Ziemas autosprinta čempionāta fināls sestdien «333» trasē 3

 
28.marts 2008 10:44

Sestdien “333” trasē pie Zaķumuižas tiks aizvadīts Latvijas ziemas autosprinta čempionāta izšķirošais septītais posms. RWD klasē uz titulu pretendē četri sportisti, bet 4WD klasē – divi. Jau šobrīd ir zināms čempions FWD klasē - zelta medaļu nodrošinājis Vilmārs Krivads (“Opel Astra”).

Neraugoties uz nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, finiša taisnē izgājis Latvijas ziemas autosprinta čempionāts – sestdien “333” trasē pie Zaķumuižas risināsies pēdējais, septītais posms. Diemžēl šāgada čempionātu par „ziemas” var dēvēt visai nosacīti, jo tikai divi posmi aizvadīti sniega un ledus trasē Ērgļos. Pārējās sacensībās dalībniekiem savu meistarību nācās rādīt asfalta seguma trasēs un izskatās, ka arī izšķirošās cīņas „333” nebūs izņēmums.


FOTO: Jānis Suija (www.scopestudio.lv)
„FWD klases čempions Vilmārs Krivads (“Opel Astra”)”


Dabas kaprīzes savu ietekmi atstājušas arī uz čempionāta kopvērtējuma tabulu – vadošajās pozīcijās ir spējuši izlauzties braucēji, kuri pirms sezonas nebija favorītu pulkā. To nekādā gadījumā nevar attiecināt uz Vilmāru Krivadu („Opel Astra”), kurš, izcīnot uzvaru pirms divām nedēļām „Rullīša” kartodromā Jelgavā notikušajā meistarsacīkšu sestajā posmā, jau nodrošinājis čempiona titulu FWD klasē. Krivads starp ātrākajiem bija gan uz asfalta, gan ledus seguma un pelnīti kļuvis par Latvijas 2008. gada autosporta sezonas pirmo čempionu. Pēdējā posmā gaidāma spraiga cīņa par vicečempiona godu, uz ko pretendē trīs sportisti. Neliels pārsvars šobrīd ir cēsniekam Ritvaram Kārkliņam („VW Golf”), taču iepriekšējās sezonas sudraba medaļniekam šo pozīciju noturēt būs grūti, jo bīstami tuvu ir jaunie kartinga talanti Dāvis Tobiass un Eliss Dukaļskis (abi „Opel Astra”).

Vislielāka intriga izveidojusies RWD klasē – reālas izredzes uz čempiona titulu ir četriem sportistiem! Kopvērtējuma vadībā šobrīd izvirzījies Jānis Slišāns, kurš pēdējos posmus aizvada ar jaudīgo „Honda S2000”. Taču turpat netālu ir vēl trīs braucēji - Normunds Orlovs („BMW 323 ti Compact”), Jānis Gustāns („Toyota MR-2”) un Jānis Skujiņš („BMW 318 iS”). Slišāns un Orlovs titulu var noformēt neatkarīgi no citu braucēju rezultātiem, bet Gustānam un Skujiņam, lai cerētu uz augstāko pjedestāla pakāpienu, jācer uz labvēlīgu rezultātu sakritību. Ja bukmeikeri pieņemtu likmes uz šo notikumu, visticamāk, viņu favorīti būtu Slišāns un Skujiņš, kuri regulāri ir vadošo braucēju vidū arī vasaras autosprinta (līdz šim zināmas kā „Vasaras kauss”) sacensībās, kas risinās Latvijas kartodromos, kamēr Orlovs un Gustāns priekšroku dod sniegotajām trasēm.

4WD klasē uz zelta medaļu palikuši divi pretendenti - 2007. gada čempions Elmārs Aukšmuksts („Subaru Impreza”) un vicečempions Kārlis Nebars („Subaru Impreza”). Aukšmukstam ir visas iespējas atkārtot iepriekšējās sezonas panākumu, jo, pat situācijā, ja Nebars uzvar abus braucienus, valdošajam čempionam pietiek ar divām ceturtajām vietām braucienos. Interesanta cīņa par bronzas medaļu gaidāma starp Vigo Rubeni („Subaru Impreza”) un Artūru Kaļimuļinu („Mitsubishi EVO 8”). Abi saglabā teorētiskas izredzes arī uz otro vietu. Fantastiskas rezultātu sakritības situācijā izredzes uz goda pjedestāla zemāko pakāpienu paveras Marekam Braunam („Subaru Impreza”).

Komandu ieskaitē tikai fatālas neveiksmes var liegt pirmo vietu „Ice MEN” (Elmārs Aukšmuksts, Normunds Orlovs, Mareks Kairis, Jānis Skujiņš). Visnotaļ stabilā otrajā pozīcijā atrodas „TL Kart” (Dāvis Tobiass, Eliss Dukaļskis, Mareks Kreišmanis, Jānis Gasparovičs), toties spraiga spēkošanās paredzama trešo pozīciju starp „RSR Ice Team” (Ints Jeršovs, Kārlis Nebars, Jānis Slišāns, Artūrs Bāriņš), „JNM Auto” (Jana Gustāne, Normunds Kārkliņš, Mairis Kārkliņš) un „VPLT” (Jānis Gustāns, Ritvars Kārkliņš, Mareks Brauns, Lauris Vīgants).

Sestdien „333” trasē pirmie uz starta stāsies FWD klases braucēji (reģistrācija no pl. 8, starts pl. 9.30). 4WD un RWD klasei reģistrācija no pl. 12.15, bet izšķirošā cīņa par medaļām sāksies pl.14. Skatītājiem ieeja par brīvu.
    
Latvijas čempionāts ziemas autosprintā
Kopvērtējums pirms pēdējā (7.) posma*
FWD
Vilmārs Krivads 350, Ritvars Kārkliņš 322, Dāvis Tobiass 309, Eliss Dukaļskis 304, Normunds Kārkliņš 278, Andris Vītols 264.
4WD
Elmārs Aukšmuksts 342, Kārlis Nebars 318, Vigo Rubenis 300, Artūrs Kaļimuļins 293, Ints Jeršovs 252, Mareks Brauns 245.
RWD
Jānis Slišāns 334, Normunds Orlovs 333, Jānis Gustāns 324, Jānis Skujiņš 317, Imants Firsts 299, Gundars Tīdmanis 290.
Komandas
„Ice MEN” (Elmārs Aukšmuksts, Mareks Kairis, Normunds Orlovs, Jānis Skujiņš) 967, „TL Kart” (Mareks Kreišmanis, Dāvis Tobiass, Eliss Dukaļskis, Jānis Gasparovičs) 849, „RSR Ice Team” (Ints Jeršovs, Kārlis Nebars, Jānis Slišāns, Artūrs Bāriņš) 795.

* nosakot individuālā kopvērtējuma rezultātu, tiks atmests viena sliktākā posma rezultāts.
 
LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Visi komentāri
 
254927. viesis 28.marts 2008 10:49
0 0 Atbildēt

vakar bijām tajā trasē..... ziem tur bija, bet tāda paknapa un man domāt rīt tur būs tūrs arfaltsh

254948. viesis 28.marts 2008 15:23
0 0 Atbildēt

visiistaakie ZIEMAS posmi bija 2.un3. ja nemaldos, kad bija 3km dopinsh pa eerglju apkaimi, bija sniegs un ledus, viss kaa naakas :)

254950. viesis 28.marts 2008 20:41
0 0 Atbildēt

braucējiem ledus tur nav..... skatītājiem gan ir, tāpēc uzvelciet siltās apenes ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti