 Atbildēt

Uz politisku filozofēšanu jau šodien visi nadzīgi, tikai nav kas reāli strādā. No Ceļu Policijas vajadzētu prasīt nevis priekšlikumus, bet gan reālu DARBU, jo uz ceļa jau viņus redz aizvien retāk.

219610. viesis 4.decembris 2006 8:25
0 0 Atbildēt

Atjēdzieties! Kad beigsies tā spīdīgo bļembuku dalīšana, kurus katrs nēsā pēc saviem ieskatiem un kurus katrs tā pat var nopirkt katrā kioskā par santīmiem. Tas jau sāk izskatīties pēc kaut kādas naudas atmazgāšanas vai rādīšanas ka CP un CSDD kaut ko dara. Ak pareizi ...Zivtiņš dala prostitūtām atstarotājus sirds formā :D

Pastāstiet cik šogad ir izbūvēti gājēju ceļiņi un cik ir izgaismotas un standartiem atbilstoši sakārtotas gājēju pārejas, tiltiņi, tuneļi, ielas, nožogojumi.

219614. viesis 4.decembris 2006 9:22
0 0 Atbildēt

Imka, kjo dod sakaartoti tiltinji un nozhogojumi??? skat. piemeeru uz Juurmalas shosejas...

nozhogojums neko nedos, jo nav iespeejams uzbuuveet katrai iebradaatai tacinjai pretii tuneli vai tiltinju... bet muusu miiljie bojaagaajeeji ar dzelzs shkjeeriiteem izgrieziis seetaa caurumu unturpinaas slaat kur vienmeer...

Tajaa pashaa degpunktaa ja nemaldos raadiija kur uz juurmalenes bija notriekts vechuks un sievinja vaimanaadama staaveeja blakus.. vinjai tika uzdots jautaajums kaadeelj neizmanto blakus esosho tiltinju vinja teica lai vinji pashi iet to kilometru uz to tiltinju vinji redz te esot gaajushi un arii ies paari... (tiltinjsh bija sizhetaa fonaa redzams... uz aci ~ 300-500m)

Shitaadiem var daliit atstarotaajus vai nedaliit nekas no taa nemainiisies....

Bet manupraat vistragjiskaakais ir tas ka shaadi vecaaki beernus vilkshus velk paari visaadaas neatljautaas vietaas... nu kaa lai tas beernelis zin ka taa nedriikst jo mama(teetis) tachu tur iet paari taatad driikst...

219616. viesis 4.decembris 2006 9:38
0 0 Atbildēt

Jaa, nevar tak katram lauku celjam piebuuveet blakus gajeeju celju, pat uz ''Juurmalenes'' nevar uz katra kilometra uztaisiit tiltu vai tuneli (un taapat kilometra intervaals buutu pa garu,jo daudzi neietu tos paarissimts metrus apkaart)... taads kaa IMKA ir tipisks idiots, ne vinsh zina cik maksaa viens kvadraatmetrs asfalta uzlikshana, ne cik tunelis un ne to ka pa tuneli/tiltinju neviens neitet, pat tie kkam tas celjaa ir, jo visi tak domaa ka ir gudri un izmaniigi....

219619. viesis 4.decembris 2006 9:51
0 0 Atbildēt

to 219616. viesis 04.12.2006 09:38

bez apvainojumiem luudzu!

219620. viesis 4.decembris 2006 9:57
0 0 Atbildēt

vajag darīt kā to dara ikauņos - ja nav atstarotājs, tad sods ir ~ 30 mūsu naudiņas un tos piedzen pat no maznodrošinātajiem ilgākā laika posmā atvelkot no pabalsta utt

līdz ar to tas nav mūsu ierastais piečuks , kura vietā var izteikt brīdinājumu...

tas neveicina atstarotāja lietošanu, jo nav liela skāde tikai Ls 5. tas, ka to daždesmit santīma vērtā sctarotāja nelietošana reizēm ir letāla šejienes un arī turienes ļautiņi mēdz neaizdomāties ar domu - ar mani jau tas nenotiks

vienkārši vajag reālu un reāli lielu sodu, kuru piedzen jebkurām metodēm un fināls būs kā igaunijā - kur pat reāli deklasētam elementam ir atstarotāji, ne tikai piekārti, bet arī uzšūti uz jakas un pat pienagloti pie viņa ķerras ar kuru tas ved savāktos metāllūžņus vai pudeles...

219621. viesis 4.decembris 2006 9:59
0 0 Atbildēt

P.S.

Visur tuneli neizbūvēsi un visiem atstarotāju neiedalīsi - abiem tiesa!

Bet ja ir izdalīts tas atstarotājs - piespiediet to cilvēku viņu lietot!!! Nevis atstarotāju iedeva, bet tas glabājās mājās atvilknē...

219623. viesis 4.decembris 2006 10:23
0 0 Atbildēt

Lielākā nelaime ir tā, ka pēc būtības mūsu ceļu policistii ir ļoti slinki pēc dabas un būtībā ļoti mazieinteresēti labāku darba rezultātu ieguves procesā. Ar gājējiem un velosipedistiem CP noņemties CP vispār uzskata zem sava goda. Redžeju CP brigādi, kuri bija notvēruši vienu totāli iereibušu velosipedistu. Vienīgais sods, ko CP piemēroja, bija gaisa izlaišana no velosipededa ripām...!? Šobrīd ,vēl mantojumā no padomjlaikiem, iegājusies tā slavenā naudas "plāna" izpildes funkcija, kas ir arī galvenais nosacījums CP ikdienas darbā. Visi atceras neseno 30.novembri, dienu pēc sammita, kad visas ielas bija pilnas ar CP darbiniekiem, kuri rausa naudu ik uz stūra - sammita dēl bija nopietns "plāna" deficits. Vai kads šajās dienās ir manījis vērienīgas CP pulcēšanās vietas ? Es pēdējo trīs dienu laikā ne Jūrmalā, ne Rīgā neesmu manījis nevienu CP strādājam uz ielu stūriem vai mašinās. Brinumainā veidā, pat slavenajā lidostas viadukta nobrauktuvē (Zolitudes virzienā), kura pēc CP uzskatiem ir viena no visbīstamākajām (un arī visrentablākajām naudas ieņēmumu ziņā) vietām Rīgas pilsētā,pēdējo dienu laikā neviena CP brigāde nav manīta. Tad nav arī ko brīnīties, ka tik daudz upuru uz autoceļiem šajās dienās - katrs iet ,staigā un brauc - kontroles faktiski nekādas. Pats CP šefs savukārt presē sniedz lakoniskus ziņojumus, ka sapņo par medībām un kvasu... Laimīgu atpūtu !

219627. viesis 4.decembris 2006 10:55
0 0 Atbildēt

Pretēji pārējiem komentētājiem gribu izteikt citu viedokli. Man katru dienu nākas šķērsot 11. novemra krastmalu izmantojot gājēju pāreju. Ja man nebūtu dārga mana dzīvība un es rīkotos pēc principa - esmu uz gājēju pārejas tātad mani ir jāpalaiž, tad tiktu notrikets 3 līdz 5 reizes mēnesī. Šodien pat pirms gājēju pārejas viens BMW ir ietriecies pakaļā busam, jo acīmredzot negaidīja, kad buss palaidīs gājēju un brmezēs. Kas būtu, ja nebūtu busa - BMW notriektieku cilvēku! Arī braucot ar auto bieži nākas manīt pilnīgu pofigismu no citu vadītāju puses tai skaitā attiecībā uz gājējiem un velosipēdistiem.

Pēc manām domām nekas nemainīsies uz mūsu ceļiem vēl ļoti ilgu laiku. Nekādas atstarotāji, žogi, tiltiņi vai citas akcijas īpaši nepalīdzēs kamēr autovadītāji nesāks ievērot CSN un justies kā kingi uz ceļa!

219631. viesis 4.decembris 2006 11:09
0 0 Atbildēt

Ikdienā esmu autobraucējs, bet tajās retajās reizēs, kad kļūstu par gājēju, man patīk zebras. Tikai neuzskatiet mani par zoofīlu :) Vienkārši lieta tāda, ka tikai gada laikā vien man savu reto kājamiešanas pasākumu laikā izdevies izprovocēt trīs avārijas. Domāju, ka dažiem auniem tas ir diezgan audzinošs pasākums...

219632. viesis 4.decembris 2006 11:11
0 0 Atbildēt

Andric,autovadītāji,protams,arī nav eņģeļi,bet atzīsti,ka gājēju bez atstarotāja šajās tumšajās bezsniega rudens naktīs pamanīt nav iespējams.Un domāju,ka neviens "kings" speciāli gājējam virsū nebrauks.

219639. viesis 4.decembris 2006 11:28
0 0 Atbildēt

Es jau nesaku, ka atstarotāji nav vajadzīgi! Protams ka ir, pats ne reizi vien esmu par to pārliecinājies. Tieši tāpat esmu brīnumainā kārtā izvairījies no cilvēka notriekšanas, kurš slampā pa nakti bez atstarotājā pa pirmo joslu. Bet gribēju teikt, ka tā ir tikai viena monētas puse.

Re ku 219631. viesis izteicās.... Ilgi gan viņam dzīvot nav atlicis, ja jau viņš tā rīkojas, bet daļa taisnības viņam ir. Gājēju pārejas vēl joprojām netiek respektētas no vadītāju puses. Un vēl vairāk netiek respēktas gājēju priekšrocības nogriežoties krustojumā pa labi vai kreisi.

219640. viesis 4.decembris 2006 11:47
0 0 Atbildēt

Mja man vienas dienas laikā kādi 4 šitādi zem riteņiem gandrīz nepalīda --- visi melnā ! nu kā lai es ieraugu ideotu kas apģērbies kā ņiņžja ? 2 veči melnās ādas kurtkās ...1 čiksa melnā kažokā un džīnās ... 1 sīcis tumši zilā ...bet skriešus!

219647. viesis 4.decembris 2006 12:57
0 0 Atbildēt

Diemžēl dažreiz pārejas ir izveidotas tik izcili nesakarīgi,ka pat pie labākās gribas sanāk pārkāpt, īpaši svešākās pilsētās,kad uzmanība novērsta,lai saprastu,kur un kā jābrauc.Un tas nav naudas trūkums,bet gan vienkārši atbildīgo iestāžu trulums un CSN nezināšana.

219651. viesis 4.decembris 2006 13:03
0 0 Atbildēt

Uz Jūrmalenes situācija ir skarba. Ātrais risinājums - pielikt brīdinošās zīmes. "Žogā iegriezts caurums 100 m", "Žogā iegriezts caurums 50 m", "Žogā iegriezts caurums 10 m". Ironiski, bet jau tapšanas stadijā visiem bija skaidrs, ka tāda materiāla nožogojums neko neatrisinās. Starp citu, šķiet, pa apakšu, ja nav žēl vēderu sasmērēt, var izlīst arī bez knaibļu palīdzības.

Bet to augstāk pieminēto negadījumu ar onkuli redzēju. Neizsakāmi nelaimīga sajūta uz vairākām dienām:(

219652. viesis 4.decembris 2006 13:11
0 0 Atbildēt

Piekrītu,ka vienīgais risinājums ir igauņu variants-neizbēgams diezgan liels naudas sods gājējiem/velobraucējiem par pārkāpumiem.

219653. viesis 4.decembris 2006 13:35
0 0 Atbildēt

starp citu - zinat kāpēc igauņu polici ir grūti piekukuļot? un ar piečuku nav jēgas uzbāzties?

1. - kārt tur sodi ir baisi naudas izteksmē, pat līdz +20 km/h ir jau konkrēc piķis jāmaksā

2.-kārt un tas ir pac galvenais

par mēģinājumu dot kukuli CP inspektoram, ja tam izdodas pierādīt kukuļdošanas faktu izmaksā 3000 igauņu urmas jeb ~ 130 mūsu naudiņas.

Dosi mazāk - viņam ir iespēja uz Tevi uzvārīties -iesūdzot tiesā un vinnējot prāvu (tādas ija daudz un visas vinnētas). Ja gribi piekukuļot - jādod vairāk par 3000 urmām.

Pie kam pašus poličus pārbaudīja uz kukuļdošanas faktu.

I basta.

arī kingi sāka braukt daudz piezemētāk

Igauņi paši rēc, ka posmā Pērnava Ikla - viņi uz 90 braucošu auto apdzen ar ātrumu 93, bet šķērsojot Latvijas robežu nedomājot atvelk kā minimums 110... jautājumi ir?

219671. viesis 4.decembris 2006 17:09
0 0 Atbildēt

Interesanti, ko tad Zivtiņš varētu pārmest nedaudz neuzmanīgiem autovadītājiem, kuri nobraucot pa lidostas viaduktu zuļļuka virzienā , nedaudz pārkāpj ātrumu ,bet tiek bargi sodīti. Konkrētā vieta absolūti neizceļas ar paaugstinātu satiksmes bīstamību - gājēji,suņi,kaķi reta parādība, skolu, bērnudāŗzu,apdzīvotu dzīvojamo ēku tuvumā nav, brauktuve un ceļš,apgaismojums idelā teh.stāvoklī.

Vakaros bieži tur staigāju ar suni, vēroju to vietu pie viadukta - reizēm "besī" CP attieksme pret autovadītājiem, kuri tajā vietā tiek sodīti pat par 11km/h lielu pārkāpumu. Faktiski, lai pa to nobrauktuvi nobrauktu uz atļautajiem 50-69km/h , reali autovadītajam ir jābremzē. Loģiski, ka reti kurš tajā vietā iedomājas paskatīties spidometrā. Bet CP kontrolētāju pa vakariem tur ka biezs - gan vietējie rajona, gan specrotnieki, vasarā pat motopeles tur bija manāmas. Kā saka, ienesīga vieta...

219672. viesis 4.decembris 2006 17:12
0 0 Atbildēt

Atvainojos - augšējā komentā 17:09 kļūdījos - "69" vietā biju domājis "59".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti