Vai taisnīgi? - Ar atbalstu var iegādāties arī “premium” klases elektroauto (+ VIDEO) 18

 
LTV Ziņu dienests | 20.jūnijs 2022 13:32

Vairākus mēnešus pēc noteikumu pieņemšanas, beidzot aprīļa beigās elektriski lādējamus auto pircēji varēja iegādāties ar valsts atbalstu. Tie ir četrarpus tūkstoši eiro par jaunu elektroauto vai divarpus par lietotu vai ārēji lādējamu hibrīdauto.

Vēl tūkstotis klāt, ja iznīcināšanai nodod veco auto. Nu atbalsts pieejams jau gandrīz divus mēnešus, un “De facto” pētīja, kam un kā tas izmantots. Lai arī vairums atbalstīto ir vidējas klases elektroauto, tomēr atbalsts ticis arī par "premium" klases auto. Par ko atbildīgā ministrija pati vēl iepriekš bija izteikusies – šādiem pirkumiem valsts atbalsts nebūtu nepieciešams.

 

 
Visi komentāri
 
Ble 20.jūnijs 2022 13:37
9 2 Atbildēt

es teiktu, ka virs 30 pakām neko nevajadzētu kompensēt.

Ja ir gribēšana pēc labāka/greznāka auto - pērc pats, nevis prasi no summas, ko varētu izlietot vidējā pircēja atbalstam.

Opis 20.jūnijs 2022 13:45
0 1 Atbildēt

Jākompensē ir tiem, kas var atļauties jaunu ICE, bet priekš EV tomēr budžets par īsu, lai mudinātu pirkt EV. Tiem, kas var atļauties vusu ko grib, nevajag neko kompensēt. Noteikti vajag arī mērķētas dotācijas sabiedriskajam transpoirtam, darba busiem, kravas auto, tam ko reāli izmanto saimnieciskajai darbībai.

felix65 20.jūnijs 2022 19:42
10 3 Atbildēt

Nekam nekas nav jākompensē. Mūs desmitgadēm "ārstēja" par brīvā tirgus svētumu un te piepeši apmaksā bagātniekiem strupceļa tehnoloģijas spēļmantiņas uz nabagu rēķina. Jaunlaiku robini Hudi, jebio! Pēc kāda laika, ja cilvēki sāks beidzot domāt, visus šitos politbiznesmeņus uzraus laternu stabos. Viena bēda- cilvēki ir atradināti domāt.

MMX 20.jūnijs 2022 22:16
3 0 Atbildēt

Biznesa izpratnē brīvajam tirgum jādarbojas attiecībā uz nodokļu nomaksu, tad kad jāsāk dalīt valsts līdzekļi tad jāiestājas komunismam un rindas stāvoklī viss jāsadala uz galviņām (kamēr vien pietiek ko dalīt).

Cilvēki nav atradināti domāt, cilvēki vienkārši baidās runāt pretī sistēmai, jo var palikt bez darba. Tik mazā valstī kā Latvija sadirsties ar šefiem nav tas labākais variants ne valsts iestādēs, ne privātajos uzņēmumos. Attiecīgi kaut kādas attīstības vietā mums ir komunisma tradīcijas darba organizācijā ar visām no tā izrietošajām sekām.

Asaris 20.jūnijs 2022 22:19
1 3 Atbildēt

Tu gribēji teikt ICE ir strupceļa tehnoloģija?

msh 21.jūnijs 2022 17:44
1 0 Atbildēt

Strupceļa tehnoloģija ir tā kas jānomētā ar subsīdijām, nodokļu atvieglojumiem un citām lietām, bet gaisma tuneļa galā kā neparādās tā neparādās.

khe 21.jūnijs 2022 11:30
3 0 Atbildēt

šis atbalsts ir tikai privātpersonām, līdz ar to komerctransportu neviens ar šo atbalstu nepirks.

Ta kaut vai, lai piešķir vispār šādu atbalstu uzņēmumiem, manuprāt būtu daudz lielāks reālais ieguvums kā no atbalsta privātpersonām, jo tomēr parasti uzņēmumu vajadzībām brauc krietni vairāk arī vieglās automašīnas.

MMX 20.jūnijs 2022 14:23
3 0 Atbildēt

Viss normāli un pēc plāna. Pilsonim ICE braucējam vajadzētu vēl papildus nodokļus uzlikt, lai pi*ās kājām un netraucē tiem, kas ar valsts atbalstu, pa daļēji arī pilsoņa ICE lietotāja nodokļiem, iegādājušies elektromobīļus. Biedri, jūs par kopējo labumu domājiet, vide jāglābj, pasaule jāglābj. Visiem fosilo kurināmo lietotājiem vispār būtu jāatdod pēdējā nauda nožēlā par to, ka ir pārāk nabagi un nevar nopirkt EV.

Šeit cilvēki priekšzīmi rāda - ar valsts finansējumu ieķer elektromobīli, ar valsts finansējumu uzliek sev privātmājai saules baterijas, bet komentāros pilsoņi parastie ICE braucēji gaužas, ka viņus pi* - degviela dārga, akcīzi neviens nesamazina, saules baterijas nevar uzlikt, jo dzīvo dzīvoklī un/vai nav lieka piķa pa ko tās baterijas vispār nopirkt.

Īsais secinājums no sižeta - neesiet nabagi un tad arī jūs spēsiet operatīvi izmantot šādus atbalsta pasākumus, kamēr tie vēl nav piegriezti. Šito iestrādni tūlīt noteikti pievērs, tā teikt kam bija lieks piķis tas ieķēra e-tronu ar skidonu, kas nepaspēja sakasīt, tas varēs maksāt pilnu summu.

Zemesgramata 20.jūnijs 2022 16:51
6 0 Atbildēt

Ak vai...kā gan tas sanāca.

Lūk mūsu pisnesmeņu īstās sejas. Gan jau uzņēmumos arī viss ir "kārtībā".

es 20.jūnijs 2022 20:02
0 0 Atbildēt

Slovākiem Premium robeža, ja pareizi atceros, ir 16 000 EUR. Tur auto ražotāji piedāvā "pasliktinātās" modeļu versijas (ar airu logiem, bez kondicioniera, u.t.t.), lai tikai iekļautos maznodokļu limitā. Un cilvēki tā arī dzīvo, darba auto ir nekomfortablāks par tramvaju.

Zemesgramata 20.jūnijs 2022 21:00
1 1 Atbildēt

Mums darba auto skaitās viens no lielākajiem bonusiem.

khe 21.jūnijs 2022 11:37
2 0 Atbildēt

atbalsts ir tikai privātajiem pircējiem līdz ar to nekāda sakara ar darba auto. Cita lieta, ka no malas skatoties 60k robeža, pie tam, bāzes versijai liekas visai augsta pat priekš elektroauto.

Bet no pircēja puses skatoties atkal tomēr it kā ir pareizi. Ja man jāizvēlas pasūtīt jaunu ICE auto vai par 5-10k dārgāku elektroauto, tad bez atbalsta visticamāk ņemšu ICE auto, bet, ja var dabūt 4.5k atbalstu, tad, iespējams, izvērtēšu, vai elektroauto der manai ikdienai un vēlmēm. Un te vairs nav svarīgi, vai pērku auto par 30 vai 50k. Un, šai gadījumā mērķis būtu sasniegts, ja nosliektos par labu elektroauto.

Jo 21.jūnijs 2022 2:53
3 0 Atbildēt

Viss taisnīgi.

Likumus izdod turīgie.

yahooo 21.jūnijs 2022 16:07
2 1 Atbildēt

60 tūkstoši elektroauto un atbalsts 4 tūkstoši. bagātnieki ekonomē ? tikai nesaprotu kam tas ir mērķēts - ja vidējā alga valstī ir zem tūkstoša lai nopirktu tādu auto jums gadu desmitus jāsēž uz maizes un ūdens. tātad tendēts uz 100 deputātiem to ģimenēm un citām ērcēm uz valsts budžeta.. tātad bagātie paliek bagātāki un nabagie maksā valsts ārējos kredītus, ko bagātie izzaguši...

WALA 25.jūnijs 2022 8:17
0 0 Atbildēt

Bagātie vienmēr paliek bagātāki, un nabagie nabagāki, tā tas vienkārši strādā, un tam nav pat sakara ar valsts palīdzību ...

Jānis 23.jūnijs 2022 20:06
3 1 Atbildēt

Šī niecīgais līdzmaksājums turīgam pilsonim nav vajadzīgs,jo tas pērk ko viņa sirds kāro. Šis ir vajadzīgs kapeiku pisējiem jeb tiem kuri grib tēlot turīgo slāni bet visam ir pa īsu. Nu kā jau īsteniem kapeiku pisējiem/pisējām pienākās.

Audi RS 24.jūnijs 2022 12:22
3 0 Atbildēt

Kā kulaks uz acs, pilna Latvija ar puskoka lēcējiem un utubungām,kuri grib to ko nevar atļauties.

wons 25.jūnijs 2022 20:49
0 0 Atbildēt

Ja ļaudīm būtu jānopērk jauns auto, vai māja bez kredīta, tikai par to naudu kas ir pašiem, tad tādu, kuri to nevar atļauties būtu pat pārāk daudz.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti