Tiesās par automašīnu laišanu pār robežu bez rindas

 
14.maijs 2008 9:32

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors Ivars Vildavs nosūtījis tiesai krimināllietu, kurā apsūdzētas 28 personas saistībā ar kravas automašīnu ielaišanu Grebņevas robežkontroles punkta teritorijā, pārkāpjot noteikto kārtību.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa, kriminālprocesā par kukuļņemšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu apsūdzēti 15 robežsardzes darbinieki, viens muitas darbinieks un viens ceļu policists. Savukārt 11 privātpersonām, to skaitā trim agrāk vairākkārt sodītām personām, celtas apsūdzības par kukuļdošanu, atsevišķiem no viņiem - arī par huligānismu.

Minētās personas ar beisbola nūjām dauzījušas automašīnas un mēģinājušas nodarīt miesas bojājumus personām, kas izrādīja pretestību viņu nelikumīgajām darbībām.

Apsūdzības uzrādītas arī par narkotisko vielu iegādāšanos un glabāšanu, kā arī par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagus miesas bojājumus izmeklētājam, lai ietekmētu kriminālprocesa izmeklēšanas gaitu, gan citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka daudzos gadījumos par vienas kravas automašīnas palaišanu pār robežu, apejot rindu, tika maksāts kukulis 100 eiro (70 latu) vai 100 dolāru (45 lati), savukārt konkrēti robežsargi par to saņēma 20 līdz 40 latu.

Kriminālprocess prokuratūrā tika nodots pagājušā gada februārī.

Rīgas apgabaltiesa, kurai prokuratūra šo kriminālprocesu nosūtījusi, vakar pieņēma lēmumu lūgt Augstāko tiesu noteikt krimināllietas piekritību.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti