ĀM rekomendējusi VID Muitas pārvaldei ņemt vērā EK viedokli attiecībā uz automašīnas ievešanas aizliegumu no Krievijas 21

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 11.septembris 2023 21:42

Ārlietu ministrija (ĀM) rekomendējusi Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldei ņemt vērā Eiropas Komisijas (EK) viedokli attiecībā uz automašīnas ieviešanas aizliegumu no Krievijas, aģentūrai LETA norādīja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.

EK 8.septembrī publicētais skaidrojums attiecībā uz Eiropas Savienības (ES) Padomes regulas par ierobežojošiem pasākumiem saistībā ar Krievijas darbībām, kas destabilizē situāciju Ukrainā panta piemērošanu, ir svarīgs vienotai ES sankciju īstenošanai, ņemot vērā to, ka sankciju piemērošana ir katras dalībvalsts nacionālā kompetence.

ĀM pārstāve skaidroja, ka sankciju regulējums neparedz preču, kas ir pakļautas ES noteiktajiem ierobežojumiem, konfiskāciju.

VID pārstāvji aģentūrai LETA skaidroja, ka saistībā ar Eiropas Komisijas 2023.gada 8.septembra skaidrojumu par regulas piemērošanu attiecībā uz privātpersonu transportlīdzekļiem, kas reģistrēti Krievijā, un citu uzskaitīto preču ievešanu ES, šobrīd notiek ļoti aktīvas diskusijas un savstarpējas konsultācijas starp visu Baltijas valstu un Somijas muitas iestādēm, iesaistoties šo valstu Ārlietu ministrijām un iestādēm, kas atbild par sankciju piemērošanu. VID uzsver, ka ir ļoti svarīgi pieņemt vienotu lēmumu.

Pašlaik visās Baltijas valstīs un Somijā tiek piemērota vienota prakse. Ja tiks nolemts mainīt esošo praksi un tiks aizliegta visa veida transportlīdzekļu, kas reģistrēti Krievijā, iebraukšana Eiropas Savienībā, automašīna tiks noraidīta atpakaļ uz Krieviju, norāda VID pārstāvji. 

Netiek plānota automobiļa konfiskācija, jo to neparedz sankciju jomu regulējošie normatīvie akti. Konfiskācija ir iespējama saskaņā ar muitas jomas normatīvajiem aktiem, it īpaši, ja persona nesadarbosies un atteiksies pildīt muitas iestādes norādījumus, tajā skaitā, doties atpakaļ uz Krieviju.

Kā vēsta aģentūra "Reuters", EK iecere paredz aizliegumu Krievijas pilsoņiem 27 ES dalībvalstu teritorijā ievest dažādus personīgus priekšmetus, arī transportlīdzekļus.
 

 
Visi komentāri
 
Vernons 11.septembris 2023 22:41
0 2 Atbildēt

Kas to varēja iedomāties!

anonimikis 11.septembris 2023 22:47
7 0 Atbildēt

Redaktors varēs bildēt nelegāļus Jūrmalā un prasīt policijai nah tie nav deportēti.

iAuto 11.septembris 2023 23:42
9 0 Atbildēt

Sen jau laiks 😃

650 11.septembris 2023 23:02
4 0 Atbildēt

Par Vācijā konfiscētajiem auto ar krievu numurzīmēm runa bija jau pirms krietniem 3mēn.Toreiz gan te atskanēja visai pārliecinošas norādes uz dezinformāciju un krievisku lohportālu lasīšanas kaitīgumu.

Īstenībā šis te norādes euromuitas dienestiem ir datējamas ar 2022g rudeni, vai pat daļēji ar 2014.gadu un pēc idejas jau sen bija "jāpilda".

Te ziņas no krievijā bloķējama portāla, vakar: www.moscowtimes.ru/2023/09/10/ev...katsii-a106393 ,un vēl interesantāks turpinājums šodien: www.moscowtimes.ru/2023/09/11/s-...obrali-a106496

056 12.septembris 2023 7:49
1 2 Atbildēt

Runāja, jā, runāja un arī tavus portālus pieminēja, bet tagad ir oficiāla informācija, ir taču atšķirība, vai ne?

650 12.septembris 2023 12:52
0 0 Atbildēt

Dažiem šŠakāļa radiniekiem acīmredzot liekas, ka jebkura atsauce uz ārvalstī vai svešvalodā publicētu info ir dezinformācija un tai (noteikti) ir kaut kāda saistība ar pašu publicētāju.Tevi par šiem taviem regulārajiem apmelotāja murgiem sen vajadzēja no šejienes izdzīt kopā ar visiem taviem neskaitāmajiem lietotājvārdiem.

Tikai absolūts lohs var izdarīt "secinājumus", nezinādams nedz "citējamā" portāla izcelsmi, nedz arī te kādam interesē pats fakts par to, vai šis ir gandonpropagandas portāls,vai (iespējams) tas pašā krievijā pat ir ticis bloķēts kā nevēlams un oficiālajai propagandai netīkams.

Kā arī- jau toreiz tev te tika teikts, ka tie tur Eiropas norādījumi muitas jomā ir pieņemti jau pirms krietna laika un ka kaut/kādu (kādu??) "attaisnojošu iemeslu" dēļ tie vienkārši netiek pildīti.Es ļoti "ceru", ka tagad "mēs" arvien biežāk dzirdēsīm/Par! konkrēti Latviešu muitinieku un/vai robežassargu Varonīgo rīcību, nevis tikai lasīsim slidenajos ārpuszemju tenku portālos par sensacionālajiem notikumiem uz kādu citu (tās pašas Vienotās Eiropas!) valstu robežām. 

Kā arī, derētu gan "aizdomāties", kāpēc pa skaisto jūrassmalas Valstskūrortpilsētu jo projām bariem vien neviena netraucētas braukā mašīnas ar naidīgu valstu numurzīmēm,kāpēc bandītu mēlē runājoši atpūtnieki plūdmalē sūta na/uj Latviešu policistus un kāpēc LV massu infolīdzekļos publicētā informācija BŪTISKI atšķiras pat no "krievijā aizliegtajā" portālā publicētās.Kāpēc (nezkāpēc..) tā ir būtiski apdalītāka un stipri piezemētāka.Un/vai "mums" (lohiem) vispār vajadzētu iepazīties ar tā dēvēto "pilno" tekstu.Vai tik tas nav kaitīgi.

650 11.septembris 2023 23:02
0 1 Atbildēt

(c)...ir iekļauti gandrīz visu veidu koferi un somas, tostarp skolas somas un maki. Šķiet, ka var izmantot kartona kastes – taču arī šī iespēja nederēs: aizliegts ievest visa veida kartona taras, biezos no celulozes šķiedras (kods 4819) maisus un vienkārši iepakošanas maisiņus un maisus. Stikls un plastmasa ir arī aizliegti: jūs nevarat importēt jebkura izmēra flakonus, burkas vai plastmasas traukus.

Datoru un to bloku, disku, citu cietvielu datu krātuvju un to ierakstīšanas ierīču, kā arī telefonu klātbūtne ļauj aizliegt datortehnikas un telefonu importu. Jūs nevarat arī importēt fototehniku. Bet video ierakstīšanas ierīču sarakstā nav...

Arī viss jūsu kosmētikas somas saturs ir apdraudēts: sarakstā ir gandrīz visa kosmētika, kosmētikas un matu kopšanas līdzekļi, ziepes un mazgāšanas līdzekļi, mutes higiēnas līdzekļi, dezodoranti un gaisa smaržvielas, kā arī ēteriskās eļļas.

Jūs nevarat importēt apavus no īstas ādas, izņemot ortopēdiskos. Bet var – ja pie zābakiem piestiprina slidas vai skrituļus... Jūs nevarat importēt sieviešu apģērbu (lai gan izņēmums ir biksītēm, peldkostīmiem un vējjakām), taču jūs varat importēt vīriešu apģērbu. Var ievest arī kažoku vai aitādas mēteli – ādas un kažokādas importa aizliegums attiecas tikai uz izejvielām.

Galvenais: aizliegums attiecas uz Krievijas un jebkuras ES valsts robežas šķērsošanu. Tiešo lidojumu starp tām nav, tāpēc tas viss neskar avioceļotājus – tikai tos, kuri ES ieceļo caur sauszemes robežām. Krievijai tās ir ar piecām ES valstīm (Latviju, Lietuvu, Norvēģiju, Somiju un Igauniju).

...Eirokomisija skaidro, ka personīgās mantas, tostarp apģērbu, nav nepieciešams konfiscēt, taču lēmumu par to, kā tieši īstenot sankcijas, pieņem katra konkrētā ES valsts, un komisija sniedz tikai ieteikumus. Pieeja var būt visbargākā: vasarā vairākas ģimenes, kas devās no Krievijas uz Igauniju, nevarēja paņemt līdzi ekipējumu, apavus un apģērbu - Igaunijas robežsargi nedeva atļauju ievest, atsaucoties uz sankcijām.

650 12.septembris 2023 13:07
0 0 Atbildēt

Vēlreiz,4to reiz, spešal priekš tiem, kuriem ārkārtīgi patīk "oficiciāla info" un ļoti nepatīk šis te augstākesošais gogel.com tiešais tulkojums:

www.moscowtimes.ru/2023/09/11/s-...obrali-a106496

 (c) Речь идет о списке из приложения ( eur-lex.europa.eu/legal-content...R0833-20221204 ) XXI статьи 3i регламента 833/2014, внесенной в документ в 2022 году (RE: www.alta.ru/tamdoc/23a008...s56av772084111 -Регламент Совета Европейского Союза от 26.02.2023 № 833/2014

О санкциях ЕС, введенных в отношении России)... — там перечислены товары, которые «обеспечивают существенный доход» России, и поэтому их нельзя ввозить в Евросоюз. Именно в соответствии с этим списком полиция и таможенники Германии конфискуют автомобили с российскими номерами — в список включены легковые автомобили и иные транспортные средства для перевозки до 10 пассажиров. Например, в сентябре в Германии конфисковали автомобиль у жительницы Санкт-Петербурга, возвращавшейся со Всемирной выставки собак в Швейцарии. Машину увезли на эвакуаторе, а ее с вещами и собаками оставили ночью на дороге в лесу. После этого посольство РФ рекомендовало избегать поездок в Германию на личных машинах. А после появления разъяснений Еврокомиссии посольство в Финляндии рекомендовало воздержаться и от поездок на машинах в эту страну.(/c)

felix65 12.septembris 2023 6:32
3 0 Atbildēt

Tos nacistus vispār šeit nedrīkst ielaist. Lai dzīvojas pa savu purvu un visus tos kolorado un trikolora tricinātājus arī jāizraida. Karš ir karš un kolektīvo atbildību neviens nav atcēlis.

Onsis 12.septembris 2023 8:06
3 0 Atbildēt

Konfiscēt, un nosūtīt uz Ukrainu!

BMW 12.septembris 2023 8:13
0 0 Atbildēt

Rēcīgākais jau tas, ka aizliegums attiecas ne tikai uz mašīnām, bet arī uz koferiem, zobu pastām, zobu birstēm, tualetes paīru, ādas siksnām, kažokiem un ādas jakām.

Pa lielam, viņi tagad nāks pliki un nevarēs teikt, čemodan, vakzal, Roiģina, jo čemodāns būs atņemts!

WMB 12.septembris 2023 8:26
2 0 Atbildēt

"Pa lielam" tiešām nevarēs, ja tu saki, ka atņem tualetes papīru.

Upss 12.septembris 2023 10:23
0 0 Atbildēt

Iedos paketik...

Vernons 12.septembris 2023 9:45
2 0 Atbildēt

Visi tie pazemojumiem, kas bija spēkā Krievijā iebraucot ar auto no mūsu puses tagad ir, kā bumerangs, atgriezies pret Krieviju! Ar 10 kārtīgu uzviju!

Somi bija nodrukājuši instrukciju no 17 punktiem, kam jābūt klāt KF šoferim. Pēdējā punktā bija rakstīts: "I drugije pravdo podobnije dokumenti"! Un to uz robežas konsekventi pārbaudīja! Tā bija adekvāta reakcija uz krievu muitas un robežsardzes prasībām...

Politiski 12.septembris 2023 9:54
8 9 Atbildēt

tas protams ir pareizi,  bet būtībā tā ir naida kurināšana.  Varu iedomāties, kā šāda konfiskācija, visdrīzāk tam ru pilsonim izsauc vēlmi, nākošreiz apceļot EU vairs ne MB vai BMW,  bet tankā.

imzz 12.septembris 2023 10:16
5 1 Atbildēt

Nu, krievu pašu propagandisti nemitīgi kurina naidu. Tev vajadzētu paklausīties Solovjovu, Skabejevu un citus tādus. Tā kā būtu laiks beigt uzskatīt krievus par īpašu nāciju, kuri drīkst visu, bet pret viņiem neko.

Redzi 12.septembris 2023 10:48
7 0 Atbildēt

Tie, kas staigā ar rozā brillēm vnk. neizjūt to atšķirību - viņiem liekas, ka "noslaucīt Baltiju no zemes virsas ar atomieročiem" (Solovjovs un viņam līdzīgie) un aizliegt ievest tualetes papīru no Krievijas ir liekams vienā plauktiņā.

Ukrainis 12.septembris 2023 11:26
1 0 Atbildēt

Konfiscēsim arī tankus, kā to dara Ukrainā! Tagad jau konfiscēto tanku Ukrainā ir tik daudz, ka vesela tanku armija sanāk!

iciks 12.septembris 2023 13:21
2 4 Atbildēt

Un šis komentārs atkal ir kārtējais mīkstais komentārs - kā nu tad mēs tā, ja nu viņi mums kaut ko?

Ja kādam nepatīk, viņš pie TV sēdēdams var apcerēt, kā apceļo Eiropu tankā. Nu kaut 3 tankos.

to Icik 12.septembris 2023 18:03
4 2 Atbildēt

,gudri irst nav malku cirst.  Vismaz zemessargus pats esi iestājies  ;)

Pļurkt 12.septembris 2023 11:59
2 0 Atbildēt

Vajag gan konfiscēt un pa taisno nosūtīt uz Ukrainu, tur "otzhato" auto kompensācijai!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Avatr 15 – kārtējais Tesla Model Y konkurents 1

Ķīnas uzņēmumi Changan, Huawei un CATL kopīgā sadarbībā izstrādājuši jaunu modeli Avatr 15, kas pasaules tirgū konkurēs ar Tesla Model Y. Lasīt vairāk

 

Nepilni 400 000 eiro - Ferrari jaunais modelis 12Cilindri (+ FOTO) 4

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pieteicis jaunu modeli 12Cilindri, kas viņu piedāvājumā nomainīs 812 Superfast un būs pieejams kupejas un Spider modifikācijās. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Mazda MX-30 R-EV. Otra tāda elektroauto nav (+VIDEO) 2

Mazda MX-30 ir elektrisks krosovers ar īpatnējām durvīm un inovatīvu dizainu. Sniedzamība nav liela, tāpēc Mazda nāca klajā ar jaunu ideju un aprīkoja mašīnu ar sniedzamības pagarinātāju. Tagad MX-30 tērē ne tikai elektrību, bet arī benzīnu un saucas R-EV. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti