Toyota un Mitsubishi plāno ražot pasažieru lidmašīnas 5

 
5.marts 2008 10:46

Kompānija Mitsubishi Heavy Industries izteikusi piedāvājumu Japānas lielākajam automobiļu ražotājam Toyota investēt projektā, ko īstenojot Japānā pēc 30 gadu pārtraukuma atkal tiktu ražotas pasažieru lidmašīnas, ziņo Associated Press.

Toyota projektā plāno investēt 96,7 miljonus dolāru, taču lēmums vēl jāapstiprina autoražotāja valdei.

Mitsubishi apgalvo, ka risina sarunas ar vairākām kompānijām, kuras varētu piedalīties pasažieru lidmašīnu ražošanā, kuru vadīs speciāli izveidota kompānija, kuru plānots dibināt šī gada pavasarī.

Projekts paredz ražot pasažieru lidmašīnas, kuras varēs pārvadāt 70 līdz 90 pasažierus. Paredzēts, ka lidmašīnu ražošanā tiks izmantots speciāls metāla sakausējums, kas lidmašīnai ļaus ieekonomēt degvielu, tādējādi patērējot par 20% mazāk degvielas nekā līdzīgas lidmašīnas, kādas pašlaik ražo  citur pasaulē.

Mitsubishi mērķa tirgus ir Ziemeļamerika, Eiropa un Japāna.

Kompānija Honda Motor jau ir uzsākusi lidmašīnu ražošanas biznesu, un paredzēts, ka 2010. gadā kompānija jau izpildīs pirmos pasūtījumus. Honda ražo mazās lidmašīnas, kas spēj pārvadāt līdz 8 pasažieriem.
 
Visi komentāri
 
253717. viesis 5.marts 2008 10:55
0 0 Atbildēt

Attīstītās valstis jau štuko kā aizvietot lidmašīnas ar vilcieniem. Kā jums patīk šāda doma: Londona - Ņujorka 50 min ar vilcienu?

253718. viesis 5.marts 2008 11:22
0 0 Atbildēt

Virskaņas vilciens?

25min vienmērīga paātrinājuma ~2m/s/s, sasniedzot 3km/s = 11000km/h un tad tikpat vienmērīgi palēlinoties? Tad kopā iznāk nobraukt ~4.5k km.

Vai arī 3min vienmērīga paātrinājuma g, sasniedzot 1.7km/s = 6350km/h un tad kruīzs 44min un 3min viemērīgs paātrinājums g.

Nez vai tie, kas šodien jau dzimuši kauko šitādu savas dzīves laikā pieredzēs. Bet incanti būtu.

253719. viesis 5.marts 2008 11:39
0 0 Atbildēt

Taisās 100 gadu laikā uzbūvēt iegremdējamo tuneli Atlantijas okeānā. Vilciens uz magnētiskā spilvena. 8000 km/h. 18 minūtes pāri okeānam, pēc tam 18 min bremzēšanai. Un vēl tur kautkādi laiki ieskrējienam. Vienā piegājienā ap 1000 cilvēku vedīšot. Katram savs pagriežams krēsls, lai kompensētu pārslodzes.

253723. viesis 5.marts 2008 12:23
0 0 Atbildēt

Par šo runājot būtu intersanti uzzinat kur Latvija būtu tagad, ja VEF būtu turpinājis ražot mazās lidmašīnas, ja Vairogs turpinātu ražot auto utt. utjpr. Bet mazās privātās lidmašinas rullē un turpinās rullēt - gau galā tu esi ierobežots tikai ar lidlauku esamību, un principa ja esi pietiekoši biezs iepirkt privāto 8 vietīgo lidaparātu, tad jau arī mierīgi savu lidlauku laukos varēsi atļauties. Ar vilcienu - tu tomer esi ierobežots ar to kur ir dzelzceļš un tie Uber vilcieni nepiestās katrā tev vajadzīgā miestā.

253742. viesis 5.marts 2008 16:04
0 0 Atbildēt

Nu MITSUBISHI jau pieredze lidmashiinu buuvee ir, lai atminam kaut slaveno "Zero". Pearlharbour`u paardziivojushie vareetu pastaastiit, bija labas , vai nee :-) Un veel vieni otri :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti