Sāk kampaņu par auto un auto vadītāju drošību 8

 
4.decembris 2006 14:09

LR Valsts policija, AAS If Latvia un Drošas braukšanas skola pirmdien, 4.decembrī sāk informatīvu kampaņu "Praktiski padomi Jūsu auto un Jūsu drošībai".

Kampaņas mērķis ir veicināt auto īpašnieku un auto vadītāju izpratni par rīcību, kas veicinās viņu pašu drošību uz ceļa, satiksmes ietvaros, kā arī pasargās auto no apzagšanas, aizdzīšanas un bojājumiem. Kampaņa notiks If Latvia patērētāju tiesību programmas "Atklāti par apdrošināšanu" ietvaros.

Kampaņas ietvaros sadarbības partneri uzrunās un informēs autovadītājus un auto īpašniekus par tipiskākajām kļūdām un lietām, kuras ir jāievēro un kurām ir jāpievērš uzmanība atrodoties satiksmē, kā arī rūpējoties par sava auto drošību. Šī informācija ir apkopota arī bukletā, kuru auto vadītāji varēs saņemt Rīgas auto mazgātuvēs, auto servisos un pie dīleriem, bukletus autovadītājiem nogādās arī Valsts policija, If Latvia un Drošas braukšanas skola.

"If Latvia ir sācis šo programmas posmu sadarbībā ar Valsts policiju un Drošas braukšanas skolu uzrunājot tieši auto īpašniekus un vadītājus, liekot padomāt par pašu rīcību. Gadā vidēji aizdzītas 3000 un apzagtas 4000 automašīnas, kā arī lielais ceļa satiksmes negadījums skaits, liek domāt, ka vainu nevar uzvelt tikai acīgajiem un izveicīgajiem Latvijas auto zagļiem vai sliktajiem Latvijas ceļiem, arī Latvijas auto īpašniekiem un vadītājiem ir jāuzņemas vairāk atbildības un jākļūst uzmanīgākiem. Tāpēc mēs piedāvājam šo informāciju, kas neliks nevienam stundām ilgi lauzīt galvu un mācīties drošības noteikumus, bet gan palīdzēs ielāgot vairākus noderīgus drošības principus," par akcijas mērķi stāsta Andris Morozovs, If Latvia valdes priekšsēdētājs.

"Zināšanas ir pirmā nepieciešamā lieta, lai nodrošinātu sava īpašuma un paši savu drošību. Protams, vienmēr ir vieglāk sūdzēties un meklēt vainīgos starp citiem, bet tā bieži vien ir reakcija pēc tam, kad situāciju jau vairs nevar mainīt, ir noticis ceļu satiksmes negadījums vai auto ir apzagts. Tādēļ daudz gudrāk būtu autovadītājiem vai īpašniekiem saprast un zināt drošības principus, lai nerodas situācijas, kad ir jāmeklē vainīgie," stāsta Edmunds Zivtiņš, Ceļu policijas biroja priekšnieks.

Savukārt, Drošas braukšanas skolas Apmācības direktors Artūrs Priednieks norāda, ka "autovadītāju kļūdu vai situācijas nenovērtēšanas dēļ notiek 75% ceļu satiksmes negadījumi, kas ir samazināmi apgūstot drošas braukšanas principus."

Patērētāju tiesību programma "Atklāti par apdrošināšanu" sākās 2005.gadā ilgtermiņa, vismaz gadu gara, izglītības programma. Programmas mērķis ir veicināt līdzvērtīgu dialogu starp apdrošinātājiem, sadarbības partneriem un Latvijas iedzīvotājiem, kas balstīts uz atklātību un abpusēju izpratni par savām tiesībām un pienākumiem. Pirms programmas sākšanas If Latvia veica pētījumu, kura rezultāti liecina, ka 37% no Latvijas iedzīvotājiem nezina par savām tiesībām apdrošināšanas jomā.

www.if.lv
 
Visi komentāri
 
219656. viesis 4.decembris 2006 14:13
0 0 Atbildēt

Kur brošūra ir inetā lasāma?

219657. viesis 4.decembris 2006 14:19
0 0 Atbildēt

Iespējams, jau trešdien www.if.lv mājas lapā.

219664. viesis 4.decembris 2006 16:04
0 0 Atbildēt

IF Latvia vareeja saviem klientiem piedaavaat kaadu ziemas track day ar savu auto atbilstoshi apriikotaa trasee ar DBS instruktoru pamaaciibaam par teiksim simbolisku samaksu, vai arii klientiem kam visa veida apdroshinaashana ir pie IF pa velti. Un no DBS viedoklja tas buutu taads neslikts "teasers" tiem kam iespeejams nodereetu pamaciities shjaa skolaa. Tas IMo buutu veertiigaak. Un veel CP un CSDD vareeja piedaavaat tiem kas biezji iekljuust shaados CSN ( iespeejams sadabiibaa ar sho cilveeku apdroshinaataajiem) vairaak vai mazkaa obligaatos shaadsu DBS kursus. Nu kaut kaa taa.

219665. viesis 4.decembris 2006 16:23
0 0 Atbildēt

WALA: LABA DOMA!!! PAT ĻOTI!!!

219670. viesis 4.decembris 2006 17:07
0 0 Atbildēt

Kur brošūra ir inetā lasāma???

219681. viesis 4.decembris 2006 20:23
0 0 Atbildēt

Nu ar sito jau bus tapat ka ar atstarotajiem. Tie, kas reali nemak braukt, pasi to neatzis. Interese par DBS un tamlidzigiem pasakumiem neobligata karta varetru but cilvekiem, kas pasi uzskata, ka savas brauksanas prasmes vajag pilnveidot. Un es esmu gana parliecinats, ka statitstika paraditu, ka sie cilveki nemedz ieklut avarijas.

219687. viesis 4.decembris 2006 23:02
0 0 Atbildēt

WALA

Un kad ifa klients "savu auto atbilstoshi apriikotaa trasee" uzliek uz vāka, tad ifs paziņo, ka gāzēšana pa trasi = piedalīšanās sacensībās, attiecīgi - aprošināšana skādi nesedz:D

219692. viesis 4.decembris 2006 23:55
0 0 Atbildēt

Nu man gan nebuutu veelme savu auto novaakot par katru cenu trasee. Bet nu kaa saka katram peec savaam praata speejaam.

WALA

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 4

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 11

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti