Orģinālaprīkojuma vasaras riepas vairo to atpazīstamību (+VIDEO) 20

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 19.aprīlis 2022 6:20

Continental riepas ir īpašas ar to, ka katra trešā mašīna aprīkota no konveijera noripo ar šīm riepām. Tā ir sava veida garantija no automašīnu ražotājiem, ka riepa atbilst augstākajiem standartiem.

Continental produkti ir plaši pazīstami autoentuziastu vidū. Lieliska veiktspēja dažādos laikapstākļos un arī pie ekstrēmākiem ekspluatācijas režīmiem. Plašs modeļu klāsts, kas allaž tiek papildināts un uzlabots ar modernām inovācijām un atjauninājumiem. Arī šosezon no Continental puses ir vairāki jaunumi. Šajā vasaras riepu sezonā Continental priekšplānā izvirza divus riepu modeļus. Elitārākais no tiem ir Sport Contact 7. Oskars Krampāns, Autoriepu nams direktors: "Sport Contact 7 ir pazīstamās riepas SP6 evolūcija. Par to, ka riepa kļuvusi labāka, varam pārliecināties pēdējos testos.
Šī ir izteikti sportisku mašīnu riepa bet pielāgota kā mazām mašīnām tā sportiskiem džipiem." Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Opis 19.aprīlis 2022 8:43
2 6 Atbildēt

Izbraucu no salona ar tām oriģinālajām riepām un pirmajā lietū gandrīz nositos līkumā. Slīdēja kā pa ledu.

Iebraucu pirmajā riepu servisā un nopirku lētākās vasaras riepas, kaut kād ķīniešu Westlake vai kaut kā tā. Nu cepuri nost, turās uz ceļa kā vilciens! Nekad par savu naudu nepirkšu tos pārcenotos mēslus, ko liek uz jauniem auto.

Praktiskais latvietis 19.aprīlis 2022 15:52
0 2 Atbildēt

Es varu likt roku uz sirds un teikt, ka jauns ķīnietis vienmēr ir labāks par lietotu premium!

Esmu taisījis salīdzinošos testus un 7mm ķīnieša protektors vienmēr ceļu tur labāk par lietotu premium ar 2-3mm atlikumu! Par jauniem premium nav jēga runāt, tos jau tikai uz firmu pērk.

msh 19.aprīlis 2022 23:41
2 3 Atbildēt

Tad tik mauc ar saviem Ķīnas sūdiem. Ā, nu jā, pareizi - par cenas starpību starp Ķīnas sūdu komplektu un pieņemamu riepu komplektu var vienreiz piedzerties...

Jūrmalnieks 19.aprīlis 2022 8:46
3 3 Atbildēt

Precīzi, man uz toyotas arī bija kaut kādas eko riepas, cietas kā plastmasa, slapjā laikā vispār nebija braucamas un uz Jūrmalas šosejas risēm akvaplanēšana garantēta.

Riepas pārdevu un par to naudu nopirku Uniroyal Rainsport, tagad arī uz 120km/h pa risēm nav akvaplanēšanas.

MMX 19.aprīlis 2022 9:31
2 0 Atbildēt

Nuu šajā video cilvēks runā par dārgo, aktīvākai braukšanai paredzēto Continental galu, kas standartā iet uz jauniem auto ar 200+ZS, līdz ar to mēģinājumi šādas riepas salīdzināt ar ķīniešiem vai eko brīnumiem ir samērā nekorekti.

Pats joka pēc C vektrai nopirku Continental PremiumContact 6, un šobrīd, sākot otro sezonu, varu šīs riepas atzīt par labākajām, saķeres ziņā, ar kādām esmu braucis. Tas vai pirkšu otrreiz jau ir cits jautājums - Latvijas ātrumiem pie cenas, cik tās riepas maksā, šādu pirkumu ir pagrūti pamatot, kā arī pašām riepām apvienojumā ar hidraulisko stūres pastiprinātāju ir ievērojama atdeve no ceļa. Precīza atdeve īsos gabalos ir forši, bet 150+km gabalā jau iestājas nogurums.

uxz 19.aprīlis 2022 9:48
1 1 Atbildēt

Atslēgas vārds - Latvijas ātrumi!

Pie mūsu psrs 'žiguļu' 90kmh ātruma šosejām, var mierīgi braukt ar ķīnieti un nejust šķirbu.

Labas premium riepas īpaši mitros vai lietus apstākļos neprieciešamas pie mūsdienīgiem šosejas ātrumiem 120/130kmh+ kas ir visā Eiropā, pat kaimiņos Igauņos un Lietuvā, bet Latvanijā -NĒ! Turpinam atjaunot visas šosejas psrs nāves 1joslu mantojumā, kuras iet cauri pilsētu un miestu centriem, tad sametam pa fotoradaram ik pēc dažiem kilometriem un joprojām turpinam ķert galvu csng statistikā, kaut vidējais atrums eiropā pie mums ir viens no zemākajiem, negadījumu skaita ziņā gada griezumā ir viens no augstākajiem.

Vai TIEŠĀM 'ātrums' ir pie vainas?!???

MMX 19.aprīlis 2022 11:06
1 0 Atbildēt

Piekrītu, ka taisnā virzienā braucot, atšķirība starp ķīnieti un premium būs ļoti minimāla, bet kaut kādās nestandarta situācijās tā saķeres atšķirība var palīdzēt mazāk pieredzējušam šoferim neiekļūt nevajadzīgos sūdos.

Tie paši bremzēšanas ceļu garumi ir tikai virtuāli cipari internetā, līdz brīdim, kad tās bremzes ir jāspiež pašam ceļa situācijā.

R(8) 19.aprīlis 2022 19:42
2 0 Atbildēt

Teiksim tehniskajos parametros ir liela starpina , jo starp markejumu A un E bremzesanas atalums sausa laika ir 12m , bet slapja laika un sniega tie ir 18m , bet realitate viss ir atkarigs tikai un vienigi no autovaditaja un ta brauksanas kulturas , kas atiecas uz automagistralem , lai gan tur var braukt uz 120/130 km/h tapat starp premiumu un kinieti nav nekada ipasa starpiba , premiums varbut uz 100km pateres pa 0,5l mazak degvielu un bus pa 1 decibeli klusaks , tapat uz automagistralem ir informativie apzimejumi , kas aicina ieverot divu liniju distanci starp auto , kas ir 20m , tie , kas te ieminejas par tam cietajam autoriepam , Latvija vinas neder , jo ir domatas prieks dienvidu valstim , musu apstakliem tikai der mikstas riepas , bet vinas ilgak pa 20 000 km nekalpo

uxz 19.aprīlis 2022 9:39
0 2 Atbildēt

Interesanti, kurām mazām mašīnām ikdienā ir 18'' diski?!? Jo šis ir mazākais kurā var dabūt SC7 Te jau ražotājs drīzak doma par SUV un LUX segmentu! Jo šamējiem ir nauda un mierīgi var prasīt 200€+ par riepu un tie arī maksās nečīkstot! Nevis par A4, GOLF vai POLO klasi, kur vidējais latvietis spēj iekļauties 200€ par 4 riepām budžetā.

imzz 19.aprīlis 2022 10:12
0 1 Atbildēt

Interesanti, kurām mazām mašīnām ikdienā ir 18'' diski?!?

BMW i3 pat 19"

Nja 19.aprīlis 2022 11:32
0 1 Atbildēt

Gandrīz visām mašīnām jau piedāvā kā opciju arī R18, atsevišķos gadījumos jau standartā. KIA Ceed nu nav liela mašīna. SUV un LUX jau pārgājuši uz 20

anoagask 19.aprīlis 2022 9:58
0 0 Atbildēt

CO2 izmešu mērījumus gadījumā neveic ar OEM riepām?

Tad skaidrs veids, kā optimizēt rezultātu - slidīgi ripuļi, kas pārpumpējot izspiež vidu uz augšu, vēlvairāk samazinot kontakta laukumu un samazinot rites pretestību.

uxz 19.aprīlis 2022 13:45
1 2 Atbildēt

Mazāk pieredzējis šoferis(parasti neprasmīga sievišķe kas tik māk spaidīt automāta pedāļus savā pilsētas parketniekā) aiztaisīs acis, bļaus un cerēs uz to labāko. Nevis tajās sekundes simtdaļās domās racionāli lai mazinātu gala iznākuma smagumu. Kad 'premium' riepas veiktspēja ko palīzetu izvilkt, jo izmantosi visu bremzēšanas spēku un nobremzēsi par 2m ātrāk, vai saķere būs par x% labāka tādejādi labāk izejot no situācijas u.t.t.

Tā teikt, riepa ir riepa, viss ir atkarīgs no blīves starp sēdekli un stūri. Ja tur tukšums, tad neko nedos arī riepa pa 400€/gab.

Es jau sen saku, ka autovadītaju apmācībā vajag 'ekstrēmo braukšanu' iekļaut, ka pabeidz autoskolas teoriju un praktiskās nodarbības, tad jaiziet min. 4ak. stundu kurss. lai varētu talāk CSDD eksi likt lai vismaz ir jebkādas praktiskas priekšzināšanas dzīvei, kas ir jādara tajā retajā ekstrēmajā situācijā.

Ja galīgi nespēj saprast, kas jādara arī pēc 12ak. stundām-uz kuru pusi stūri jagriež ja auto saslīd, cik intensīvi jaizmanto bremzes ja negaidīti šķērlsis izlec uz ceļa u.t.t. tad instruktors teoriju annulē un marš atpakaļ uz teorijas solu!

MMX 19.aprīlis 2022 14:49
1 0 Atbildēt

Man viens šoferis ar 20+ gadu stāžu vienkārši iešļūca mašīnas aizmugurē - ziemas riepas vasarā, praksē viņam pietrūka kaut kādu 2-3 metru bremzēšanas ceļa. Cilvēks aizsapņojās, kam negādās, OCTA man sataisīja bamperi un zapaskas kasti, viņam radiators un bamperis bija jātaisa pašam. Bet lai nebūtu stulbi pietrūka 2m.

Tiem braucējiem, kas taisa acis ciet, nekādas riepas protams nepalīdzēs, bet tie, kas jau ir pietiekami daudz nobraukuši dažādos apstākļos saprot, ka pat ar visu pieredzi uz ceļa visādi gadās. Kāds šo pieredzi izanalizē un nāk pie secinājuma, ka labāk braukt atbilstoši mašīnas esošajām iespējām, kāds paļaujas uz veiksmi, jo līdz šim jau nav bijušas problēmas, kāds atkal paceļa auto iespējas līdz savai izpratnei par drošu braukšanu.

Ekstrēmas braukšanas kursi protams ir laba lieta, bet viens ir trenēties uz autoskolas pajaunās mašīnas, bet kaut kas pavisam cits nonākt tādā pat situācijā uz ceļa jau ar savu neskaidrā stāvoklī esošo pirmo auto. Blīve auto trūkumus sāk kompensēt tikai uzkrājoties pieredzei, un pieredze krājas vai nu nobraucot ļoti ilgu laiku ar labā stāvoklī esošu auto, vai arī stipri īsāku laiku, nenositoties, ar kādu lūzni.

Nja 20.aprīlis 2022 7:31
2 0 Atbildēt

Kā Tu zini ka viņš būtu nopircis labakas vasaras riepas kā tās ziemenes? Tie testi ir vispārīgi, neesmu redzējis testu kur testēti vairākas ziemas riepas pret vasaras, radzes, skandināvu, Eiropas utt. Tāpat nodilums, riepas dilst, testē jaunas. Ziemas riepai dilst ir gumijas sastāvs paliek cietāks, teorijā, tas nozīmē labāku saķeri vasarā. Var jau klausīties ko visi runā un pohujā braukt. Bet varbūt vienkārši labāk kr braukt nevis paļauties uz ekspertiem. Viņi neatbildēs par sasistiem bleķiem

MMX 20.aprīlis 2022 10:28
1 0 Atbildēt

Vasaras riepas vs ziemas riepas

Pie šiem rezultātiem jau uz dažiem modeļiem ir skaidrs, ka mēģināt salīdzināt pat vidējās klases vasaras riepu ar normālu ziemeni nav īsti jēgas, līdz ar to arī testētāji ar to nečakarējas. Un cik zinu ziemas riepas vasarā nepaliek cietākas, tieši otrādi, līdz ar to lielāks risks, ka tas mīkstais protektors vienkārši šļūc pa asfaltu, ko pats esmu dabā novērojis.

Viens no iemesliem, kāpēc es nopirku pārmaiņas pēc premium vasaras riepas ir tieši iespēja salīdzināt un pēc tam gudri dirst balstoties savā pieredzē nevis plikos testos, jo šobrīd vienīgie riepu tipi, ko es neesmu izmēģinājis, ir premium ziemas riepas un lētais ķīniešu gals.

Nodilums ir vēl atsevišķs stāsts, tur jau izšķirami divi gadījumi, kad riepa nodilst nepaspējot mainīties gumijas sastāvām, un kad riepa nodilst ilgākā laika posmā gan dilstot, gan kalstot. Abos gadījumos riepa atšķirīgi zaudēs savas īpašības.

Pats pagājušajā gadā izmetu itkā nenodilušas ziemas riepas, jo biju tik labi pamanījies sataupīt protektoru, ka pati riepas gumija bija palikusi tāda īpatnēja. Un te jau sākas paša vadītāja atbildība vai braukt ar riepu kurai pietiek protektora, bet kura ir jau tāda klaji aizdomīgai, vai tomēr nopirkt jaunas riepas. Lietotāju atsauksmju mūsdienās internetā arī ir pietiekami, lai atrastu labāko variantu pat neskatoties uz sintētisko testu rezultātiem. Bet pie mums jau tas tā nedarās - vispirms paņemam krutāko mašīnu kas sanāk kredītā, tad nopērkam jaunus diskus, lai rajonā pačots, un tad braucam pie riepu tirgoņiem pirkt lētākās 235/45 R19. Ja nesanāk diviem komplektiem, tad ņemam tikai ziemenes un braucam.

uxz 20.aprīlis 2022 10:16
0 2 Atbildēt

Nu jā.. Bet patlaban 'ekstrēmajām' situācijām tiek veltīta viena teorētiskā ak. stunda.

Teorētiski pasniedzēja ķeksītim norunā, tu noklausies kaut ko pieraksti un tikpat atri tas viss aizmirstas, jo ir daudz kas cits priekš ikdienas braukšanas jaatceras.

Tikai retais entuziasts pats uz savas iniciatīvas paņems šo kursu un sapiķos no savas kabatas 140€, lai labāk izprastu sava auto limitu.

Bīstamā blīvju klase lai arī būtu ko samaksāt, nemaz nepiesakās jo ir vienkārši bail no tādām asām lietām/sajūtām it īpaši pirmgadīgajiem autovadītājiem. Ta teikt dzīvo ar frāzi 'ar mani tas nenotiks...'

Arī ar poligona svaigo autiņu, tomēr tād pāris praktiskās nodarbības dotu to muskuļa atmiņu, kas varbūt pat neapzinoties nostrādātu šajā kritiskajā situācijā, patlaban sausa teorija pa vienu ausi iekšā pa otru ārā un kritiskās situācijās īpasi pirmās sezonas notiek publiskajā telpā- satiksmē uz citu cilvēku apdraudejumu, kreņķiem un apdrošināsanas rēķina.

Uzskatu, ka arī ir jāatjauno 'M' burta izmantošana pirmos 3 gadus kopš apliecības saņemšanas, tikai pieņemsim uz dzeltena fona, kas brīdinātu apkārtējos, ka pie stūres ir zaļš gurķis kuram praktiskā pieredze ir nulle un var darīt brīnumus.

Protams viss ir atkarīgs no realās braukšanas un noliekot tiesības vari tik pēc 5gadiem sākt braukt tādejādi vairs nevajadzētu šo zīmi, bet vismaz vairākums būtu nosegts brīdinot citus lai nelien tik tuvu.

MMX 20.aprīlis 2022 10:36
2 0 Atbildēt

Pēc savas pieredzes varu teikt, ka muskuļu atmiņa reāli izstrādājas tikai ilgāku laiku braucot ar vienu un to pašu mašīnu. Poligonā varbūt uz savas ādas var izbaudīt situāciju, lai saprastu vismaz virzienu kā rīkoties, bet realitātē lai savāktos uz ceļa tomēr ir jābūt pieteikamai pieredzei tajā auto ar kuru brauc.

Geeks 20.aprīlis 2022 11:55
2 1 Atbildēt

Kaut kādu sviestu tu sarakstīji.

Kādas M uzlīmes uz trīs, vai pieciem gadiem!

Braukšanas paradumi un izpratne par to attīstās ļoti dažādi!

Liela daļa autovadītāju, kā ir braukuši sūdīgi ta brauc arī pēc divdesmit gadiem.

Nemaz nerunājot par nobraukto attālumu, es kad ieguvu vadītāja apliecību jau pirmajā gadā nobraucu 30+ k/km, cits varbūt gadā nobrauc max 10k., lieki piebilstot, ka pirm vadītāja apliecības iegūšanas jau biju nobraucis pāri desmitus tūkstošu km. Tad kādēļ man būtu jābrauc ar "M" burtu, nu pa lielam jau kāda atšķirība tik cik lieki iztērēts papīrs...

Krokodils 21.aprīlis 2022 10:23
0 0 Atbildēt

Identiski, kā vēl bija 90to beigās/00šo sakumā, bet tad bija vēl parastā M zīme obligāta logā jaliek pirmos 2 gadus.(Vecāka māsa, kas nolika, paspēja vēl uz šo likumu) Pirmos 2 gadus brauca ar M zīmi logā jo tas bija obligāti, lai brīdinātu citus ka vari darīt brīnumus jo neesi pieredzējis.

Bet tas mulsinātu citus jo nezin vai vēl tik mācas, vai ir iemācījies, bet prakses nav, tapēc tādu informatīvu M zīmi uz dzeltena fona būtu labs kompromiss lai brīdinātu vismaz pakaļējo, ka nav jālien pakaļā, jāstreso, jataurē un jabarās uz priekšejo, jo neiekļaujas satiksmē, bet brauc godīgi pēc noteikumiem.

Protams parasmes un izpratne ir atkarīga no prakses - cik fiziski km nobrauc, bet ielikt katram privātajā automasīnā kādu tahogrammu ar digitālo vadītāja karti(ka smagajos), IR GALĪGI NEREALI kad tādu 'zīmi' jalieto tur līdz fiziski 50k km nobraukuma.

Vienmēr ir un būs izņēmumi, bet priekš vairākuma šāda ideja stradātu.

Vēl arī šim papildus varētu noteikt ierobezojumu, ka pirmos 3 gadus vari braukt ar auto kas neparsniedz 100kw, jeb 135hp jaudu. Kas būtu pilnība pietiekami, lai iekļautos satiksmē kā arī aprastu un saprastu jaudu, to bīstamību.

Jo bieži jaunieši tiesības noliek 18/19/20 gados un tad

nopērk lieljaudīgus 200hp+ rwd aperātus jo pa vēnām skraida tas jaunības trakums. Tādejādi bez iemaņām neapdomīgi apdraudot citus, vairakas reizes pat letāli.

Protams cilvēku letāli nobraukt var arī ar 'aixam' mopēdu, kas brauc līdz 60kmh un ar to var maisīties pa ceļu no 14gv bez B kategorijas apliecības kabatā. Bet nu ideja kā tāda..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti