Mūsējie sportisti ceļā uz Dakāras rallijreidu 5

 
2.janvāris 2008 11:52

Līdz rallijreida “Lisabona - Dakāra 2008” startam atlikušas tikai dažas dienas. Lisabonā (Portugāle) 5. janvārī agrā rīta stundā uz starta estakādes pirmie uzbrauks kvadriciklisti, pēc tam motociklisti, sākot no lielākā starta numura.

Tas nozīmē, ka no latviešu sportistiem uz starta estakādes pirmais uzbrauks motobraucējs Einārs Vinters (KTM, “JV Rīga RRT”), kuram iedalīts 18. starta numurs. Pēc pagājušā gada veiksmīgā finiša Jānis Vinters (KTM, “JV Rīga RRT”) ir līderu grupā un viņa starta numurs ir 6. Pirms došanās tālajā ceļā Jānis pastāstīja: “Šī Dakāra noteikti būs ļoti grūta.

Pārsteigumi būs ne viens vien. Grūts noteikti būs maratonetaps, kurā nebūs tehniskās palīdzības un jebkuras problēmas būs jārisina pašam vai kopā ar brāli. Ļoti labi, ka arī šogad man līdzi brauc brālis. Pagājušajā gadā, tieši pateicoties Eināram pēc maratonetapa es varēju uzrādīt ļoti labu rezultātu.” Kad estakādi būs atstājis 2007. gada uzvarētājs motobraucēju klasē Sirils Despres, starta laukumā iebrauks iepriekšējā maratonrallija absolūtie uzvarētāji vieglo automašīnu klasē S. Peterhansels/ J.-P. Cottrets. Viņu starta numurs 300., bet Latvijas autobraucēju vidū vismazākais numurs ticis ekipāžai Jānis Āzis/ Ainars Princis (OSCar O3, “Rīga RRT”) - 337.

Jānis Āzis: “Estakāde un tehniskā komisija, tā ir tikai tāda nervu spēle. Īstenībā “gonka” sāksies un beigsies Mauritānijā. Domāju, ka tur noteikti varēs dabūt vislielāko handikapu un arī visvairāk ir iespēja pazaudēt.”

Sacensību starts ir ļoti skaists un grandiozs. Jau agrā rīta stundā laukumā pulcējas ļoti daudz skatītāji, komandu fani, sportistu draugi, radi, kas ieradušies no daudzām Eiropas valstīm. Katram sportistam uz estakādes ir atvēlēts mirklis, kad viņš var sevi parādīt lielajam skatītāju pūlim, ko parasti ļoti atraktīvi izmanto amerikāņu braucējs Robijs Gordons, kuram šogad iedalīts par 10 numuriem labāks starts 310. numurs. 

Lai tiktu pielaisti startam, visai tehnikai – gan sportistu, gan tehniskajām, gan pavadošajām un žurnālistu mašīnām ir jāiziet tehniskā komisija. Tā nervus visiem pakutina ne pa jokam. Ja kaut kas nav kārtībā un komisijas stingrajām prasībām neatbilst, var tik nepielaisti startam. Tehniskā pārbaude moticikliem ir nolikta  2. un 3. janvārī, sporta mašīnām 3. un 4. janvārī. Sporta mašīnas tālajā ceļā uz Lisabonu devās tūlīt pēc Ziemassvētkiem, bet busiņš ar motocikliem vakar, 30. janvārī. 
Iespēja pavadīt sportistus un pateikt uzmundrinošus vārdus ir ikvienam, kas vēlas to darīt. 1. janvārī ap plkst. 12 lidostā “Rīga” ieradīsies “JV Rīga RRT” komandas motobraucēji brāļi Vinteri. Tajā pašā laikā plāno būt arī “RE Autoklubs” komandas braucēji Jānis Naglis un Agris Pētersons. “Rīga RRT” komanda ceļā dosies 2. janvārī un lidostā tikšanās laiks ir sarunāts plkst.10 no rīta. Laimīgu ceļu un veiksmi visiem!

Iveta Kaminska, “AutoEuro”
Latvijas preses pārstāvis maratonrallijā
Foto “AutoEuro”
 
Visi komentāri
 
249858. viesis 2.janvāris 2008 16:42
0 0 Atbildēt

Veiksmi! Un lai nekas neatskrūvējas, kā pagājušajā reizē!

249863. viesis 2.janvāris 2008 18:46
0 0 Atbildēt

Lai benža pietiek!!!!!! GincA

249873. viesis 3.janvāris 2008 0:10
0 0 Atbildēt

Lai veicās!

Šodien bija tas gods lidot vienā reisā kopā ar Oscar / Riga Team komandu :)

249880. viesis 3.janvāris 2008 10:27
0 0 Atbildēt

Šogad bračkas Vinteri ies pa 1. un 2. vietu!!!!

249975. viesis 5.janvāris 2008 11:17
0 0 Atbildēt

Brauks mājās pa pirmo vietu! :) Žēl,ka atcēla dakāru! :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 26

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti