Sākas vērienīgākā Red Bull X-Fighters moto frīstaila sezona

 
31.marts 2008 0:11

Moto frīstaila sacensību Red Bull X-Fighters sezona, kas sāksies 4. aprīlī leģendārajā Mehiko vēršu cīņu arēnā Plaza de Toros Monumental, šosezon būs plašākā visu šo sacensību pastāvēšanas laikā – ja šī gadsimta sākumā sezona sastāvēja no diviem atsevišķiem sacensību posmiem, tad šobrīd tās ir ieguvušas čempionāta formātu, kā kalendārā ierakstītas piecas sacensības trijos kontinentos.



Red Bull X-Fighters sezona sāksies Meksikas galvaspilsētā Mehiko un pasaulē lielākajā vēršu cīņu arēnā  Plaza de Toros Monumental. Tajā moto frīstailistu cīņu ar "metāla vēršiem" un gravitāciju vienlaikus klātienē vēros vairāk kā četrdesmit divi tūkstoši skatītāju, kas tradicionāli būs bruņojušies ar taurēm, motorzāģu dzinējiem un dažādiem citiem atribūtiem ar ko iespējams radīt pasaulē skaļākās ovācijas. Šogad pirmo reizi katrām sacensībām ticis piešķirts to norises vietu, valsti un pasākumu raksturojošs sauklis. Mehiko tā pat kā sezonas noslēguma sacensībām Madridē tas ir Bullfighting meets FMX (Vēršu cīņas satiek moto frīstailu). Šovs, kas apvij sacensības, būs atbilstošs to sauklim – sacensības iesāks teatrāls uzvedums ar vēršiem, toreadoriem un pašiem sportistiem.

Teju vai mēnesi vēlāk moto frīstails satiks sambu Brazīlijā. Red Bull X-Fighters posms FMX meets Samba 3. maijā notiks pasaulē lielāko karnevālu un karstākās sambas galvaspilsētā Riodežaneiro. Sacensības noritēs Sambodromo da Marques de Sapucai sambadromā – vietā, kur ik gadus karnevāla laikā sacenšas visas sambas skolas. Tur pulcēsies sešdesmit pieci tūkstoši karstasinīgo brazīliešu, kurus caur sambas ritmiem apburs motociklu dzinēju rēkoņa. Iespējams, ka šajās sacensībās pirmo reizi būs iespējams arī dubulto atpakaļsalto, jo sambadroms ir vairāk kā septiņsimt metrus garš, kas ļaus sportistiem demonstrēt līdz šim augstākos un tālākos lēcienus.

Red Bull X-Fighters sacensības vienmēr ir bijušas saistītas ar vēršu cīņām, taču tēlaini tās visvairāk asociējas ar rodeo – spēju noturēties seglos. 2008. gada sezonā šīs moto frīstaila sacensības tiksies arī ar rodeo. Čempionāta trešais posms 14. jūnijā notiks ASV pilsētā Fortvortā, kur motobraucēji tiksies ar īstiem kovbojiem un mežonīgajiem rietumiem. Sacensības notiks Forvortas slavenākajā rodeo stadionā Stock Yards, kur pirmo reizi ASV vēsturē zirgu un vēršu soļu dipoņu aizstās FMX motociklu dzinēju dziesma.

Atgriežoties Eiropā, Red Bull X-Fighters sacensības pirmo reizi apciemos arī Vāciju. Ceturtais posms, kas notiks 4. jūlijā Vupertālē, novērsīsies no vēršiem un sambas ritmiem, lai aci pret aci tiktos ar industriālu vidi, akmeņiem un modernāko industriālo tehniku. Sacensības notiks astoņus hektārus lielajās Steinbruch Oetelshofen kaļķakmens rakstuvēs, kur visi motobraucēji varēs pierādīt vai viņi ir cieti kā akmeņi. Klātienē šo notikumu varēs vērot vairāk kā divdesmit tūkstoši skatītāju.

Kā jau ierasts Red Bull X-Fighters sacensību fināls norisināsies zemē, kur tās 2001. gadā aizsākās – Spānijā. Eiropā grandiozākajā vēršu cīņu arēnā Plaza de Toros de Las Ventas motociklu rēkoņa un fanu gaviles šogad būs dzirdamas gan 17. jūlijā, gan arī 18. jūlijā. Šeit, motofrīstailam atkal tiekoties ar vēršu cīņām, tiks noskaidroti sezonas labākie un stiprākie motobraucēji un tiks salikti punkti uz visiem "i", lai pasludinātu 2008. gada čempionu.

Visu laiku veiksmīgākais  Red Bull X-Fighters uzvarētājs Travis Pastrana pagājušo sezonu noslēdza ar ziņu, ka gatavojas pievērsties rallija pilota karjerai un moto frīstaila sacensībās piedalīsies tikai, ja tas netraucēs viņa rallija karjerai. Taču Red Bull X-Fighters sacensību 2008. gada sezonā gaidāmas nemazāk spraigas cīņas. Dalībai tajās uzaicināti gan jau tādas zināmas X-Fighters zvaigznes kā spānis Denijs Tores, japānis Eigo Sato, jaunzēlandietis Robijs Medisons un šveicietis Mets Rebauds, gan tādi moto frīstaila pasaulē pazīstamie braucēji kā čehs Peters Pilats, vācietis Dustijs Volters, itālis Alvaro Dal Fara, kā arī citi.

Red Bull X-Fighters jaunumiem iespējams sekot līdzi sacensību oficiālajā mājas lapā www.redbullxfighters.com , bet pašas sacensības Latvijā būs iespējams vērot televizoru ekrānos, skatoties televīzijas kanālus TV6 un TV3.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti