Latvijā pieaug motociklu zādzību skaits 1

 
8.maijs 2008 10:12

Sākoties siltajai sezonai aprīlī nozagti 13 motocikli, kas ir uz pusi vairāk kā pērn tādā pat laika posmā, kad nozagti vien 7, tā liecina „Autonams” un LR Iekšlietu ministrijas dati. Turklāt 4 no nozagtajiem motocikliem bija 2008. gada izlaiduma.

Kopumā šī gada pirmajos četros mēnešos nozagti 42 motocikli un motorolleri, kas ir ievērojami vairāk kā pērn gada sākumā, kad tika nozagti 9 motocikli.

Edvīns Panders, „Autonams” Pārdošanas un attīstības direktors, valdes loceklis:„Gada sākumā pieaudzis ne vien nozagto automašīnu skaits, bet sākoties siltajai sezonai aktīvi kļuvuši arī motociklu un motorolleru zagļi. Salīdzinot ar pagājušo gadu, aprīlī nozagti uz pusi vairāk šo transportlīdzekļu. Līdz ar to aktīvākiem jākļūst arī motociklu un motorolleru īpašniekiem un jāparūpējas par sava transportlīdzekļa drošu aizsardzību. Maldīgs ir uzskats, ka motociklu aizsardzība nav nepieciešama, jo uzstādot aizsardzības elementus tas, pirmkārt, atvairīs neprofesionālus zagļus un, otrkārt, aizkavēs profesionāļus.”

Motociklu pamataizsardzības elements ir signalizācija, kas ir speciāli projektēta, ar atbilstošiem izmēriem, lai to varētu iemontēt tieši motociklam. Signalizācija neļauj iedarbināt transporta līdzekli, vienlaikus svarīgi, lai signalizācija ietvertu arī līmeņa izmaiņu sensoru. Tas reaģē gadījumā, ja motocikls tiek pacelts un kustināts, piemēram, stumts vai mēģināts iecelt citā transportlīdzeklī. Līdz ar to pie jebkurām svārstībām signalizācija sāk strādāt trauksmē. Lai nodrošinātu signalizācijas efektivitāti arī gadījumos, kad īpašnieks neatrodas pietiekamā attālumā, lai to dzirdētu, papildus ieteicams uzstādīt arī GSM modemu, kas informē motocikla īpašnieku, ja sākusi strādāt signalizācija, automātiski veicot zvanu uz īpašnieka mobilo tālruni. Ja motocikls ir salīdzinoši dārgs, būtu vēlams veikt arī stikloto un mīksto daļu marķēšanu, kas līdzīgi kā automašīnām padara motociklu finansiāli neizdevīgu zaglim.
Gada pirmajos četros mēnešos nozagti 42 motocikli. Turklāt 13 nozagtie motocikli un motorolleri ir 2006.gada izlaiduma, 4 ir 2008.gada izlaiduma un 3 – 2007.gada. Visvairāk zagti – Kinroad (14), Yiying (6), IŽ (5), KTM (4), Honda (2), Shineray (2).

Pērn visa gada laikā nozagti 72 motocikli. Populārākās markas pērn bija – Honda (16), Suzuki (6), Jawa, Yamaha un Yiying (5). Tostarp tika nozagti 13 2007.gada izlaiduma motocikli, 7 – 2006.gada un 5 – 2005.gada.
 
Visi komentāri
 
256704. viesis 8.maijs 2008 10:54
0 0 Atbildēt

motorolleri nozagti, motorolleri!!

ejiet bļ3d un marķējiet! :D

tās 2hondas un 4ktm gan žēl

un kurš 2008 gadā zog IŽ`u?! :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti