Pieteikšanās otrajam Supersprintam izraisa ažiotāžu

 
30.maijs 2008 8:00

Piektdien, 23. maijā vēlu vakarā tika atvērta pieteikšanās jaunās autosporta disciplīnas -- rallija supersprinta otrajām sacensībām. „Auto Stils Supersprints” standarta un sporta automašīnām „Rullītis 2008” norisināsies Līgo svētku priekšvakarā, 22. jūnijā, Jelgavas rajonā, Svētes pagastā, sporta kompleksa „Rullītis” teritorijā un tā apkaimē.

Līdz trešdienas, 28. maija vakaram dalību sacensībām bija pieteicis rekordliels skaits – vairāk nekā 170 sportisti. Ar šādu ažiotāžu Supersprinta dalībnieki ir uzstādījuši jaunu dalībnieku skaita un pieteikšanās rekordu Latvijas autosportā. Kopumā organizatori plāno saņemt 200 (!) pieteikumus.

Rallija Supersprints (RSS) savu dzimšanu Latvijā piedzīvoja šā gada martā, kad Latvijas Automobiļu federācijas standarta automašīnu komisija nolēma ieviest sporta disciplīnu, kas aizstātu savulaik izzudušo standarta auto ralliju. Jāatgādina, ka Standarta auto rallijs pēc vairāk nekā 10 gadu pastāvēšanas un straujās attīstības pēdējos piecos gados, 2006. gadā tika pārdēvēts par miniralliju, bet 2008. gadā par Latvijas čempionātu rallijsprintā. No 2006. gada rallijsprintā ir atļauts piedalīties tikai ar sportam sagatavotām automašīnām.
 
Pēc standarta auto rallija straujās attīstības, kā vienīgā alternatīva piedalīties sacensībās ar sportam nepārbūvētām automašīnām saglabājās ziemas daudzcīņas (šodien -- ziemas autosprints) un vasaras kauss (šodien -- vasaras autosprints), tomēr abas šīs disciplīnas ir apļveida sacensības kartinga trasēs vai speciāli izveidotās apļveida trasēs.

RSS standarta un sporta automašīnām ir veidots no viena 2,5-3 km gara ātrumposma ar jauktu segumu, kuru sportisti veic 3 reizes. Neatkarīgi no klases un automašīnas, dalībnieki drīkst startēt tikai ar ielas riepām. 

Dalībnieku un viņu automašīnu izvēlē RSS principi paredz lielu demokrātiju un plašu spektru – sākot no ielas automašīnām un dalībniekiem, kuri startē autosportā pirmo reizi, līdz pat vairākkārtējiem čempioniem, kuri startē ar savām sporta automašīnām. Visi RSS dalībnieki ir sadalīti 8 ieskaites klasēs -- 4 klases ielas automašīnām, 3 klases sporta automašīnām, arī kroskartiem. Tāpat dalībnieku vidū VAZ kausa dalībnieku klase ar aizmugures piedziņas VAZ automašīnām. Paralēli ieskaites klasēm, sadalītām pēc automašīnu tehniskajiem parametriem, ir noteikta speciāla ieskaite sportistiem jaunākiem par 18 gadiem – U18 ieskaite. Pirmajā RSS Bauskā uzvaru šajā klasē izcīnīja pazīstamais rallija braucējs Jānis Kārkliņš.

Jāatzīmē, ka pirmajā RSS, kas norisinājās Bauskā, sporta kompleksā Mūsa, 1. maijā, startēja 130 dalībnieki, tajā skaitā virkne pazīstamu sportistu ar savām ielas vai treniņu automašīnām.

Fotogrāfijas un video par pirmo RSS Bauskā, var apskatīt www.rallyemotions.net, kā arī www.4rati.lv, savukārt sacensību dokumentācija un elektroniskā reģistrācija ir pieejama www.autosport.lv „Supersprinta” sadaļā.

LAF Preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti