"Meistara padoms". Kas jāņem vērā, mainot vējstikla slotiņas (+VIDEO) 14

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 27.oktobris 2020 7:48

Vējstikla slotiņas tika izgudrotas pirms vairāk kā simts gadiem, un pēdējos piecdesmit gados to konstrukcija nav kardināli mainījusies. Tomēr sava jaunrade vērojama arī šeit.

Par to Autoziņām un jums pastāstīs Raivo Paškausks no Bosch Car Service tīkla uzņēmuma Dobelē - Autofirmas Raivo. Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā

 

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ES 27.oktobris 2020 15:18
8 1 Atbildēt

Aplams teiciens, "mainīt 2 reizes gadā".

Ja kādam autiņš izripo tikai 2 reizes gadā, tam katru reizi arī jāliek uzreiz jaunas slotiņas?

Reāli pēc nobraukumu un lietošanas ilguma jāskatās, nevis "2 gadā".

Ja brauc 65000 gadā, tad varētu arī 5 reizes mainīt.

Andrejs 27.oktobris 2020 15:59
5 4 Atbildēt

Sviests

Ja nau ko raksit, tad labāk lai tas meistars iet nokaunās

650 27.oktobris 2020 18:51
5 3 Atbildēt

Īsti gan nav iemeesla apķēzīt šo stāstnieku.Nezcik gadu garumā lietoju tieši aerotwin bezrāmja slotas, un boš ir gan kvalitāte, gan normāla cena.Tās ir labākas pat par pusottreiz dārgākajām oem, nemaz nerunājot par tādiem ierindas meesliem, kā vāleō,čempiōn un eswēef.

Bezrāmja slotām ir kvalitatīvāka un izturīgāka gumija, nekā parastajām.Ko te runāt par kādu objektivitāti, ja liela daļa lietotāju pat nezin, kā ieslēgt servisa režīmu, lai slotas nostātos nomaiņai atbilstošā pozīcijā.

Jāmaina gluži 2x gadā tās nav, kā arī liela ietekme ir TAM, pa kurieni un kā tiek braukts.Ja ir ierasts kilometriem vīlēt 5m aiz baļķvedējiem un tīrīt to uzcelto smilšu un koka atlūzu zampu, tad ātri vien būs slikti ar jebko.Regulārajam šosejas aizmugurēlīdējam un visa kustošā apdzinējam arī nāksies maksāt biežāk.Taupot loguūdeni un izmantojot rimī plauktā pieejamās žļurgas, arī nekas labs nav gaidāms.Tāpat pareizi tika sacīts par kātiem,atsperēm un mehānisma izdilumu.

Neredzamā mehānisma daļa zem motortelpas plastmasas vākiem var būt nekad neapskatīta un tādā stāvoklī, ka tur viss sen apsūbējis un grūti kustās- ko regulārais Lohs var nezināt/neieeļļot gadiem ilgi.Kamēr tas viss neapstāsies.

Lai norautu piesalušu gumiju, ir jālieto galēji meesli par 2eur no mahima plaukta.Toties var atļauties atstāt uz nakti ieslēgtu slēdzi pārtrauktā režīmā- par ko no rīta (prottams) viņš uzzinās tikai iedarbinot.Tāpat viņš var atļauties "pagaidīt", kamēr dabiskā ceļā "izzudīs" stāvēšanas laikā zem vārīgās gumijas darbdaļas sakrājušās bērzu lapas un priežu skujas- var visu dienu zīmēt sev uz stikla švīkas un tad vakarā visam rajonam stāstīt, cik slikts ir tas vai cits produkts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti