Apbalvoti 2006. gada uzvarētāji apvidus rallijā

 
11.decembris 2006 9:14

7. decembrī, Latvijas automobiļu federācijas (LAF) 4x4 komisija sumināja 2006. gada sezonas uzvarētājus un laureātus apvidus rallijreidā.



Kā jau ziņots iepriekš, par prestižā absolūtā vērtējuma uzvarētāju pilotu ieskaitē (4x4 komisijā pilotiem un stūrmaņiem ir atsevišķs vērtējums) kļuva „RE Autoklubs” pārstāvošais T1 automobiļu grupas pilots Jānis Naglis, kuram čempionāta gaitā asistēja trīs stūrmaņi – Aleksandrs Innus, Jānis Naglis-juniors un Agris Pētersons. Par labāko stūrmani šogad kļuva „Liepājas rallija komandas” pārstāvis Māris Deklaus, kurš visu sezonu aizvadīja kopā ar N1 grupas pilotu Guntaru Laugali.

Sudraba kausu par otro vietu absolūtajā vērtējumā saņēma attiecīgi Guntars Laugalis un „Venta Kross” komandas stūrmanis Agris Piķis (T1 grupa), bet bronzas godalgu par trešo vietu absolūtajā vērtējumā ieguva pilots Igors Skoks (T1 grupa) no „Venta Kross” un stūrmanis Jānis Ļūmanis (N1 grupa) no „RE Autoklubs”.

No trim ieskaites grupām – T1, N1 un N – Latvijas čempionu tituli šogad tika izspēlēti tikai N1 grupā. Ārkārtīgi sīvā cīņā par 2006. gada čempionu rallijreidā pilotu vērtējumā kļuva tikai otro sezonu startējošais alūksnietis Raivis Zeltiņš, kurš pārstāv komandu „Venta Kross”, bet stūrmaņu vērtējumā čempions ir Māris Deklaus. „Liepājas rallija komandas” pilotam Guntaram Laugalim bija vienāda punktu summa un vienāds ar R. Zeltiņu uzvaru skaits čempionātā, taču vienas otrās vietas deficīts attiecībā pret sāncenša bilanci, lika samierināties ar sudraba medaļām un vicečempiona godu.

Savukārt stūrmaņu konkurencē sudrabs tika „RE Autoklubs” pārstāvim Jānim Ļūmanim. Ar bronzas medaļām nācās samierināties pagājušā gada N1 grupas čempionam „RE Autoklubs” pilotam Jānim Auziņam, bet vienas sacīkstes izlaišana stūrmaņu vērtējumā tikai bronzu iegūt ļāva pilotu čempiona tēvam Dainim Zeltiņam.

T1 grupas ieskaitē pilotu ieskaitē aiz Jāņa Nagļa ierindojās Igors Skoks un Jānis Āzis, bet stūrmaņu ieskaitē vadošajā trijniekā ierindojās Agris Piķis, Agris Pētersons un Ainārs Princis. Savukārt N ieskaites grupā par 2006. gada čempionāta uzvarētājiem kļuva Ilmārs un Ģirts Kuzmaņi, otro vietu izcīnīja Aivars Ice un Andis Sproģis, bet kausus par trešo vietu saņēma Romans Jermolajevs un Dmitrijs Aņikins.

Komandu vērtējumā pārliecinošu uzvaru svinēja „RE Autoklubs” (Jānis Naglis/Agris Pētersons un Jānis Auziņš/Jānis Ļūmanis) komanda, kas papildus lauriem LR čempionātā savā kontā šogad ierakstīja uzvaras divos starptautiskos rallijreidos – „Latvian Baja” un „Belarus Baja”, kā arī, veicot tehnisko nodrošinājumu, palīdzēja „Russian Team” līderiem Aleksejam Berkutam un Antonam Nikolajevam izcīnīt Krievijas čempionu titulu. LR čempionātā komandu vērtējumā otro vietu izcīnīja „Venta Kross” (Igors Skoks/Agris Piķis un Raivis Zeltiņš/Dainis Zeltiņš), bet trešo „Liepājas rallija komanda” (Guntars Laugalis/Māris Deklaus un Kristaps Ķirsons/Oskars Kļava).

LAF 4x4 komisijas preses sekretārs
Ainārs Zariņš
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 1

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti