Akcija «Pieklājīgais busiņš» – vēl gandrīz mēnesi 8

 
19.janvāris 2007 0:06

Vēl līdz 6. februārim akcijas „Pieklājīgais busiņš” ietvaros Rīgas iedzīvotāji un viesi aicināti novērtēt maršruta taksometru vadītāju braukšanas kultūru, sūtot savu vērtējumu Rīgas domes Satiksmes departamentam.

Akcijas mērķis ir apzināt Rīgas maršruta taksometru vadītājus, kuri ir pieklājīgi pret pasažieriem, kā arī veicināt maršruta taksometru braukšanas kultūras uzlabošanos.

„Pasažieru viedoklis par maršruta taksometru vadītāju braukšanas kultūru līdz šīm bijis diezgan negatīvs. Bieži tiek saņemtas iedzīvotāju sūdzības, ka kāds no vadītājiem bijis nepieklājīgs, agresīvi braucis vai nav ievērojis mikroautobusa maršrutu. Tāpēc jau trešo gadu RDSD rīko akciju „Pieklājīgais busiņš”, lai mudinātu iekvienu maršruta taksometra vadītāju būt pieklājīgam un atsaucīgam,” stāsta RDSD direktora vietniece pasažieru pārvadājumu jautājumos Rudīte Reveliņa.

Akcijas „Pieklājīgais busiņš” norises laikā ikvienam ir iespēja nobalsot par Rīgas maršruta taksometra vadītāju, kurš ir bijis pieklājīgs un laipns pret pasažieriem, vai nobalsot pret vadītāju, kurš ir bijis nelaipns un braucis agresīvi. Akcijas noslēgumā tiks noteikts un apbalvots pieklājīgākais maršruta taksometra vadītājs Rīgā. Arī aktīvākajiem balsotājiem tiks pasniegtas veicināšanas balvas.

Rīgas iedzīvotāji un viesi aicināti novērtēt maršruta taksometru vadītāju darbu, sūtot īsziņu uz numuru 159 (LMT, Tele2, Bite), e-pastu uz busins@riga.lv vai vēstules pa pastu Rīgas domes Satiksmes departamentam (Rīgā, Ģertrūdes ielā 36, LV-1011) ar norādi akcijai „Pieklājīgais busiņš”.

Sūtot vēstules, iedzīvotāji tiek aicināti sniegt atsauksmes par maršruta taksometru vadītāju labajiem darbiem vai, tieši otrādi, pastāstīt, kas nav paticis viņu darbā. Sūtot īsziņu, balsotājam jānorāda šofera darba vērtējums PAR vai PRET.

Piedaloties akcijā, balsotājam jānorāda laiks un datums, kad fiksēta konkrētā vadītāja pozitīvā vai negatīvā rīcība, maršruta taksometra Valsts reģistrācijas numurs, maršruts, kā arī balsotāja vārds, uzvārds un telefona numurs.
 
Visi komentāri
 
223330. viesis 19.janvāris 2007 1:06
0 0 Atbildēt

vot uztaisiet akciju: naglaakais businsh, sanjemsiet dafiga sms un cstulju, a sitaa jau cista smiekliigi paliek, visi vinji brauc kaa ...

223332. viesis 19.janvāris 2007 8:26
0 0 Atbildēt

Bet viņi taču visi tik pieklājīgi, iejūtīgi, jauki... Nemaz nezinu, kuru konkrēti izcelt :)

223333. viesis 19.janvāris 2007 8:51
0 0 Atbildēt

Pareizāk, būtu tasīt akciju, nekaunīgākais busiņš, un to, kurš saņems vismazāk balsu uzskatīt par pieklājīgāko.

223336. viesis 19.janvāris 2007 9:37
0 0 Atbildēt

toč nesaprotu šitai akcijai jēgu... Tas ir tipa manevrs, lai novērstu uzmanību no reālās situācijas par un ap busiņiem, sab. transportu utt.

Diez cik izmaksā šāda akcija?

223347. viesis 19.janvāris 2007 10:49
0 0 Atbildēt

Taksists,vai tas ir maršruta vai citāds,ir un būs vēl ilgi tikai nekaunīgs taksists,kam noteikumi nav rakstīti.Kaut kā ļoti lēni pie mums kultūra nāk.

223350. viesis 19.janvāris 2007 11:07
0 0 Atbildēt

Piedāvāju mainīt virsrakstā pēdiņu atrašanās vietu,parizāk būtu "Pieklājīgākais"busiņš,un visiem skaidrs bez lasīšanas.:)))

223400. viesis 19.janvāris 2007 16:22
0 0 Atbildēt

nez kapēc lai busi brauktu pieklājīgi un pēc noteikumiem ir jārīko konkurss, savukārt parastos braucējus stimulēt ikai ar palielinatiem sodiem???

domāju, ka meklēt pieklājīgako busiņu vai godīgako policistu ir tas pats, kas meklēt adatu siena kaudzē!

223485. viesis 22.janvāris 2007 10:26
0 0 Atbildēt

Šodien pat - braucu uz darbu ar mikriņu un pieturā pie Akmens tilta bija apstājusies vieglā automašīna, lai izlaistu savu skolnieku..Mikriņa šoferis pilnīgi sāka trakot un bļaustīties pēc pilnas programmas, ieslēdza tālās gaismas un apmierināts "šēdēja viņam astē" pietiekoši ilgu laiku..

Vai tad autovadītājiem nav atļauts Apstāties sabiebriskā transporta pieturās, lai izlaistu pasažierus????

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti