Auto šoseja atklāj sezonu

 
25.aprīlis 2008 9:56

Kā ierasts katru gadu, maija sākumā Biķernieku trasē tiks atklāta auto šosejas sezona. Latvijas, Baltijas un NEZ čempionāta pirmais posms norisināsies 3. un 4. maijā, auto aplī.

Uz starta redzēsim „Nacionālo klasi”, jaunizveidoto klasi – SuperProduction, kā arī Baltic Open, Super 1600, Formula Baltic un ar jaudīgu motociklu dzinēju aprīkotās klasiska izskata „Legend” klases automašīnas. Pirmo reizi Biķernieku trasē redzēsim Formula Renault sīvās cīņas!

Baltic Open ir universāla klase. Tā iedalās Baltic Open1 un Baltic Open2, kur sadale notiek pēc motora tilpuma, attiecīgi zem un virs 2l. Šeit arī startēs Lietuviešu sportisti ar automašīnām, kas sagatavotas vairāku stundu sacensībām, kas parasti notiek Palangā.

Ar lielu interesi tiek gaidīts jaunizveidotās SuperProduction klases starts. Tā tika izveidota kā nākamais attīstības solis aiz Nacionālās klases. Sportistiem ar nopietnāku attieksmi pret auto šoseju, tehniku un apjomīgākām finansēm. Pirmajā posmā uz starta redzēsim Egonu Lapiņu ar Honda Civic, Rolandu Dūdu ar BMW e46, Andreju Pauperu ar BMW e36, Ati Veismani un Oskaru Laivenieku ar Honda Civic, Jāni Vanku ar automašīnu Opel Astra, ar kuru iepriekš braucis Arnis Jurševskis. Pagājušo sezonu Jānis Vanks startēja Nacionālajā klasē, arīdzan ar Opel Astru.

SuperProduction klasē vēl redzēsim Kasparu Graudiņu ar Opel Astra, kurš atgriežas auto šosejā pēc 2 gadu pārtraukuma. Šai klasei sagatavota ir Jāņa Horelika automašīna Honda Integra, kuru uz sacensībām var izīrēt vai nopirkt.

Savu dalību šai klasei ir apsolījuši arī sportisti no Lietuvas un Igaunijas.

Skatītājiem visspraigākās cīņas ir gaidāmas Nacionālajā klasē, kura dalībnieku skaita ziņā ir viskuplākā un sezonas garumā var sasniegt pat 30 braucējus. Iespējams, uz pirmo Rīgas posmu daļa vēl nebūs sagatavojušies, bet prognozes liecina, ka uz starta varētu stāties 20 uzvaras kārotāji. Savu dalību šai klasei ir apstiprinājuši arī Lietuvas sportisti, kuru sniegumu trasē jau varējām vērot pērn. Kauņas posmā abi lietuvieši bija diezgan lēni, raudzīsim, kā viņi būs sagatavojušies šogad.

Prieks ir par to, ka ir nākuši klāt arī pāris jauni autobraucēji, piemēram, pagājušā gada Latvijas čempiona nacionālajā klasē Agra Petrovska mašīnā sēdīsies jauns pilots,bet savukārt ar „HGK motorsports” komandas pārstāvja Gvido Elkšņa sporta automašīnu šogad debitēs Mārcis Martinsons, kurš jau treniņos ir pieteicis sevi kā ātru braucēju.

Nacionālā klasē, pagājušā gada debitantei Sabīnei Kukutei, šogad sieviešu spēkus papildināt palīgā dosies Madara Dinza-Lasmane, kura startēs ar 3. paaudzes golfu.

Komandu ieskaitē par pjedestālu cīnīsies spēka ziņā vienlīdzīgas komandas: „HGK” – Kristaps Blušs, Mārcis Martinsons, Sabīne Kukute. „Eastnautic” – Didzis Pope, Mārtiņš Pope, Andis Meilands un Kaspars Graudiņš. „SRT” – Jānis Kārkliņš, Egons Lapiņš, Oskars Laivenieks. „RACECAKE” – Jānis Ducmanis, Mārtiņš Kalniņš, Jānis Vanks.

Analizējot iepriekšējo gadu rezultātus, pretendenti uz čempiona titulu 2008. gada sezonā varētu būt: Jānis Kārkliņš, Uldis Timaks, Didzis Pope, Kristaps Blušs, Mārtiņš Kalniņš, Jānis Ducmanis un Armands Keišs.

Ko par gaidāmo sezonu saka paši favorīti?

Jānis Kārkliņš: Mani mērķi šogad ir visaugstākie, jo Nacionālajā klasē šogad startēšu pēdējo gadu. Uzskatu, ka sevi ir jāpilnveido un jātiecas augstāk, iespējams uz SuperProduction klasi. Automašīna man ir tāda pati kā pagājušo gadu, nekādi lieli uzlabojumi veikti nav. Paldies manai komandai par atbalstu, ko esmu saņēmis visdažādākā veidā. Esmu arī daudz ko izsecinājis un domāju par stratēģiju. Ceru uz veiksmi. Ļoti ceru, ka daudzi braucēji būs attīstījuši savu braukšanas kultūru.  Par galvenajiem konkurentiem uzskatu Blušu, Timaku. Arī pārējos, jo šeit ir motoru sports un dažreiz viss ir atkarīgs no tehniskas veiksmes.

Uldis Timaks: Sacensībām šogad gatavojos nopietnāk kā jebkad. Tēmēju visaugstāk, ceru uz veiksmi, ka tehnika nepievils. Šogad mana sporta automašīna ir sagatavota labāk kā pagājušo un aizpagājušo gadu. Ļoti ceru, ka konkurence būs sīva, lai ir interesanti gan sportistiem, gan skatītājiem. Žēl, ka šogad vairs nebrauc A.Petrovskis un G.Elksnis, bet ceru uz jaunajiem debitantiem un talantiem.

Kristaps Blušs: Sagatavojies esmu labāk kā iepriekš – man ir pilnīgi jauna automašīna, kas būvēta pilnīgi no nulles ar visjaunākajām tehnoloģijām. Pats intensīvi strādāju pie savas fiziskās sagatavotības. Mans mērķis ir būt par čempionu, citādi sanāk viss otrādāk - esmu sporta meistars un vicečempions, un tagad pietrūkst tikai čempiona tituls, ko gribas sasniegt, lai attīstītos tālāk. Par sīvākajiem konkurentiem uzskatu Jāni Kārkliņu, Uldi Timaku, Didzi Popi. Domāju, ka cīņa būs interesanta. Redzēsim arī, kādu sniegumu rādīs jaunie sportisti. Esmu gatavs braukt uz maksimumu. Nekādas atlaides trasē nevienam! Gāzi grīdā ! 

Jāatzīmē, ka šogad auto šosejā ir lielas pārmaiņas. Ir ievēlēta jauna auto šosejas komisija un jauns priekšsēdētājs. Arī šosejas sacensībām ir jauns rīkotājs – pati komisija, kas centīsies ne tikai lieliski noorganizēt sacensības, bet ilgtermiņā veiksmīgi attīstīt šo sporta veidu Latvijā.

Motoru rūkoņa Biķernieku trasē sāksies jau sestdien, 3. maijā, kad notiks klašu treniņbraucieni un kvalifikācijas, bet sacensību pirmais starts gaidāms svētdien, plkst. 11.30. Biļetes skatītājiem pieejamas arī iepriekšpārdošanā Biļešu servisa tirdzniecības vietās. Biļetes cena 4 Ls. 

Svētdiena (04.05.2008)

10.00 – 10.15 Legends iesildīšanās
10.20 – 10.35  Formula iesildīšanās
10.40 – 10.55  Nacionālā klase iesildīšanās
11.00 – 11.15  Baltic Open, SP, S1600 iesildīšanās
11.30 – 12.00  Legends 1.brauciens
12.15 – 12.45  Formula 1.brauciens
13.00 – 13.30  Nacionālā klase 1.brauciens
13.45 – 14.15  Baltic Open, SP, S1600 1.brauciens
14.15 – 14.45  trases sakopšana
15.00 – 15.30 Legends 2.brauciens
15.45 – 16.15  Formula 2.brauciens
16.30 – 17.00  Nacionālā klase 2.brauciens
17.15 – 17.45  Super Production, S 16000 2.brauciens
16.45 – 17.15  Baltic Open, SP, S1600 2.brauciens
17.45                Uzvarētāju apbalvošana
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti